Een Zak Vol Monsters – Deel 13: dataduiken in Pokémon Go, de pokémon van Detective Pikachu en Gen 8-geruchten 

Een Zak Vol Monsters – Deel 13: dataduiken in Pokémon Go, de pokémon van Detective Pikachu en Gen 8-geruchten 2019-04-25T01:17:23
Ook in januari ging Marvin weer helemaal los in Pokémon Go en Pokémon Let’s Go, maar dat leverde helaas niet de gewenste resultaten op. Dan maar uitgebreid stilstaan bij Detective Pikachu, de aangekondigde sequel, en geruchten over die langverwachte Gen 8 van de volgende Pokémon RPG.

De afgelopen maand:

 • Ging het in Pokémon Go nogal ruk, op de Community Day na;
 • Bemachtigde ik nog altijd geen Shiny Mewtwo in Pokémon Let’s Go;
 • Ontdekten we nieuwe moves en gender-gedoe in Pokémon Go;
 • Bleek Gen 8 wel eens iets met Groot-Brittannië te maken te kunnen hebben;
 • Werd een Detective Pikachu-sequel aangekondigd;
 • En nam ik de pokémon in de Detective PIkachu-trailer on de loep.

          

De eeuwig ogende Shiny-droogte

Dorst. Ik heb dorst. Nee, geen water of bier kan deze dorst lessen, alleen glimmende zakmonsters. De maand januari was geen goede maand voor Shiny pokémon. Niet in Pokémon Go, niet in Pokémon Let’s Go. Zoals je misschien nog wel weet van Een Zak Vol Monsters Deel 12, ben ik gestart met het verzamelen van Shiny’s in Pokémon Let’s Go. Omdat ik zo handig ben om met de moeilijkste van allemaal te beginnen, duurt het alleen effe wat langer dan gehoopt.

Voor Shiny Mewtwo moet ik de game keer na keer resetten. Inmiddels heb ik dat ruim 2000 maal gedaan, dus hopelijk verschijnt die groene man binnenkort een keer. Daarna kan ik proberen andere Shiny’s te vangen – vast en zeker met meer geluk dan nu. Erger dan dat; door de Shiny-droogte vergeet ik wekelijks Pokémon naar Pokémon Let’s Go te sturen en loop ik aardig wat Meltan mis. Het is huiswerk geworden! Nog erger: kort voor het klaarzetten van dit artikel zag ik dat een (real life) vriend van mij net een Shiny Murkrow had gevangen, en bij nadere inspectie bleek hij Shiny Psyduck als buddy te hebben. Fuuuu- Ik bedoel, gefeliciteerd!

Shiny Psyduck Pokémon Go
                              

Totodile Community Day in januari

Oké, de afgelopen Community Day viel me reuze mee. Waar ik dacht amper een uurtje te kunnen rondlopen en compleet Shiny-loos te eindigen, heb ik in twee uur tijd negen Shiny Totodile gevangen. De beste, inmiddels een Feraligatr, heeft een IV van 90% - kan beter, maar ik was hem toch al niet van plan te gebruiken. Van de negen Shiny’s zijn er nu acht over, eentje is geruild met mijn vriendin, wat me een extra Shiny Eevee opleverde. Kom maar door met die extra Eeveeluties, Niantic!

Shiny Pokémon Community Day januari 2019Shiny Feraligatr

Volgende Community Day: Swinub. Op 16 februari op de gebruikelijke tijden kunnen we achter Shiny Swinubs aan, en dat is een verrassende keuze. Wel een leuke – Swinub is groen, Piloswine geel/goud en eindevolutie Mamoswine ook weer groen. Daarbovenop krijgen je tijdens het evenement 3x Stardust en kun je vijf Sinnoh Stones verdienen als je genoeg Trainer Battles voltooit (met maximaal vijf items van Trainer Battles per dag in dit weekend in plaats van drie).

Die Sinnoh Stones heb je natuurlijk nodig om Pilowsine te evolueren, en als je net als ik bizar weinig geluk hebt met het krijgen van nieuwe Sinnoh Stones is dat erg welkom. Bij het evolueren van een Piloswine naar Mamoswine leert hij tijdens de Community Day zoals gebruikelijk een speciale move. Welke dat is weten we niet – misschien Earth Power of Ancient Power?

Shiny Mamoswine Pokémon Go
                       

Nieuwe pokémon en moves in aantocht voor Pokémon Go?

Dataduiker Chrales is weer bezig geweest. Update 0.133.0 van Pokémon Go is namelijk zo goed als uit voor iedereen en hij was zoals wel vaker de eerste die in de broncode duikt. De nieuwe update brengt geen gigantische verrassingen met zich mee, maar er wordt wel iets duidelijker wat we de komende weken en maanden kunnen verwachten.

Zo zijn er enkele nieuwe moves aan de game toegevoegd (nou ja, ‘move sounds’). Blaze Kick, Muddy Water en Razor Shell. De eerste twee moves zijn dé moves van respectievelijk Blaziken en Swampert. Dat is waarschijnlijk ter voorbereiding van hun Community Days – als we de huidige volgorde van pokémon nagaan moeten zij ergens dit jaar hun eigen Community Day krijgen, met Blaze Kick en Muddy Water als speciale moves. Razor Shell valt buiten de boot, dat is namelijk een move die pas in Generation V aan de Pokémon RPG’s werd toegevoegd, te vinden bij pokémon als Oshawott. Mogelijk wordt die bewaard voor andere water pokémon; ook Shellder en Corpish/Crawdaunt kunnen de move leren.

Iets wat we al langer verwachten voor Pokémon Go duikt ook op: geslachtseisen voor evoluties. Pokémon als Kirlia evolueren aan de hand van hun gender in Gardevoir (vrouwelijk) of Gallade (mannelijk). Daarbij moet gezegd worden dat het alleen nog om de broncode gaat, het duurt vast nog even voor Gallade er daadwerkelijk in komt (mogelijk zelfs pas tot Ralts zijn eigen Community Day krijgt). Eerder ontdekte Chrales nog cosmetics voor Eevee en zijn evoluties, namelijk een bloemetje. Dat wijst mogelijk op meerdere outfits en cosmetics in de toekomst (vergelijkbaar met Let’s Go).

Dan nog iets nieuws waar je zelf al misschien tegen aan bent gelopen. Als je vanaf vandaag naar een Pokémon z’n moves zie je namelijk een verdeling tussen de Move-stats in Gyms & Raids enerzijds en Trainer Battles anderzijds. Opvallend is dat er nu ook balkjes staan bij de Trainer Battles-sectie van de moves.

Daardoor lijkt het alsof Charge-moves in PVP evenveel Charges kost als wanneer je ze in Gyms en Raids gebruikt, maar dat is niet zo. In Trainer Battles werken de moves namelijk op basis van energie, waardoor überhaupt geen sprake is van Charge-balkjes. Dit kan wijzen op een toekomstige Charge-aanpassing voor PVP, maar ook simpelweg een verwarrend design zijn van Niantic dat binnenkort wordt gepatcht.  Eén ding is in ieder geval wel zeker: er komen 12 nieuwe Spinda-varianten bij, maar wanneer… Een raadsel.

Moveset Pokémon GO Update
                           

Gen 8 en de volgende Pokémon RPG

Geruchtentijd, want een YouTuber met de naam DuncanCantDie claimt dat Gen 8 van Pokémon gebaseerd is op Groot-Brittannië. Hij zegt dat van betrouwbare bronnen te hebben gehoord, en de reden dat we het hier bespreken is dat Duncan al eerder heel wat Nintendo-verrassingen goed had voorspeld – waaronder Incineroars aankondiging voor Super Smash Bros Ultimate. Check vooral zijn video als je er meer over wilt weten; ongeacht of het waar blijkt of niet is het in ieder geval interessant denkvoer. Want de UK heeft heel wat te bieden qua interessante landschappen en zelfs cultuur (voor in de nieuwe dorpjes en als inspiratie voor nieuwe Pokémon, denk bijvoorbeeld aan Stonehenge). Eerst maar even wachten op een volwaardige aankondiging. Dat kan nu niet al te lang meer duren toch? Toch?!

UK
                   

Ash propagandeert Pokémon Let’s Go: Pikachu


                               

Detective Pikachu-sequel bevestigd

Kort maar krachtig nieuws, voor je het geval je het gemist hebt: de Detective Pikachu-sequel is bevestigd, en dat terwijl die eerste film nog moet uitkomen. De schrijver is al bekend, dat is namelijk Oren Uziel van onder andere 22 Jump Street en The Cloverfield Paradox. Hoe de film verder inhaakt op het eerste deel, of Ryan Reynolds terugkeert als een Pikachu en of het dan toch eindelijk een 21 Jump Street-crossover wordt is nog onduidelijk. Hieronder in ieder geval een nieuwe teaser van de eerste Detective Pikachu, met enkele verse beelden waarin we meer van Reynolds horen:

Dit bericht bekijken op Instagram

Partner up! #DetectivePikachu, hits theaters May 10.

Een bericht gedeeld door POKÉMON Detective Pikachu (@detectivepikachumovie) op

                  

Deze Pokémon zien we in ieder geval in Detective Pikachu

Verder met een andere soort Pokémon-media: film. Detective Pikachu is natuurlijk de live-action film waar het dit jaar om draait. Zeker nu er al een sequel is aangekondigd hopen we dat de akelig realistische uitstraling van de pokémon goed bevalt en het verhaal van de film leuk genoeg is. Al die anticipatie (en een teaser met enkele nieuwe beelden die je hieronder kunt bekijken) inspireerden mij om als afsluiter eens te kijken welke pokémon we eigenlijk kunnen verwachten in Detective Pikachu. Dan kan ik mezelf voorbereiden, en niet meteen naar de WC moeten sprinten als er bijvoorbeeld ineens een Steelix opduikt in de bioscoop.

Hieronder een lijst met pokémon die we met 100% zekerheid te zien krijgen in Detective Pikachu. Deze zakmonsters zijn al te zien in de eerste trailer van de film.

 • Pikachu
 • Charmander
 • Psyduck
 • Bulbasaur
 • Jigglypuff
 • Charizard
 • Greninja
 • Squirtle
 • Mr. Mime
 • Snubbull

Detective Pikachu Pikachu

Dan zijn er nog wat pokémon die in ieder geval op de achtergrond langs zullen flitsen. Of ze goed in beeld komen is nog maar de vraag, maar als je uitgebreid bij de trailer stilstaat en om de seconde het beeld pauzeert, kom je de volgende pokémon tegen:

 • Dodrio
 • Pidgeotto
 • Comfey
 • Braviary
 • Bouffalant
 • Joltik
 • Audino
 • Morellul
 • Pancham
 • Rufflet
 • Aipom
 • Zekrom
 • Reshiram
 • Dragonite
 • Hypno
 • Articuno
 • Steelix
 • Emolga
 • Pancham
 • Victini
 • Wooper

Detective PIkachu Dodrio enzo
                    

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord