Een Zak Vol Monsters – Deel 17: Nieuwe Gen 4-pokémon, lure-mechanieken en Shiny’s in Pokémon Go  

Een Zak Vol Monsters – Deel 17: Nieuwe Gen 4-pokémon, lure-mechanieken en Shiny’s in Pokémon Go 2019-05-23T12:00:57
Zakkenvuller Marvin kan even zijn lol niet op in Pokémon Go. Een hele rits nieuwe pokémon uit de vierde generatie zijn toegevoegd, hij bemachtigde zijn eerste Shiny Legendary en het regent de komende tijd kansen op erg leuke Shiny's. En dan zit ook nog eens het weer mee - bonus!

De afgelopen maand:

  • Vergaarde ik 589.318 XP;
  • Behaalde ik level 37;
  • Ving ik mijn eerste Shiny Legendary;
  • Behaalde ik de zilveren ‘Big Magikarp’-medaille (ongetwijfeld mijn meest indrukwekkende prestatie);
  • En bemachtigde ik de volgende pokémon: Shiny Latios, Latios (normaal), Riolu, Shellos (blauw), Cherrim (Overcast Form), Cherrim (Sunshine Form), Shiny Torchic, Shiny Combusken, Shiny Blaziken, Shieldon, Hippopotas (vrouwelijk), Pikachu (Detective-hoed) en Raichu (Detective-hoed).

Pokémon Go voortgangPokémon Go Level 37Pokémon Go Big Magikarp

Shiny Latios Pokémon GoPokémon Go Latios

Pokémon Go RioluPokémon Go ShellosPokémon Go Cherrim

Pokémon Go Cherrim SunshinePokémon Go ShieldonPokémon Go Hippopotas

Pokémon Go Pikachu Detective photobombDetective Pikachu Pokémon GODetective Raichu Pokémon Go
                    

Mijn eerste Shiny Legendary… als Research Breakthrough

Wie een van de vorige zestien delen van deze Serial heeft gelezen weet misschien wel dat ik geen fanatieke raider ben. Te veel logistiek gedoe en te weinig pokémon vangen voor mijn smaak, maar daardoor loop ik wel een hoop toffe Legendary pokémon mis. Een hoop Legendary’s, maar natuurlijk ook hun Shiny variant en de andere Raid Bosses die ik met geen mogelijkheid solo kan verslaan. Voor spelers die als mij zich liever bezig houden met rondlopen of amper tot raiden toekomen door andere verplichtingen en/of een gebrek aan beschikbare raids/speelpartners, heeft Niantic Research Breakthroughs in het leven geroepen. Door zeven dagen al dan niet achter elkaar één Research Task per dag te voltooien krijg je een Research Breakthrough, met daarin vaak een legendarische pokémon.

Latios Latias POkémon Go

Deze maand was extra leuk wat betreft Research Breakthroughs, want van begin mei tot eind juni zit een van vier Legendary Birds in deze box: Lugia, Ho-Oh, Latias en Latios. En aangezien elk van die vier een Shiny variant in Pokémon Go heeft is dat een prima reden om dagelijks even een Research Task te voltooien. Wie weet heb je dan net zo veel geluk als ik, want in de allereerste box die ik opende zat een pokémon die ik überhaupt nog niet in mijn Pokédex had: Latios. Bij het openen ervan moest ik toch wel even een paar minuten(/uren) in mijn ogen wrijven, want een groene Latios verwachtte ik zeker niet. Mijn eerste Shiny Legendary, SCORE!

Een week later kreeg ik helaas weer een Latios, een normale blauwe versie dit keer, maar tot eind juni zal ik zeker dagelijks in de weer blijven. Zo heb ik nog helemaal géén Lugia en wil ik natuurlijk van alle vier een Shiny hebben als dat even kan. Die kans is natuurlijk bizar klein en ik mag al in mijn handjes knijpen met één glanzende legendarische zakmonster – want wat blijkt, de kans op een Shiny pokémon uit zo’n Research Breakthrough is volgens veel spelers en dataverzamelaars 1 op 20. Wie elke mogelijke Breakthrough verkrijgt en opent heeft dus aardige kansen om voor eind juni in ieder geval eentje te bemachtigen. 

Pokémon Go Lugia Ho-Oh
                      

Nieuwe gen 4-pokémon, regionale pokémon en ´Biome´-Lures

Nog altijd is Gen 4 in Pokémon Go niet compleet, maar sinds deze generatie in oktober van vorig jaar werd onthuld begint de Pokédex steeds beter gevuld te worden. Deze week was er weer een flinke Gen 4-update met enkele nieuwe pokémon, inclusief twee nieuwe Shiny’s, een regionale pokémon en een compleet nieuw systeem voor Lures daarbovenop. Dit zijn zogenaamde Lure Modules in de vorm van de Glacial Lure Module, Mossy Lure Module en Magnetic Lure Module. Via deze Modules kun je vier nieuwe Gen 4-evoluties van bekende pokémon uit vorige generaties verkrijgen, simpelweg door de disk van een Pokéstop te spinnen die een actieve Module heeft en de betreffende pokémon in de buurt ervan te evolueren. Bij Eevee (Glacial en Mossy Lure Modules), Magneton en Nosepass (Magnetic Lure Module) zal een nieuwe evolutie-knop verschijnen met daarop ook het icoontje van de verwante Lure Module.

De nieuwe Lures laten twee keer zoveel pokémon spawnen als een ‘normale’ Lure, dus ook als je al een Leafeon (Mossy), Glaceon (Glacial), Magnezone en Probopass (Magnetic) in je collectie hebt kun je de Modules goed gebruiken. Daar moet wel bij vermeld worden dat de nieuwe Lure Modules pokémon laten spawnen uit twee verschillende ‘pools’. Aan de ene kant zijn het de gebruikelijke pokémon die ook de normale Lures tevoorschijn toveren, aan de andere kant zijn er pokémon die aan de specifieke Lure Module zijn gekoppeld. Zo zal je bij de Mossy Lure Module bijvoorbeeld meer gras- en bug-pokémon tegen komen en bij de Glacial Lure Module meer ijs- en water-pokémon. De verdeling tussen beide pools lijkt 50/50.

Pokémon Go Lure ModulesPokémon Go Glacial Lure ModulePokémon Go Glacial Lure Module

Leafeon en Glaceon kunnen natuurlijk Shiny zijn – wie de twee dagen van de Eevee Community Day meemaakte heeft er waarschijnlijk nog een hoop over – en ook kun je ze krijgen met een bloemetje in het haar (ook van een voorgaand evenement), wat zeker Leafeon goed staat. De Lure Modules kosten 200 coins in de Pokémon Go Shop, maar je hoeft niet per se dagen lang Gyms te verdedigen om Leafeon en Glaceon te kunnen vangen. De ‘naam’-truc is terug, want ook door het geven van een specifieke nickname aan Eevee kan hij evolueren in de Gen 4-Eeveeluties. Noem een Eevee Linnea om Leafeon te krijgen en noem hem Rea om een Glaceon te krijgen uit de evolutie. Let op: dit werkt slechts één keer. Daarna zal je toch echt de Lure Modules moeten gebruiken.

Shiny Leafeon Pokémon GOLeafeon Pokémon GO

Next is de regionale pokémon Shellos, die in de Pokémon-RPG’s en –anime een versie met een rood kleurtje en een versie met een blauw kleurtje kent. Welke variant je vangt in Pokémon Go hangt af van welke kant van de meridiaan tussen de noord- en zuidpool jij woont. Rode Shellos zit er links van en de blauwe Shellos zit aan de rechterkant, en dat is waarom we hier in Europa alleen de blauwe variant kunnen vangen. Mogelijk kunnen we ook de rode bemachtigen als ze in de toekomst even switchen voor een evenement of iets dergelijks (dit gebeurde in het verleden ook al bij de andere regionale pokémon), maar voor nu kun je er van uit gaan de je de rode Shellos niet zult bemachtigen. Tenzij je de meridiaan oversteekt op bezoek in Engeland of Frankrijk, bijvoorbeeld. 

Shiny Glaceon Pokémon GOGlaceon Pokémon GO

Verder kunnen we enkele nieuwe Gen 4-pokémon vangen in het wild. Ten eerste is er Burmy, een pokémon die óók meerdere varianten kent. Burmy heeft namelijk een van drie jasjes (‘cloaks’) aan, deze pokémon gaat namelijk graag op in zijn omgeving. Aan de hand van in wat voor omgeving jij dew pokémon vangt zal je dus een Burmy met een Plant Cloak, Sandy Cloak of Trash Cloak vinden. De Trash Cloak vind je meer in steden, Plant Cloak in de natuur en de Sandy Cloak daar waar zand is verzameld. Dan is er nog Hippopotas, de derpy nijlpaard die een vrouwelijke en mannelijke versie heeft (elk met een ander kleurpatroon), en Cherrim (met een Overcast Form en een Sunshine Form aan de hand van het weer).

Nieuw in eieren: 5km eieren kunnen nu baby pokémon Cherubi (de voorevolutie van Cherubi) en zelfs Hippopotas bevatten. Cherubi is waarschijnlijk niet in het wild te vangen. In 10 km eieren: Gible, en die wil je zo snel mogelijk evolueren om Garchomp te krijgen – ongetwijfeld een erg sterke pokémon die elk raid- en pvp-team complementeert. 

Pokémon Go Gen 4
                   

Shiny Raid Evenement en kans op een Shiny Lapras

Vanaf gisteren (22-05) tot en met volgende week vindt er een zogenaamde Extraordinary Raid Week plaats in Pokémon Go, inclusief nieuwe Shiny’s, enkele toffe bonussen en natuurlijk een hoop nieuwe Raid bosses. Ook in Raids die je prima solo aan kunt zitten enkele verrassingen; alleen in Tier 1 al kun je drie Shiny’s krijgen in de vorm van Machop, Shinx en Bronzor. Laatstgenoemde is speciaal voor dit evenement toegevoegd, dus voor een groene Bronzor of Bronzong weet je wat je moet doen. Lapras zal op zaterdag 25 maart een speciaal gevalletje zijn; je kunt hem alleen specifiek op die dag tussen 13:00 uur en 14:00 uur 's middags vangen in Raids, met natuurlijk een verhoogde kans om hem Shiny te krijgen. 

De rest van de pokémon die Raid Bosses zullen zijn in de komende week vind je hieronder, met een sterretje achter hun naam als ze Shiny kunnen zijn:

  • Tier 1: Machop(*), Slakoth, Shinx(*) en Bronzor(*)
  • Tier 2: Misdreavus(*), Kirlia, Mawile(*), Feebas(*), Clamperl(*) en Bibarel
  • Tier 3: Alolan Raichu(*), Chansey, Scyther(*), Aerodactyl(*) en Floatzel
  • Tier 4: Alolan Marowak(*), Dragonite(*), Tyranitar(*), Absol(*) en Metagross(*)
  • Tier 5: Uxie, Mesprite en Azelf (allen regio-exclusief)

Shiny Lapras Pokémon Go
            

Torchic Community Day, mei 2019

19 mei 2019 stond in het teken van een gele kip. Torchic Community Day vond plaats en zoals op elke Community Day was het mijn taak om zo veel mogelijk Shiny zakmonsters te vangen. Mijn vriendin begeleidde me weer eens en natuurlijk was haar geluk aan het begin genoeg om de moed in de schoenen te doen zinken; binnen een half uur had ze er drie en ik nul. Toch, sinds ik nu al ruim twee jaar deze game speel en bijna net zo lang achter Shiny’s aan zit weet ik dat er nooit garanties bestaan, en daarom begin ik tegenwoordig aan Community Days met lage verwachtingen. Dan kan het alleen maar meevallen – en dat gebeurde ook zeker, met elf Shiny Torchic. Zijn Shiny evoluties zijn nogal lelijk, en de IV’s van mijn Shiny’s zijn ook om te huilen, maar dat mag de pret niet drukken. Die gele Torchic maakt het meer dan goed.

Shiny Torchic Pokémon GOShiny Combusken Pokémon GOShiny Blaziken Pokémon GO
                       

Slakoth Community Day en nieuwe mechanieken?

Tot slot een blik vooruit op de Community Day van juni. Het wordt een ontzettend leuke dag, want de pokémon in kwestie is een grote favoriet bij menig Pokémon-fanaat. Het is Slakoth! Allereerst betekent dat natuurlijk Shiny Slakoth, met zijn roze kleur een van de leukere Shiny’s die tot nu in de game zijn toegevoegd, en zijn Shiny evoluties die er toch ook wel leuk uit zien. Daarbovenop wordt er in de Pokémon Go-community volop gespeculeerd over hoe Niantic de speciale moves van Slakoth aan zal pakken. Elke Community Day-pokémon krijgt tegenwoordig een speciale Charged Move voor zijn eindevolutie, maar eindevolutie Slaking is in het grote plaatje van Pokémon Go nogal nutteloos. Ja, hij is groot en sterk, maar zijn Fast Move is compleet nutteloos. Yawn doet 0 damage, maar heeft doorgaans in de Pokémon-RPG's wel een functie - namelijk het in slaap brengen van de tegenstander.

Omdat Pokémon Go niet zogenaamde 'status effects' bevat hopen sommige spelers op de toevoeging van status effects met de komende Community Day. Toch lijkt de kans iets groter dat er een speciale move toegevoegd gaat worden, mogelijks zelfs voor het eerst een speciale fast move voor Community Day in plaats van de gebruikelijke Charged Moves. Status Effects zouden veel nutteloze Pokémon Go-pokémon bruikbaar kunnen maken in bijvoorbeeld PVP. Niet alleen Slaking zou daarvan proviteren, maar mogelijk ook pokémon als Shedinja. De kans bestaat dus zeker dat Niantic enkele systemen compleet overhoop gaat gooien, we wachten het af... 

Shiny Slakoth Family Pokémon Go
                       

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

Donderdag 23-05 Deel XVII (Nieuwe Gen 4-pokémon, lure-mechanieken en Shiny’s in Pokémon Go)

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord