Een Zak Vol Monsters – Deel 11: voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let’s Go doe je zo 

Een Zak Vol Monsters – Deel 11: voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let’s Go doe je zo 2019-04-25T01:24:38
PVP komt deze maand waarschijnlijk nog naar Pokémon Go en Marvin heeft alles wat je ter voorbereiding kunt doen voor je op een rijtje gezet. Verder vermaakte hij zich uitstekend met Pokémon Let’s Go, een speciaal Community Weekend en maar liefst drie (full odds) Shiny’s. Een prima afsluiter van het Pokémon Go-jaar.

De afgelopen maand:

  • Vergaarde ik 317.998 XP;
  • Bereikte ik level 36;
  • Speelde ik minder Pokémon Go door Let’s Go;
  • Werd PVP éindelijk aangekondigd;
  • Bemachtigde ik ineens drie Shiny’s;
  • En ving/evolueerde ik de volgende zakmonsters: Porygon-Z, Shiny Meditite (inmiddels Medicham), Shiny Shellder, Shiny Aerodactyl, Nincada en Metagross (met Meteor Mash).

Pokémon Go voortgangPokémon Go Porygon-Z

Pokémon Go Shiny MedititePokémon Go Shiny MedichamPokémon Go Shiny Shellder

Pokémon Go Shiny AerodactylPokémon Go NincadaPokémon Go Metagross
                         

Zo bereid je je voor op PVP in Pokémon Go

In de Weekendwacht van 1 december meldde ik het al: Pokémon Go krijgt binnenkort PVP. Dit jaar nog, als we Niantic mogen geloven, en daarom wil je natuurlijk niets liever dan je zo snel mogelijk voorbereiden zodat je rond de kerst al je vrienden met de grond gelijk kunt maken.

Hieronder heb ik een paar tips voor je, maar het feit is dat we helaas nog niet heel veel weten over het PVP-systeem en de mogelijke veranderingen die daarmee gepaard gaan. In ieder geval is één ding cruciaal: je kunt van veraf alleen battlen met vrienden, en dan ook nog eens uitsluitend Ultra Friends (en Best Friends). Tijd om gifts te sturen en openen, dus!

Pokémon Go PVP

Verder kan ik hier wel een lijstje gaan maken met ‘de beste teams voor PVP in Pokémon Go’ ofzoiets, maar eigenlijk heeft niemand daar iets aan. Ten eerste zal er dagen, weken of maanden aan PVP-data nodig moeten zijn om te kunnen concluderen wat de beste teams zijn om te maken. Ten tweede zal er zelfs dán geen garantie bestaan dat een bepaald team jouw de winst bezorgt. Het leuke aan PVP in de Pokémon-games is immers dat je je nooit voor kunt bereiden op elk scenario.

Ja, de kans is groot dat veel mensen pokémon als Mewtwo en Rayquaza gaan inzetten, maar daarom is de kans ook groot dat andere spelers counters hebben klaarstaan voor die pokémon. En dan is die Mewtwo ineens niet zo imposant meer. In Pokémon Go zullen we PVP-teams van drie pokémon kunnen maken, wat wil zeggen dat je je echt niet met elk team voor kunt bereiden op álle types pokémon. Weet je niet zeker meer waar elk type effectief tegen is, check dan deze tabel eens:

Pokémon Go Type Chart

Het is voor PVP in Pokémon Go dus vooral zaak dat je voorbereid bent op zoveel mogelijk. Dat wil zeggen dat je er goed aan doet om teams te maken met pokémon die weinig zwaktes hebben. Tot PVP daadwerkelijk uitkomt kun je je tijd vullen met het power-uppen van die zakmonsters - maar wacht er voor de zekerheid mee! Het is beter om nu (tot PVP uitkomt) zoveel mogelijk Candy en Stardust te verzamelen en wachten op PVP-data van bijvoorbeeld The Silph Road. De Candy en Dust die je nu uitgeeft krijg je later natuurlijk niet terug.

Het heeft vooralsnog ook geen zin om te kijken naar DPS (damage per second) en/of de damage output in bijvoorbeeld Raids en Gym-battles en daar je PVP-teams op te baseren. Ja, waarschijnlijk geven ze een aardig beeld van hoe krachtig de pokémon zullen zijn in PVP, maar de kans is groot dat er met de toevoeging van PVP een hoop gaat veranderen aan het combat-systeem.

Pokémon Go Stardust

Zo lijkt het erop dat er iets gaat gebeuren met aanvallen (zowel de normale als Charged). In ieder geval is het nu al zeker dat sommige Charge Attacks bijvoorbeeld langzamer zullen chargen dan andere, en dat ook niet elke Charge Attack dezelfde hoeveelheid energie nodig gaat hebben om uit te voeren. Bijt je dus vooral niet stuk op bepaalde pokémon die bepaalde moves wel of niet hebben; er kan nog een hoop veranderen voor elke move, en ook de manier waarop moves aangeleerd worden zou nog wel eens overhoop kunnen worden gegooid. Wie weet krijgen bepaalde pokémon ook nog een uitgebreidere Move Pool – dat is het wachten wel waard.

De grootste veranderingen in de combat zijn in ieder geval al bekend: er komen Protect Shields aan en Charge Attacks gaan op de schop, waardoor elke pokémon een tweede Charge Move erbij krijgt. Die tweede Charge Move moet de speler zelf unlocken doormiddel van Stardust en Candy, en we weten niet precies hoe duur dat voor elke pokémon gaat zijn. De Protect Shields kunnen in PVP ingezet worden wanneer jouw tegenstander zijn Charge Move aan het voorbereiden is (een korte periode na het vollopen van de Charge Move-meter), zodat de schade van die Charge Move wordt beperkt. Zo’n Protect Shield kan tweemaal per speler en per battle gebruikt worden.

Pokémon Go PVP Charge Shield

Hoe je PVP moet starten? Simpel: je kunt via de app een QR-code van een andere speler scannen - die hij gewoon op zijn telefoon kan laten zien via de ‘nearby’-knop, battlen op afstand kan alleen met Ultra of Best Friends. Daarna is het de bedoeling dat je een League kiest. Voor wie het nog niet weet: Leagues zijn nieuwe beperkingen voor PVP in Pokémon Go, waardoor niet iedereen altijd zijn sterkste pokémon van 3000+ CP in kan zetten en ook gedwongen kan worden om pokémon met een lagere CP te gebruiken. Dit is met name ideaal voor spelers van een lager level, die terecht kunnen in bijvoorbeeld de Great League (tot maximaal 1.500 CP) of Ultra League (tot maximaal 2.500 CP). De Master League bevat de hardste gevechten, daar zit immers geen CP-restrictie op.

Met de CP-rebalance die Niantic een tijdje terug invoerde zijn alle CP’s van jouw pokémon al op de schop gegaan, dus als je wilt kun je nu al een paar pokémon uitkiezen die je in de Great League en/of Ultra League gaat inzetten. Handig is de zoekfunctie in Pokémon Go; als je “CP-1500” (zonder aanhalingstekens) typt in het zoekveld van de pokémon-opslag, krijg je alle pokémon ónder de 1.500 CP te zien. Met “CP-2500” krijg je natuurlijk pokémon tot en met 2.500 CP, perfect voor de Ultra League.

Maar pas er bij het sterker maken van je zakmonsters op dat ze hun beoogde Leagues niet ontstijgen. Om dat iets makkelijker te maken zijn er handige tools als deze, waarbij je kunt uitrekenen hoeveel CP er per level bijkomt. Nu ga ik je niet vertellen dat je dat alvast voor elke pokémon moet doen (zonde van je tijd), maar als je bijvoorbeeld vijf Tyranitars in je collectie hebt en twijfelt welke je voor PVP wil gebruiken, kun je in ieder geval uitrekenen welke ervan het dichtst bij bijvoorbeeld 1.500 of 2.500 CP eindigt.

Pokémon Go cp 1500
                   

Pokémon Let’s Go en Pokémon Go: hoe werken ze samen?

Een van de redenen dat ik de afgelopen maand minder heb gelopen in Pokémon Go dan ik eigenlijk zou kunnen, is natuurlijk Pokémon Let’s Go. Eindelijk kan ik een paar van mijn dubbele Shiny’s en andere overbodige pokémon naar Let’s Go versturen om daar op ze rond te rijden, maar er moeten nog een paar dingen gebeuren voor het zover is. Hieronder lees je kort hoe je verbinding maakt met Let’s Go, en wat de voordelen zijn.

Om verbinding tussen de twee games te maken heb je niet veel nodig. Zowel je Switch als je telefoon met Pokémon Go moeten aanstaan, en ook wifi en Bluetooth zijn nodig. Als je in Let’s Go naar de instellingen toegaat klik je op ‘Open Pokémon Go Settings’, waarna je kunt selecteren dat hij moet verbinden met een Go-account. Het systeem begint dan met zoeken.

Op je telefoon moet je ongeveer hetzelfde doen: naar de instellingen toe, daar op ‘Nintendo Switch’ klikken en de optie ‘Connect to Nintendo Switch’ selecteren. Als de Switch ook nog aan het zoeken is zullen de twee apparaten elkaar binnen no time vinden. Maar dan ben je er nog niet.

Pokémon Let's Go

Voor je gebruik kunt maken van de Pokémon Go-pokémon in Let’s Go, zal je in Let’s Go eerst Fuchisa City moeten zien te bereiken (op zo’n driekwart van het verhaal). Daar zit namelijk het Go Park, de plek waar al jouw Pokémon Go-pokémon belanden en ook nog gevangen moeten worden. Het kiezen van de pokémon die je verstuurt is makkelijk: mits jouw Go-account verbonden is met een Switch zie je in jouw Pokémon-opslag simpelweg een Switch-icoontje staan waar je op kunt klikken. De rest wijst voor zich.

Er zit een flink voordeel verbonden aan het sturen van pokémon naar Pokémon Let’s Go. Dit is buiten de Meltan-questlijn namelijk de enige manier waarop we in Pokémon Go een Meltan (en zijn evolutie Melmetal) kunnen bemachtigen. Je weet wel, die mytische metaalpokémon die met Let’s Go werd geïntroduceerd en waar de ‘Let’s Go, Meltan’-quests op zijn gebaseerd. Wanneer je een pokémon van Go naar Let’s Go stuurt, ontvang je een zogenaamde Mystery Box in Pokémon Go. Als je die Box activeert, zullen er gedurende 30 minuten enkele Meltan om je heen spawnen.

Zo’n Box kun je één keer per week krijgen, dus let er vooral op dat je genoeg Pinap Berries bij de hand hebt als je hem opent. Immers is dat de enige manier waarop je genoeg Meltan Candy zult kunnen verzamelen om hem te evolueren naar Melmetal, en dan is dubbele Candy van enorm belang. Het gaat je namelijk 400 Meltan Candy kosten om een Melmetal te krijgen – succes!

Pokémon Let's GO Meltan
                      

Geen levelverhoging voor Pokémon Go

Even tussendoor: Niantic laat weten dat de level cap van Pokémon Go binnenkort niet omhoog zal gaan. Hardcore spelers hebben natuurlijk al maanden (of langer) het hoogste level van 40 bereikt, en door de komst van nieuwe systemen als Friends, Raids en straks PVP wordt het alleen nog maar makkelijker. Toch ziet de ontwikkelaar vooralsnog geen reden om de level cap te verhogen, of zoals bij hun andere game Ingress spelers na level 40 opnieuw van 1-40 te laten levelen (een prestigesysteem).

Wie al 40 is kan natuurlijk wel vrolijk doorgaan met XP verzamelen; na de benodigde twintig miljoen XP voor het maximum level gaat de teller door. Mocht Niantic in de toekomst alsnog de level cap verhogen (en dat gaat vroeg of waarschijnlijk laat wel gebeuren), dan wordt al die behaalde XP ongetwijfeld meegenomen. Wie weet schiet je dan ineens door naar level 50. 

Pokémon Go LEVEL 40
                      

Community Weekend 1/2 december

Het jaar werd door Niantic in stijl afgesloten met een heus Communtiy Weekend. In plaats van een gebruikelijke Community Day, waarbij gedurende drie uren op een zaterdag óf zondag een specifieke pokémon en zijn Shiny variant vaker spawnen, vond er het hele weekend een soort throwback-weekend plaats. Geen nieuwe Shiny’s, helaas, maar dus wel álle Community Day-pokémon die het afgelopen jaar zijn langsgekomen. Twee dagen lang spawnden ze vaker (en werd hun Shiny-kans iets geboost), en drie uur lang op de zaterdag werden er allerlei bonussen aan verbonden (2X vang-XP, 2X Stardust, 1/2 ei-afstand en Lures van drie uur).

Voor wie het al niet meer weet, dit waren de Community Day-pokémon van 2018 (in volgorde): Pikachu, Dratini, Bulbasaur, Mareep, Charmander, Larvitar, Squirtle, Eevee, Chikorita, Beldum en Cyndaquil. Van al die zakmonsters heb ik het afgelopen jaar alleen geen Shiny’s van Pikachu en Dratini weten te vangen, dus dat was mijn doel voor het Community Weekend. Maar mijn Shiny-geluk was weer erg typisch, wat wil zeggen dat ik allesbehalve die twee kreeg. Twee Larvitars, een Mareep, een Charmander en een Eevee zijn de buit, maar daar zat ik eigenlijk helemaal niet op te wachten. Ach, meer Shiny’s om naar Pokémon Let’s Go te sturen! Maare, HMU als je een Dratini of Pikachu te ruil hebt…

Pokémon Go shinies

Het is nog onbekend welke pokémon 2019 gaat inluiden met zijn Community Day, maar het lijkt erop dat dit Totodile gaat worden omdat er weer een starter aan de beurt is. De maand daarna krijgen we mogelijk Bagon of Ralts, en in maart zal Treecko aan de beurt zijn. Of Niantic moet ons nu eens gaan verrassen – we wachten het af!
                    

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord