Een zak vol Monsters – Deel 3: Quests in Pokémon Go, Mareep-dag, Mythical Pokémon en mijn eerste 15 shiny's 

*Een zak vol Monsters* – Deel 3: Quests in Pokémon Go, Mareep-dag, Mythical Pokémon en mijn eerste 15 shiny's 2019-04-25T01:25:00
'Zijn er nou nog steeds mensen die Pokémon Go spelen?' Marvin in ieder geval wel, zo fanatiek dat hij er zelfs een Serial over schrijft. Want net als in elke Pokémon-game heeft hij weer één doel: de Pokédex volkrijgen. En verrek, hoe dichterbij zijn doel hij komt, hoe enthousiaster hij wordt over Pokémon Go…

Nummer drie van mijn Pokémon Go-serial en ik word met de maand enthousiaster – hmm, zal dat iets te maken hebben met het gewicht dat ik verloor en de energie die ik terugkreeg? Doet er niet toe, er zijn belangrijkere dingen te bespreken. Zoals de eerste Quests in Pokémon Go, mijn eerste vijftien shiny’s, 100% IV Pokémon, het Kanto-evenement en Generation IV.
                  

De afgelopen maand:

 • behaalde ik level 32 (en een half);
 • vergaarde ik 752.986 XP;
 • werden eindelijk quests aan Pokémon Go toegevoegd en is de game véél leuker geworden;
 • voltooide ik meer dan 100 quests;
 • ving ik mijn eerste Legendary’s én de eerste Mythical Pokémon;
 • deed ik mee aan twee Community Day-events;
 • ving ik shiny’s aan de lopende band (Bulbasaur en Mareep);
 • ving ik mijn eerste Pokémon met 100% IV (en meer dan 3000 CP);
 • maakte ik onnodig veel kilometers met Mareep en Gyarados;
 • sprintte ik met 10 minuten overstaptijd van Utrecht Centraal naar de Jaarbeurs voor één Unown;
 • verzamelde ik candy in het Kanto Event;
 • werd Mewtwo (of een nieuwe boss?) door mijn neus geboord;
 • en ving of evolueerde ik de volgende Pokémon: Salamence, Flygon, Ampharos, Unown (C), Tyranitar (100%), Ludicolo, Dragonite (98%), Venusaur, Poliwrath (eindelijk), Togetic, Chimecho, Sceptile, Gyarados (3000+).

Pokémon Go voortgangSalamence Pokémon GoAmpharos Pokémon Go

Flygon Pokémon GoVenusaur Pokémon GoLudicolo Pokémon Go

GyaradosSceptile Pokémon GoUnown Pokémon Go

Togetic Pokémon GoLileep Pokémon GoChimecho Pokémon Go

Pokédex Pokémon Go
                   

Quests, events en shiny’s; Pokémon Go gaat de goede kant op

Voor het derde Zak vol Monsters-artikel was ik van plan mijn ongezouten mening te geven over Pokémon Go, ik had namelijk een flinke haat-/liefdeverhouding met de game. Ik wilde gewoon even lekker zeiken over hoe kut het is om legendary’s te krijgen zonder raid-maatjes, dat het geluk van sommige mensen nergens op slaat – logisch, eigenlijk – en dat mensen die de game véél spelen amper beloond worden. Maar alsof ze via de app mijn gedachten in de gaten houden kondigde ontwikkelaar Niantic enkele weken geleden het begin van quests in Pokémon Go aan. Sterker nog, binnen twee weken was de quest line waarin spelers achter Mew aan kunnen gaan al live, en daarmee werd de game een stuk leuker.

Niet alleen is Mew de eerste zogenaamde Mythical Pokémon die aan Pokémon Go is toegevoegd, met die schattige Pokémon is de eerste generatie eindelijk compleet. Hij voegt zich nu bij de onmogelijk sterke Mewtwo, maar je moet Mew op een andere manier vangen dan zijn kloon. Met quests om precies te zijn; acht stuks met elk drie objectives. Laat me voorop stellen dat het voor hardcore spelers - mag ik me dat noemen nu ik al drie maanden dagelijks de deur uitga voor die zakmonsters? – niet de meest uitdagende questline is, al is Mew natuurlijk een leuke beloning. Voor nieuwelingen en iedereen die de game erg casual speelt voegt zo’n questline echter een hoop toe.

Pokémon Go questsPokémon Go Research Quests

De objectives die je telkens moet voltooien haken namelijk in op verschillende game-mechanieken. Zo moet je op een gegeven moment 10 Ghost Pokémon vangen, - waardoor het je vroeg of laat wel opvalt dat ze ’s avonds en ’s nachts vaker spawnen -, moet je meedoen aan Raids en gym-gevechten  en word je ook gedwongen om gebruik te maken van berry’s. Spelenderwijs leren, noemen we dat, en je word ook nog eens rijkelijk beloond met XP en bruikbare items. Score! Bovenop de Mew-quests zijn er ook ‘alledaagse’ Research Quests. Waar de Mew-questline stopt als je de Mythical Pokémon vangt, vind je Field Research bij Pokéstops. Via Field Research kunnen spelers oneindig lang kleine missies voltooien; vang 3 Pidgeys of Murkrows, vang 10 door weer geboostte Pokémon, spin 3 Pokéstops die je nog niet eerder hebt bezocht, win 5 Gym-gevechten, doe mee aan een Raid-battle, etc.

Geen hoofd-exploderende objectives, geen Pokémon of mensen in nood die jouw Pokéhulp kunnen gebruiken, maar toch een hoop nieuwe dingen om te doen. Zo lijkt Pokémon Go meer en meer op de Pokémon-fantasie die ik kreeg toen ik voor het eerst Pokémon Red opstartte. Dus, Niantic, kom maar op met meer quests!

Pokémon Go questsPokémon Go Ditto

En ja, ik heb de Mew-quest ook gedaan. Het duurde een week omdat ik weigerde Raid-passes te kopen voor de Raid-quests, en ik heb ook tachtig kilometer afgelegd met Gyarados, terwijl dat laatste tijdverspilling bleek. Met het huidige Kanto-evenement spawnt Magikarp immers overal, in zee en op land, maar die tijdverspilling mag de pret niet drukken. Ik heb namelijk een Mew, fuck yes! O, en als je zeven dagen achter elkaar een Field Research-quest voltooit krijg je eindelijk als solo-speler een Legendary Pokémon tegenover je. Aangezien ik nooit de tijd neem om met andere mensen te raiden is dat erg fijn; dat ik twee keer achter elkaar fucking Moltres kreeg een stuk minder. Maar ach, ik zal wel niet de enige zijn…

Mew Pokémon GoPokémon Go Moltres
                

100% IV Pokémon en andere beestachtige zakmonsters

In deel 1 van deze serial werd mij verteld dat mijn Pokémon geen ruk voorstellen, en dat geef ik eerlijk toe. Maar nu ik meer speel dan ooit tevoren lijken mijn Pokémon ook eindelijk beter te worden. Al komt dat misschien doordat ik nu meer op de hoogte ben van Pokémon IV’s. Je weet wel, aan de hand daarvan kun je voorspellen hoe sterk je Pokémon daadwerkelijk is en weet je wat zijn beste stats zijn. Een Pokémon met alle drie zijn stats (Attack, Defense, HP) op het maximum is een zogenaamde 100% IV Pokémon, en beter dan die rakkers vind je waarschijnlijk niet. Nou, ik kan je vertellen dat ik deze maand ook eindelijk de eerste 100% zakmonsters in mijn bezit kreeg. De eerste is een Mankey (inmiddels een Primeape) – niet heel spannend, maar nummer twee is dat wel: Tyranitar. Stiekem ben ik ook wel een beetje trots op mijn Dragonite (98%), en mijn eerste Pokémon boven de 3000 CP: Gyarados.

Tyranitar 100% Pokémon GoPrimeape 100% Pokémon GoDragonite 98% Pokémon Go
                  

Shiny show-off-tijd (Community Day)

Er is nóg een reden waarom ik ineens een stuk enthousiaster ben geworden over Pokémon Go, want de afgelopen maand was één van de drukste qua in-game evenementen. Het begon allemaal vier weken geleden met het Bulbasaur Community Day-event en de eerste shiny uit mijn Pokémon Go-carrière. Waar ik in deel 1 van deze serial nog uitgebreid zat te klagen over het feit dat al mijn vrienden allerlei shiny Pokémon vangen die ik maar niet tegenkom, ving ik er de afgelopen maand bij elkaar opgeteld 14. Oké, het was geen shiny Dratini, Swablu, Murkrow of Aron, maar die shiny Bulbasaurs, Ivysaurs en Venusaur die ik in maart kreeg maakten een hoop goed. Het maakte zelfs goed dat mijn vriendin álweer een shiny Aron ving.

Pokémon Go Shiny Bulbasaur Shiny Venusaur Pokémon Go

Tijdens het Dratini Community Day-event van twee maanden geleden kreeg ik geen enkele shiny, wat nog altijd zuur is, maar die zes shiny Bulbasaurs smaakten naar meer. Daarom ben ik vandaag (op de dag van publicatie) weer drie uur lang op pad gegaan voor het Community Day-event van april; die met Mareep. Shiny Mareep lijkt op een wolkje suikerspin met daaruit een ontzettend derpy hoofd, meer redenen had ik niet nodig. En verdomd, ik ving er acht, en om het nog bonter te maken spaarde ik meer dan 1400 Mareep candy bij elkaar.

Alsof dat nog niet genoeg was om mijn Pokémon-minnend hartje te laten bonzen als een 100% IV Slaking, zag ik tijdens de drie-uurse wandelsessie ook tientallen andere Pokémon Go-spelers in Nijmegen rondwandelen. Niets zo lekker als een zondagse wandeling waarop je shiny Pokémon vangt, tientallen mensen hun shiny Mareeps ziet vergelijken en het zondagse winkelpubliek verdwaasd om zich heen ziet kijken naar al die “jongelui” die als zombies naar hun telefoon staren tot ze ineens enthousiast worden over wat zich op hun telefoonscherm ontvouwt. Niantic heeft ook door dat spelers dat wel leuk vinden, dus die Community Days lijken te blijven komen, en dat belooft veel goeds voor de toekomst. 

Pokémon Go Eggs Shiny Mareep Pokémon GoShiny Mareep Pokémon Go

Shiny Mareep Pokémon GoShiny Flaaffy Pokémon Go

Shiny Ampharos Pokémon GoPokémon Go Mareep
                       

Kanto-event: het begin van de vierde generatie?

Inhakend op de Mew-quests startte Niantic bovenop de Community Day-events ook nog eens een Kanto-evenement, waardoor Pokémon uit de eerste generatie massaal spawnen en iedere speler dubbele Candy ontvangt. Nu hebben hardcore spelers niet bepaald veel aan een Kanto-evenement (die hebben de Gen 1-dex inmiddels wel vol), maar iedereen zal deze week flink wat candy kunnen farmen, en als je net begint is dat wel nodig. Nu er drie generaties in de game zitten is het immers alleen maar moeilijker om een Gen 1-Pokémon tegen het lijf te lopen, en Niantic lijkt met dit Kanto-evenement te zeggen: “Hee, vang ze nu het nog kan, binnenkort komt Gen 4.” Of zou de ontwikkelaar van Pokémon Go dan toch het evenement hebben gestart voor shits en giggles, en zoek ik er te veel achter? We zullen het vanzelf zien, want ik blijf vrolijk doorspelen én vrolijk doorschrijven over Pokémon Go, zelfs als ik nooit weer zóveel ‘nieuwe’ Pokémon en shiny’s vang als afgelopen maand. 

Snorlax Pokémon GoGyarados Pokémon Go
                

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord