Een Zak Vol Monsters - Deel 20: het eerste betaalde Pokémon Go-evenement, Niantic Wayfarer en meer Shiny-geluk 

Een Zak Vol Monsters - Deel 20: het eerste betaalde Pokémon Go-evenement, Niantic Wayfarer en meer Shiny-geluk 2019-10-14T12:37:33
Pokémon Go blijft vernieuwen: niet alleen zit Gen 5 in de games, er zijn hints dat voor het eerst een globaal betaald evenement z'n opwachting maakt. Marvin brengt je op de hoogte van het nieuwste Pokémon Go-nieuws, en pronkt natuurlijk ook even met zijn nieuwe pokémon-aanwinsten.

De afgelopen maand:

  • Behaalde ik 2.262.395 XP;
  • Ving ik de twee sterkste pokémon uit mijn Pokémon Go-carrière;
  • Bleken 70 raids geen garantie voor een Shiny Legendary;
  • Lekte er een hoop interessante informatie over de toekomst van Pokémon Go.
  • En bemachtigde ik onder andere de volgende zakmonsters: Shiny Elekid (nu Electabuzz), Shiny Psyduck, Shiny Tauros (in ruil voor mijn tweede Shiny Farfetch’d), Shiny Makuhita (nu Hariyama), Shiny Yanma (nu Yanmega), Shiny Aerodactyl, Shiny Trapinch, Shiny Vibrava, Shiny Flygon, Shiny Mewtwo, 2x 98% Mewtwo, Shadow Ball Mewtwo, Jirachi en Giratina (Alternate Forme).

Pokémon Go voortgang #20Mewtwo 100ish 2

Shadow Ball MewtwoJirachi Pokémon Go

Giratina Pokémon GoShiny Aerodactyl Pokémon Go
             

Mewtwo Raids, Trapinch Community Day en meer shiny’s

Ook de afgelopen maand was wat in-game evenementen betreft zeker niet saai. Het eitjes-evenement (met Regional pokémon in 7KM-eieren) kwam tot een einde en ik kon nog op de valreep een tweede Shiny Farfetch’d bemachtigen (+ mijn tweede Shiny Aerodactyl), en nog veel beter: een Shiny Elekid! Shiny Electabuzz is nu al een van mijn favorieten. Nog geen week later kreeg ik van mijn vriendin een Shiny Yanmega, een badass blauwe boy. Kort daarna kwam Mewtwo in 5*-raids, en aangezien zijn nieuwe move Psystrike hem de beste (algemene) attacker in de game maakt én hij Shiny kon zijn zette ik alles op alles om er zoveel mogelijk van mee te pikken. 

Gigantisch veel werden het er niet, maar in totaal deed ik 40 raids – waar ik verdomd veel geluk bij had. Resultaat: één Shiny en maar liefst twee Mewtwo van 98%. Máár, omdat hun stats 15 attack, 15 defence en 14 hp zijn, zijn ze praktisch 100%. Dit heeft te maken met de berekening van de daadwerkelijk HP-stat: een Mewtwo van level 40 met 14 HP als IV heeft 180 health, hetzelfde geldt voor een level 40 Mewtwo met 15 HP als IV. Ze hebben alleen ongeveer 8 CP minder dan een echte 100% Mewtwo, verwaarloosbaar. Beide zijn gemaxt, waardoor ik nu slapend elke Team Rocket- en gym-battle kan doen.

Shiny Elekid Pokémon GoShiny Electabuzz Pokémon GoShiny Tauros Pokémon Go

Shiny Mewtwo Pokémon GoPsystrike Mewtwo 98% Pokémon GoShiny Yanmega POkémon Go

De Shiny-jacht stopte daar natuurlijk niet. Na Mewtwo was het de beurt aan de legendarische Giratina om 5*-raids te vullen, en ook zijn Shiny variant werd aan de game toegevoegd. Helaas voor mij heb ik bij Giratina een stuk minder geluk dan bij Mewtwo. Mewtwo had ik na zes raids al Shiny, Giratina na 60 raids vooralsnog niet. Aankomende woensdag is nog een laatste Raid Hour met Gira, hopelijk draait mijn geluk dan bij. Verder was het een rustige maand tot ongeveer een week geleden; drie weken lang kreeg ik geen enkele nieuwe Shiny, en toen kwam ik ’s nachts ineens een Shiny Psyduck tegen. Ik werd direct verliefd.

Community Day stond in oktober in het teken van Trapinch, en geheel in Community Day-stijl kreeg ik juist een hele andere Shiny. Na een kwartiertje te hebben rondgelopen ving ik een Shiny Makuhita – hij is nu een Hariyama, want dat kleurenpalet is heerlijk funky. De totale oogst van de dag bedroeg vijf Shiny Trapinch, meer dan prima voor een pokémon wiens eindevolutie zo goed als nutteloos is. Eigenlijk had ik ook liever een pokémon als Gibble gezien deze Community Day – maar het zal wel tot volgend jaar duren voor hij langskomt. Komende maand zal immers een van de starters Chimchar of Piplup aan de beurt zijn, en in december is hoogstwaarschijnlijk een mega-CD met alle Community Day-pokémon van het voorgaande jaar.

Shiny Psyduck POkémon GoShiny Makuhita Pokémon GoShiny Hariyama Pokémon Go

Shiny Trapinch Pokémon GoShiny Vibrava Pokémon GoShiny Flygon Pokémon GO
               

Een betaald, wereldwijd Pokémon Go-evenement? A Colossal Discovery

Community Days, Raid Hours, Safari Zones en ga zo nog maar even door; de afgelopen drie jaar hebben veel evenementen de revue gepasseerd in Pokémon Go. Nog nooit hoefde je te betalen om deel te nemen aan zo’n evenement, maar daar kan verandering in komen. Geen zorgen, Community Days en dingen als het Valentijns-evenement blijven gewoon gratis, er lijkt alleen een betaald evenement bij te komen. Aanwijzingen voor een evenement waar je geld voor neer moet leggen zijn namelijk gevonden door dataminers, wat wil zeggen dat de achterliggende code voor een speciale Event-pas al in de game zit verwerkt.

Pokémon Go Regirock Registeel Regice

In die broncode is namelijk tekst gevonden voor ‘A ticket to access the “A Colossal Discovery” special event on November 2 from 11:00 AM to 7:00 PM local time, wherever you are.’ Een ander regeltje code onthult dat die ticket slechts één keer gekocht kan worden, wat uniek voor de Pokémon Go-shop. Alles wijst er dus op dat er een nieuw soort evenement plaats gaat vinden, en waarschijnlijk kunnen we het ticket vanaf 22 oktober kopen. De verwachtte prijs is zo’n 8 tot 10 euro, maar omdat Niantic nog niets heeft bevestigd moeten we dit nieuwtje nog met een korreltje zout nemen. Wél kunnen we raden waar het evenement om draait, namelijk Regigigas.

De legendarische rakker wordt in de lore namelijk vaak omschreven als de ‘Colossal pokémon’, en een nieuwe afbeelding van Pokémon Go is gelekt waarop drie andere Regi’s zijn te zien: Regirock, Registeel en Regice. Waarschijnlijk moeten we voor het A Colossal Discovery-evement de drie Regi’s vangen om uiteindelijk een kans te krijgen de opper-Regi Regigigas te vangen. In ieder geval is het interessant dat Niantic zo’n evenement achter een betaalmuur stopt. Voor alleen een legendarische pokémon is zo’n prijs misschien een tikkeltje overdreven, maar er kan nog van alles bij komen kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Safari Zone-achtige spawns, met tijdelijk hogere kansen op Shiny’s voor iedereen die het ticket koopt? We wachten af wat Niantic van plan is!

Regigigas Pokémon Go
            

Niantic Wayfarer-systeem komt naar Pokémon Go

Niantic heeft het Niantic Wayfarer-systeem aangekondigd voor spelers van Pokémon Go. Het is een nieuw systeem dat de Pokéstop- en Ingress Portal-nominaties samenvoegt, waardoor Pokémon Go-spelers vanaf het einde van dit jaar dus ook eindelijk nieuwe Pokéstops-nominaties kunnen evalueren. Het was al langer mogelijk voor level 40-spelers om bepaalde locaties en dergelijke te nomineren om een Pokéstop (en direct ook een Ingress Portal) te worden, maar nu kunnen andere spelers deze nominaties evalueren. Dit maakt het hele proces makkelijker voor Niantic én geeft de community meer inspraak in de games, wat alleen maar goed is. We weten alleen nog niet wie er in aanspraak komen voor het Wayfarer-programma, waarschijnlijk moet je in ieder geval level 40 zijn in Pokémon Go (en niet geband zijn voor een van Niantics games). Niantic zegt er het volgende over:

Wayfarer has its origins in Operation Portal Recon, which was originally built to enable Ingress Agents to nominate and review Portals and enrich their gameplay experiences. With Niantic Wayfarer, eligible players will be able to review nominations of local points-of-interest (museums, art installations, historical markers, etc.) so they can be added to Niantic products (e.g. Portals, PokéStops and Gyms). We value your perspective in helping us make our game experiences more meaningful!


                     

Gen 5 en de nieuwe ‘beste’ pokémon in Pokémon Go zijn toegevoegd

Gen 5 is eindelijk uit. Nu had ik hier een dikke lijst van screenshots neer kunnen pleuren met alle pokémon die inmiddels zijn toegevoegd en ook de pokémon die ik zelf heb gevangen, maar daar wordt niemand vrolijk van. De nieuwe shiny’s (Patrat, Lilpup en Klink) heb ik in ieder geval niet, de rest komt vanzelf wel. Wat echter wel belangrijk is, is dat Gen 5 bol staat van de achterlijk sterke pokémon. Dit heeft gevolgen voor de end game van Pokémon Go, want zelfs als je net bent begonnen met spelen zal je van alleen Gen 5-pokémon ontzettend sterke teams kunnen maken.

Een handig overzichtje van wat nou de ‘beste’ pokémon zijn vind je hieronder, met dank aan GamePress. Nota bene: ze keken voor deze afbeelding alleen naar TDO (Total Damage Output) en hielden niet rekening met alle movesets, dus de pokémon die je in elke categorie ziet en de volgorde ervan kloppen niet altijd helemaal. Wel geeft de afbeelding je een goed beeld van belangrijke nieuwe pokémon uit Gen 5. Voor wat nuance kun je ook kijken bij deze afbeelding, al zitten ook daar wat vervelende foutjes in. In ieder geval verandert Gen 5 de endgame van Pokémon Go behoorlijk, wees daar bewust van! 

Gen 5 pokémon Gamepress
             

Het Griekse eiland zonder spawns

We klagen allemaal graag over onze pokémon-vangsten. De ene keer krijgen we te weinig shiny’s, de andere keer spawnen er te weinig pokémon, weer een andere keer vallen de raids tegen en ga zo nog maar even door. Juist daarom is het van belang dat we stilstaan bij het feit dat we het hier zo slecht nog niet hebben. Want wat blijkt, er zijn plekken op de wereld waar je niets kunt vangen zonder hulp van lures en incense. De afgelopen week kwam een specifiek eilandje in Griekenland in opspraak na een post op The Silph Road-subreddit. In de post legt een inwoner van het Griekse eiland Salamis uit dat er al zeven maanden lang geen enkele pokémon is gespawnd, en dat is natuurlijk een probleem.

Wat dit extra kut maakt voor de gedupeerde spelers is dat de support-kanalen van Niantic geen ruk uit kunnen voeren. Telkens als iemand op het eiland een Niantic-medewerker om hulp vroeg kregen ze te horen dat ze maar ‘ergens anders moeten spelen’ of ‘harder moeten zoeken’, wat natuurlijk nergens op slaat. Het eiland Salamis heeft namelijk honderden Pokéstops (wat zich vertaalt in 430 portals in Ingress, de game waar Niantic veel van de Pokéstops op baseert), en er is een simpel regeltje code in de game wat er voor zorgt dat daar geen pokémon bij spawnen.

Iemand heeft namelijk in Open Street Maps (nog zo’n ding dat de map van Pokémon Go in z’n greep houdt) alle eilandjes in de omgeving van Salamis als ‘Natural=bay’ aangegeven. Ingewikkeld technisch gelul kort verteld: in zulke gebieden spawnt NIETS, zo luiden de regels van Niantic nou eenmaal. De oplossing lijkt simpel, een medewerker kan effe de broncode in duiken en het geheel fixen, maar vooralsnog gebeurt er niets. De post geniet wel behoorlijk wat populariteit en komt langs op de grootste gamenieuwswebsites, dus we wachten af hoe lang het duurt voor Niantic die druk voelt. 

Pokémon Go Salamis
                      

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

Donderdag 23-05 Deel XVII (Nieuwe Gen 4-pokémon, lure-mechanieken en Shiny’s in Pokémon Go)

Donderdag 20-06 Deel XVIII (Een drukke Adventure Week en falende evenementen in Pokémon Go)

Maandag 16-09 Deel XIX (Bizar veel geluk in één Pokémon Go-zomer, alle Shadow pokémon en meer)

Maandag 14-10 Deel XX (het eerste betaalde Pokémon Go-evenement, Niantic Wayfarer en meer Shiny-geluk)

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord