Een zak vol Monsters – Deel 1: te veel shiny’s, Pokémon Go onderwater en mijn progressie 

Een zak vol Monsters – Deel 1: te veel shiny’s, Pokémon Go onderwater en mijn progressie 2019-04-25T01:25:23
We horen je denken: “zijn er nou nog steeds mensen die Pokémon Go spelen?” Marvin in ieder geval wel, zo fanatiek dat hij er zelfs een Serial over schrijft. Want net als in elke Pokémon-game heeft hij weer één doel: de Pokédex volkrijgen. Dit keer duurt het alleen veel langer en moet hij dagelijks zijn luie reet van de bank af zien te krijgen…

Speel je het nou nog steeds?!

Op moment van schrijven ben ik exact een jaar bezig met Pokémon Go, een game waar ik twee jaar geleden nog zwoer van af te blijven. Hoewel Pokémon Red mijn allereerste RPG ooit was, ik sindsdien elke Pokémon-game wel heb gespeeld en als geen ander sta te stuiteren voor de aankomende Nintendo Switch-game, kon Pokémon Go mijn aandacht niet echt trekken. Het zag er allemaal qua gameplay-mogelijkheden net iets te gelimiteerd uit, en het feit dat de hype zijn weerga niet kende hielp ook niet bepaald. Hordes aan kinderen en schreeuwgrage mensen die digitale monsters in hun zak willen stoppen en daar verkeersregels, sociale conventies en wetten voor overtreden alsof je alleen naar de hemel mag met een shiny Gyarados? Mij niet gezien. 

Pokémon Go

Tot een jaar later, zo rond februari van 2017 om precies te zijn. Hoe kan het ook anders dan dat een vrouw mij overhaalde om de app alsnog te downloaden; elke keer dat we een stukje gingen lopen toverde zij haar telefoon tevoorschijn en zag ik daar die Pokémon uit de eerste generatie, natuurlijk met alle nostalgische gevoelens die zij bij me losmaken. Verdomd, oké, ik download de app wel, en zal dan voornamelijk gaan spelen terwijl ik in de bus zit of op een toepasselijke zomerdag toevallig eens een stukje ga lopen. En toen hakte het RPG-aspect van Pokémon Go erin; die veel te fucking langzame progressie aan het begin was dodelijk, maar een maand later trok ik mijn mobiel al telkens bij de eerste stap buiten mijn huis tevoorschijn. Die Pokédex moet vol!!!

Park Nijmegen

In februari van 2018 heb ik de hierboven besproken vrouw (inmiddels mijn vriendin) keihard ingehaald wat betreft het aantal Pokémon in mijn Pokédex, is mijn level hoger dan de hare en loop ik meer dan ooit tevoren. Dat laatste had ik al helemaal niet verwacht – ik haatte het om te lopen tenzij het door een leuk bos was of iets dergelijks, maar Pokémon Go heeft me nieuwe plekjes van Nijmegen (mijn woonplek) doen ontdekken en sindsdien heb ik tientallen verschillende looproutes. Toegegeven, dat komt ook door deze Serial, waarin ik mijn avonturen met jullie deel en jullie op de hoogte houd van mijn Pokémon-vangsten en -progressie. Sinds die op de agenda staat loop ik dagelijks minstens vijf kilometer en ik vind het nog elke dag leuk. Al moet ik ook zeggen dat ik het een ongelooflijk kutspel vind, maar over die haat-liefdeverhouding later meer. 

                 

Gen 3: de nieuwe zakmonsters en Pokéstops onderwater

Deze Serial kwam op een puik moment in mijn leven aangezien ik net had besloten dat mijn dikke reet wel wat minder dik mocht worden, en rondlopen/-rennen wordt net iets leuker met het idee dat je zak er boller door komt te staan. Je broekzak, natuurlijk, en die kan sindskort nóg beter gevuld worden door de toevoeging van Generatie 3-Pokémon. Die toevoeging inspireerde mij vaker en vaker mijn huis uit te gaan, en hieronder vind je een korte selectie van de Pokémon die dat mij de afgelopen vier weken heeft opgeleverd. Fun fact: ik loop regelmatig langs de Waal in Nijmegen (daar spawnen Wailmers als een malle), en wilde daar laatst een Oddish vangen die ik op mijn radar zag (nog één en ik kan EINDELIJK Gloom evolueren). Eenmaal bij de Waal aangekomen bleek de Pokéstop echter compleet door het water te zijn opgeslokt – wat me wel een leuk fotootje opleverde, maar die fucking Oddish heb ik nog steeds niet.  

POkémon go onderwater

Gen 3 Pokémon (work in progress):

Pokémon Go Gen 3Pokémon Go Gen 3Pokémon Go Gen 3

Pokémon Go Gen 3Pokémon Go Gen 3Pokémon Go Gen 3

Pokémon Go Gen 3Pokémon Go Gen 3Pokémon Go Gen 3

                     

Overal shiny’s!

Een beetje Pokémon Go-veteraan weet dat de release van nieuwe Pokémon gepaard gaat met events, waardoor de nieuwe Pokémon vaker spawnen en/of meer candy of stardust droppen. Maar wat mij ook opviel, is dat de kans op shiny Pokémon in deze begindagen veel groter lijkt, en daarom besloot ik op de dag dat Swablu geïntroduceerd werd de hele dag te gaan wandelen. Het leek de perfecte dag te worden: mooi weer, opgeladen powerbank in mijn tas, en elke Pokéstop in de stad had een lure! Of er nou meer hackers dan ooit actief waren of Niantic besloot alles voor de lolz te boosten weet ik niet, maar het was welkom. En wat blijkt, zestien kilometer en omgerekend 150-200 Swablu’s later (ik had 750 candy voor dat rotbeest) ben ik gewoon twee shiny Swablu’s tegengekomen.

Pokémon go luresPokémon Go Gen 3Pokémon Go Gen 3

In andermans Gym, inderdaad. Lichamelijk voelde ik me aan het einde van de dag top, geestelijk een stuk minder, en dat lijkt wel vaker het resultaat te zijn na een sessie Pokémon Go. Ik heb elke dag de afgelopen drie weken minstens vijf kilometer gelopen zonder een dag te missen, ben naar de plekken toegegaan waar de kans op Shiny Pokémon het hoogst zou moeten zijn, heb bijna alle haren uit mijn hoofd getrokken omdat ik dag in dag uit niets kon vinden en vond uiteindelijk soelaas in het feit dat ik een Swablu in een Altaria kon evolueren en ook mijn nieuwe Aggron een flink beest is geworden. Tot ik drie seconden na het evolueren van hen een appje kreeg van mijn vriendin met onderstaande screenshots. Die kreeg ze in dezelfde tijd dat ik bijna een marathon liep en honderden Pokémon heb gevangen; zij ging zelden de deur uit voor het spel en komt nog niet eens in de buurt van Aggron, maar kreeg wel dit ‘per ongeluk’ in de busrit naar het station: 

Shiny AaronShiny Lairon

Die shiny Swablu is verleden tijd en die Aaron zou je ook wel maar één dag gevangen kunnen hebben, en toen het me tijdens het recente Year of the Dog-event ook niet lukte om een shiny Poochyena te vangen besloot ik de zoektocht naar Shiny’s maar op te geven. Het Pokémon Go-leven is oneerlijk, zoveel is me nu wel duidelijk. Actief op zoek gaan naar Shiny Pokémon is misschien nog wel kutter dat in de RPG-games, dus ik zal niet meer zo mijn stinkende best doen om er een te krijgen en simpelweg hopen dat vrouwe geluk me in mijn bakkes spuugt. Kan ik me weer focussen op die Pokédex - bijvoorbeeld op deze mooie jongens die ik de afgelopen dagen kreeg:

Pokémon GoPokémon GoPokémon Go

Pokémon GoPokémon GoPokémon Go

                  

Eén jaar later: de progressie

Nu ik exact een jaar Pokémon Go speel wordt het wel eens tijd om te checken wat ik de afgelopen 365 dagen zoal gedaan heb in het spel. Kleine disclaimer: ik ben de meest anti-sociale Pokémon Go-speler ooit en doe dan ook alleen Raids die ik alleen of met mijn beste vriend en/of vriendin aankan – verklaart meteen waarom ik zo weinig Raid Battles heb voltooid en geen Legendaries in mijn Pokédexje heb... 

Pokémon Go na een jaarPokémon Go na een jaar

Pokémon Go na een jaarPokémon Go na een jaar

Pokémon Go na een jaarPokémon Go na een jaarPokémon Go na een jaar

Pokémon Go na een jaarPokémon Go na een jaar

Pokémon Go na een jaarPokémon Go na een jaarPokémon Go na een jaar

De rest van mijn Gen 1 en Gen 2 Pokémon krijg je volgende keer te zien. Dan heb ik ook aandacht voor nieuwe events, mijn lopende projectjes - zoals Anorith die nog 5 candy moet en een collectie bijzondere getallen (een bepaalde CP) -, mijn progressie en natuurlijk alle andere avonturen. Tot dan!
               

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord