Een Zak Vol Monsters – Deel 15: Bereid je voor op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny’s 

Een Zak Vol Monsters – Deel 15: Bereid je voor op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny’s 2019-04-25T01:16:53
Deze maand stort Marvin zich weer compleet in Pokémon Go en maakt hij zijn met gymbadges beladen borst nat voor een hoop events. Insecten, wolken, draken en blauwe neuzen – plus een hoop Shiny’s.

Tijdens mijn laatste Pokémon Go-avonturen:

  • Vergaarde ik 680.434 XP (helaas niet in één maand, of twee…);
  • Ving ik eindelijk weer een full odds Shiny, maar was het de door mij meest gehate Shiny pokémon ooit – Rattata;
  • Haalde ik de mijlpaal van 250 gelopen kilometers met mijn Shinx;
  • Liep ik daardoor een Pikachu-complex op en kan ik sindsdien het niet over mijn hart verkrijgen hem te evolueren;
  • Ving ik tijdens het typen van dit artikel (!!) mijn eerste Smeargle;
  • Zag ik onder andere Shiny Lunatone, Shiny Solrock en Shiny Machop aan me voorbij gaan;
  • Liep ik tussen de cosplayers en andere Comic Con-bezoekers op zoek naar Shiny Treecko;
  • En bemachtigde ik de volgende pokémon: Smeargle, Shiny Rattata (Shiny Raticate), Regice en Empoleon.

Pokémon Go voortgangPokémon Go Shinx 250 kmPokémon Go Smeargle fotobomb

Shiny Raticate Pokémon GoPokémon GO RegicePokémon GO Empoleon
                 

Het gaat kriebelen tijdens het Bug Out! Event in Pokémon Go

Mocht je de grappen en grollen van 1 april overleven dan kun je je klaarmaken voor een nieuw Pokémon Go-evenement: Bug Out! Vanaf 2 april om 21.00 uur Nederlandse tijd tot en met 9 april om 21.00 uur spawnen er meer Bug-type pokémon. Ook zal Incense een uur lang meegaan in plaats van dertig minuten en komen daar meer pokémon op af. Om het af te maken zullen er speciale Bug-type Field Research komen zodat je nog meer beloningen binnen kunt harken.

Meestal komt Niantic tijdens een nieuw evenement ook met een nieuwe Shiny pokémon, maar voor het Bug-evenement van dit jaar is er nog niets aangekondigd. De Pokémon Go-dataduikers die steevast nieuwe Shiny-varianten vinden nog voordat een evenement is aangekondigd staan ook nog met lege handen, dus misschien houdt Niantic het dit Bug-evenement bij de huidige Bug-pokémon. Dat is ook niet heel erg, want je hebt hoe dan ook een grotere kans om een van de andere Shiny Bug-pokémon tegen te komen: Caterpie, Pineco en Pinsir.

Shiny bug pokémon Pokémon Go
                

Shiny Lotad en Castform tijdens Research-evenement

Het wordt tijd om het weer te gaan onderzoeken. Pokémon Go krijgt weer een weerevenement, dit maal in de vorm van een speciale Research Day. Aankomende zaterdag 30 maart staat in het teken van Lotad en zijn erg interessante Shiny evolutielijn. Shiny Lotad, Shiny Lombre en Shiny Ludicolo zijn allemaal zo uniek dat je minstens een van elke in je verzameling wilt, dus het is maar goed dat het evenement verrassend lang duurt. De Lotad Research Tasks zijn namelijk van 11:00 uur tot 20:00 uur lokale tijd te vinden bij Pokéstops. Tijdens het weerevenement spawnen er ook meer “aan weer gerelateerde Pokémon” en eentje daarvan kan Shiny zijn: Castform.

Casttform krijgt ook een nieuwe move genaamd Weather Ball, een move die exclusief hij in de mainline RPG gebruikt. De Shiny is trouwens alleen de Normal form van Castform; zijn andere varianten hebben geen Shiny versie. Fun fact: dit heeft met het verhaal te maken, Castform verandert eigenlijk alleen in battle en is daarom niet een echte Forme zoals de Attack Forme van Deoxys, bijvoorbeeld. Daarom zou een Shiny Castform na een weer-transformatie dezelfde kleuren als normaal hebben (tot hij terugverandert). 

Pokémon Go Shiny Lotad Shiny Lombre Shiny Ludicolo Shiny Castform
                        

Shiny Diglett en Dugtrio mogelijk door Earth Day-evenemt

Elk jaar vindt een evenement (een soort feestdag) plaats genaamd Earth Day, waarop wereldwijd extra acties georganiseerd worden voor het welzijn van de aarde en het milieu. Earth Day werd voor het eerst georganiseerd in 1970, en vanaf 2018 bemoeit ook Pokémon Go zich ermee. Vorig jaar was er een Earth Day-evenement in Pokémon Go waarmee spelers door zich in te schrijven en op te komen dagen voor enkele opruimacties in-game bonussen als verhoogde spawnrates (voor iedereen) konden verdienen. Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic werkt hiervoor samen met organisaties als Playmob en Mission Blue, en ook in april van 2019 zal er een Earth Day-/Pokémon Go-evenement zijn.

Vorig jaar was dus het eerste jaar dat Niantic een Earth Day-evenement organiseerde, en die bleek direct een groot succes. Meer dan 4.200 Pokémon Go-trainers werkten samen, verspreid over 68 evenementen in 19 verschillende landen. In totaal hebben deze spelers meer dan 4.300 kilogram aan afval opgeruimd, wat natuurlijk fantastisch is. Dit jaar is de hoop echter dat er meer dan die 4.200 trainers komen opdagen, want dat zou niet alleen de planeet ten goede komen. Bij ‘slechts’ 2.000 deelnemers komt er een verhoogde spawnrate voor Ground-type pokémon. Maar als er meer dan 5.000 mensen meedoen aan schoonmaakevenementen die Niantic erkent, dan droppen ze als beloning een Shiny pokémon.

Earth Day Pokémon Go

Het is niet zomaar een Shiny Pokémon, maar eentje die helemaal past bij dit Aarde-evenement: aarde-pokémon Diglett. Nu is zijn Shiny variant met z’n blauwe neus nou niet bepaald een van de tofste Shiny’s in de game (zelfs niet zo leuk als Shiny Lotad of Shiny Castform), maar hoe meer Shiny’s hoe beter. Mocht het aantal deelnemers aan Earth Day-evenementen helemaal de verwachtingen overstijgen dan komt er als bonus ook nog eens 2x Stardust en bonus Candy voor pokémon-spawns die gerelateerd zijn aan dit evenement (oftewel de Ground pokémon). Earth Day is dit jaar trouwens 22 april, maar de evenementen voor Pokémon Go gaan van 13 april tot en met 27 april.

Flinke keerzijde voor spelers in de Benelux: er zijn geen evenementen in de buurt waar wij ons voor kunnen inschrijven. De dichtstbijzijnde vind je in het Franse kustplaatsje Le Touquet, misschien leuk als je er een zeevakantie aan vastplakt. Natuurlijk zijn er verder genoeg acties en evenementen in ons land om bij mee te helpen, maar die zullen niet bijdragen aan de potentiële Shiny Diglett-beloning – het milieu zou wel dankbaar zijn! Mocht de rest van de wereld (een van) de bonussen vrijspelen, dan gaan die een dag na het Earth Day-evenement in gedurende 48 uur. Dit zal waarschijnlijk op 28 april zijn, dus zet die datum alvast in je agenda en plak er een Shiny Diglett naast (pro-tip: normale diglett inkleuren met blauwe pen).

Shiny Diglett Shiny Dugtrio Pokémon Go
               

Shiny hunten tijdens Dutch Comic Con en Bagon Community Day

Afgelopen Community Day, die met Shiny Treecko als doel, was ik aanwezig op Dutch Comic Con. Community Day duurde ’s middags van drie tot zes uur en ik bleef over de beursvloer lopen. Het was beter geweest om naar buiten te gaan aangezien de pokémon-spawns om te huilen waren in de Jaarbeurs, maar dat mocht de pret uiteindelijk niet drukken. Met één Pokéstop in de buurt en een boel Incense in mijn broekzak lukte het me drie Shiny Treecko te vangen. Wat evolueren later heb ik dus een Shiny Treecko, Shiny Grovyle en Shiny Sceptile en dat is precies waar het allemaal om ging. Een bruikbare Shiny Sceptile was ook erg welkom geweest, maar je kunt niet alles hebben in Pokémon Go.

Shiny Treecko Pokémon GoShiny Grovyle Pokémon GoShiny Sceptile Pokémon Go

De Community Day van april is inmiddels aangekondigd en heeft een hele leuke Shiny in petto: Bagon. Oké, Bagon lijkt op een Yoshi in zijn groene jasje (en wie zegt dat dat slecht is?), maar eindevolutie Salamence staat diezelfde kleur óntzettend goed. Het evenement duurt weer van 15:00 uur tot 18:00 uur lokale tijd. Extra bonussen zijn 3 uur durende Lures (joh), 3x Catch XP en natuurlijk een shitload aan Bagon Candy als je er veel vangt. Dat is erg fijn aangezien een paar goede Salamence in je broekzak een wereld van verschil maken. Dat geldt nog meer als zijn exclusieve Community Day-move goed blijkt te zijn. Men verwacht Fly, maar we zullen afwachten. 

Shiny Bagon Shiny Shelgon Shiny Salamence Pokémon Go
                  

Origin Forme Giratina en Defense Deoxys maken hun opwachting

Mocht je dit op 28 maart lezen en wel zin hebben in een nieuwe raid, dan moet je even snel de game opstarten. Giratina's Origin Forme is tussen nu en 2 april namelijk te vinden in raids in Pokémon Go, en als je je fanatiek bezighoudt met de metagame (PvP, hoge level raids, etc.) wil je zeker een Giratina met goede IV en moveset vangen. Wenselijk is een Origin Forme Giratina met Shadow Claw en Shadow Ball, wat hem een van de sterkste counters tegen Psychic pokémon uit de hele game. Hij heeft nog altijd Deoxys (Attack Forme), Gengar, Darkrai en Haunter voor zich te dulden, maar is dus een meer dan prima optie.

De beste counters tegen Giratina’s Origin Forme zijn Rayquaza, Dragonite, Salamence, Dialga en Palkia met drakenaanvallen en anders Gengar (met Ghost-aanvallen). Met pokémon als Mamoswine, Mewtwo, Giratina, Tyranitar en Latios/Latias kom je ook weg; check hier een handig overzicht van de beste counters. Let er wel op dat als je laatstgenoemde gebruikt je er beter aan doet om te raiden met veel spelers (in ieder geval 5+). De eerdere Forme van Giratina die aan de game werd toegevoegd is door zijn Defense trouwens wel een stuk beter in pvp, mocht dat je ding zijn. 

Giratina Formes Pokémon Go

Source: pokémongohub

Dan nog even een geruchtje tussendoor, want als we het toch over raidbazen en Psychic raidcounters hebben; het kan zijn dat je die nieuwe Giratina snel nodig zult hebben. Pokémon Go-fanaten die het wel vaker bij het juiste eind hebben verwachten dat Alakazam namelijk zijn eigen Raid-dag krijgt op 7 april. Zo’n dag zou vergelijkbaar zijn met wat Gengar overkwam, en met een beetje geluk zit daar ook een Shiny variant aan verbonden.

Tot slot: vanaf vandaag is ook een nieuwe EX-Raidbaas beschikbaar, namelijk de Defense Forme van Deoxys. Zoals gebruikelijk moet je er eerst wel iets voor doen om een EX-Raidpas te krijgen, zoals met de pass van een vriend gebruiken of door zelf uitgenodigd te worden door bij veelgebruikte Gyms te spelen(/raiden). 

Shiny Alakazam Pokémon
                              

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord