Een Zak Vol Monsters – Deel 16: meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen 

Een Zak Vol Monsters – Deel 16: meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen 2019-05-23T11:41:23
Als zoals de afgelopen tijd het zonnetje schijnt loopt Pokémon-hoarder Marvin tientallen kilometres om zijn collectie aan te vullen. Vandaag: een hoop nieuwe Shiny pokémon en mijn volledige collectie, een geslaagde eierregen en meer evenementen in een ouderwets productieve Pokémon Go-maand.

De afgelopen maand:

  • Vergaarde ik 676,810 XP;
  • Liep ik meer dan honderd kilometer in de hoop op Shiny bug-pokémon en baby pokémon;
  • Voegde ik negen Shiny’s toe aan mijn Pokédex (achttien nieuwe pokémon in totaal);
  • Ontdekte ik dat ik al meer dan 100 Shiny pokémon bezit;
  • Kreeg ik de gouden Dragon Tamer medaille (200 Dragon types gevangen), de laatste van alle types;
  • Kreeg ik de gouden Field Research Tasks medaille (teller staat inmiddels op 1.246 voltooide tasks);
  • En bemachtigde ik de volgende pokémon: Shiny Castform, Shiny Lotad, Shiny Lombre, Shiny Ludicolo, Shiny Bagon, Shiny Shelgon, Shiny Salamence, Shiny Buneary, Shiny Shuckle, Cranidos, Ninjask, Bonsly, Chingling, Happiny, Munchlax, Mantyke, Magmortar, Mismagius, Weavile en Rhyperior.

Pokémon Go voortgangPokémon Go Shiny CastformShiny Lotad Pokémon Go

Shiny Lombre Pokémon GoShiny Ludicolo Pokémon GoShiny Bagon Pokémon Go

Shiny Shelgon Pokémon GoShiny Salamence Pokémon GoShiny Buneary Pokémon Go

Shiny Shuckle Pokémon GoCranidos Pokémon GoNinjask Pokémon Go

Ninjask Pokémon GOChingling Pokémon GoHappiny Pokémon Go

Munchlax Pokémon GoMantyke Pokémon GoMagmortar Pokémon Go

Mismagius Pokémon GoWeavile Pokémon GoRhyperior Pokémon Go

Pokémon Go Research TasksPokémon Go Catch 200 Dragon Types taskPokémon Go Catch tasks
                      

Een bagger bug-evenement en geslaagd Research-evenement

In het vorige deel bespraken we onder andere het Bug Out!-evenement, maar wat we toen nog niet wisten is dat Niantic Shiny Scyther aan Pokémon Go heeft toegevoegd. Omdat Shiny Scyther er verdomd goed uit ziet en de kleur groen evolutie Scizor erg goed staat wilde ik die koste wat kost krijgen. Het resultaat was een week waarin ik weer eens ruim meer dan 50 kilometer liep in het kielzog van pokémon, alleen heb ik geen Shiny Scyther als trofee. De tientallen Research Tasks (met daarin Scyther) en alle vangsten leverden wel heel wat XP én zo’n 660 Scyther-candy op, dus gelukkig deed ik het niet voor niets. Al was een Shiny Pinsir of Shiny Caterpie óók wel leuk geweest…

Shiny Scyther Shiny Scizor
                            

Een heuse broedmachine in Eggstravaganza-evenement en Bagon Community Day

Dan nog even een shoutout naar een evenement dat een groot succes mag heten: Eggstravaganza. Een week lang een focus op eieren, met daarbij halve afstanden om een ei uit te laten komen, baby-pokémon uit 2 km-eieren (in plaats van de 7 km-eieren), een redelijk moeilijk te verkrijgen Shiny (Buneary) en zo de kans om heel wat XP binnen te harken. Dit evenement deed voor mij iets wat weinig van zulke evenementen lukt: ik ging de straat op voor iets anders dan een Shiny pokémon. De baby pokémon uit Gen IV waren op zich een leuke beloning, en ook al baal ik er een beetje van dat ik nog altijd geen Riolu maakte het spawnen van een Shiny Buneary meer dan goed. En vijf schattige nieuwe babypokémon zijn altijd welkom.

De Community Day van afgelopen maand, die met Bagon als paradepaartje, ging trouwens erg goed. Voor het eerst heb ik hem buiten een stad beleefd, namelijk in het Friese dorp waar ik ben opgegroeid tijdens een bezoekje aan m’n ouders, maar dat had totaal geen impact op de hoeveelheid Bagon en Shiny’s die ik heb gevangen. Het gebrek aan Pokéstops (er zijn zo’n zeven in het hele dorp) mocht de pret niet drukken, soms spawnden er vijf a zes Bagons tegelijkertijd bij één Pokéstop. Zeven Shiny Bagon ving ik in totaal, met daarbij een hoop Candy die ik meteen heb opgemaakt en zelfs één of twee bruikbare nieuwe Bagons. Na flink wat evolueren heb ik vijf Salamence in m’n Pokémon Storage, waarvan drie boven de 90% IV en drie met de nieuwe move Outrage. Prima dagje!

Pokémon Go Bug eventBagon Community Day Pokémon Go
                        

Meer dan 100 Shiny pokémon in de zak

De tientallen evenement waarmee Niantic Pokémon Go-spelers elk jaar weer overspoelt en de manier waarop ik, zoals bij het bug-evenement, tevergeefs bepaalde doelen (lees: Shiny’s) nastreef, zette me aan het denken. Enerzijds is het duidelijk dat Shiny pokémon zeker niet bij elk evenement gegarandeerd worden, laat staan verhoogde kansen om ze tegen te komen. Het is zuur dat meer dan vijftig kilometer rondlopen in een evenementweek niet altijd een speciale pokémon oplevert, dus moet ik oppassen dat Shiny’s niet het enige zijn waar ik de straten voor op ga. Steeds meer spelers hebben er even genoeg van als bepaalde pokémon aan hun neus voorbij gaan, dus andere doelen voor jezelf stellen dan bijvoorbeeld alleen een Scyther met rode benen lijkt me een goed idee. Een Shiny kan ook een leuke extra zijn.

Anderzijds was ik wel eens benieuwd naar hoeveel Shiny pokémon ik eigenlijk in mijn collectie heb, en dat viel me reuze mee. 122 in totaal met daarbij een hoop ‘dubbelen’, niet slecht voor een dik jaar (dertien maanden) aan Pokémon Go. Mijn eerste Shiny was immers een Bulbasaur, zoals je in Een Zak Vol Monsters 3 kunt lezen, gevangen op 25 maart 2018, de allereerste Community Day. In totaal zijn het 73 unieke Shiny pokémon en daar ben ik ook zeer blij mee. Althans, dat dacht ik tot ik zag hoeveel Shiny’s Niantic er het afgelopen jaar wel niet heeft uitgeperst: 232. Nog maar even doorsparen dus.

Een handige Shiny checklist kun je vinden op de site van LeekDuck. Ik heb hem ook gebruikt en de resultaten vind je in de afbeelding hieronder.

Pokémon Go Shiny voortgang
                    

Pokémon Go Fest 2019 in Chicago

Na een Pokémon Go Fest vol problemen in 2017 en een succesvolle terugkeer in 2018 krijgt Chicago ook dit jaar weer zijn eigen Pokémon Go Fest. Het evenement duurt van 13 juni tot en met 16 juni en zelfs al zou je nu direct een dure vlucht boeken voor die periode lukt het waarschijnlijk niet meer om deel te nemen, tenzij een van je vrienden wel binnen is gekomen. Helemaal naar Amerika afreizen hoeft ook niet per se als je alleen voor de pokémon zou gaan, Niantic meldt namelijk dat “many Pokemon featured in Pokemon GO Fest habitats will be appearing all around the world on June 13th – June 16th.” Mochten er dus nieuwe (Shiny) pokémon opduiken in Chicago dan is de kans dus groot dat we die ook in Nederland kunnen vangen.

Het andere grootschalige Pokémon Go-evenement, de Safari Zone, vond trouwens afgelopen week plaats in Singapore. Niet alleen kregen spelers daar een hogere kans op al eerder uitgekomen Shiny pokémon, er waren ook allerlei speciale research tasks om te voltooien én een nieuwe Shiny pokémon: Lapras. Naar verluidt zijn er mensen buiten Singapore (onder andere in Canada en Hongkong) die ook een Shiny Lapras hebben gevangen, dus het lijkt erop dat hij ook in de rest van de wereld te vangen is. Leuk en aardig, maar Lapras is een van de pokémon die je het minst tegen komt in Pokémon Go, wat het tegenkomen van een Shiny Lapras (zeker met een gebruikelijke kans van rond de 1/450) gelijkstelt aan het winnen van een loterij.

Shiny Lapras Pokémon Go Safari Zone
                        

Torchic Community Day in mei

Tot slot is er natuurlijk een nieuwe Community Day aangekondigd voor de maand mei, en bevestigde Niantic daarbij dat Torchic geheel volgens verwachtingen centraal staat. Op zich prima voor verzamelaars als ik: Shiny Torchic is erg leuk, Shiny Combusken en Shiny Blaziken een stuk minder. Blaziken is gelukkig wel een degelijke vuurpokémon dus met een beetje geluk valt zijn speciale Community Day-move mee. Torchic Community Day vindt plaats op 19 mei, van 15:00 uur tot 18:00 uur. Bonus: 3x Stardust.

Oké, dan ook nog even een vriendelijk herinnering. Shiny Meltan is vanaf gisteren (24 april) tot en met 5 mei verkrijgbaar en je kunt de Mystery Box waar hij in zit in die tijd elke drie dagen verkrijgen via Pokémon Let’s Go. Check hierr hoe dat ook alweer moet. Enne, 28 april begint mogelijk nog een Earth Day-evenement met Shiny Diglett zoals we vorige maand besproken. Maar dat wordt vast nog aangekondigd. 

Shiny Torchic Shiny Combusken Shiny Blaziken Pokémon Go

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

Donderdag 23-05 Deel XVII (Nieuwe Gen 4-pokémon, lure-mechanieken en Shiny’s in Pokémon Go)

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord