E3 voorpret: Survival Tips voor de thuisblijvers 

E3 voorpret: Survival Tips voor de thuisblijvers 2016-06-09T15:08:26
De E3 barst bijna los! En jij gaat er waarschijnlijk niet heen omdat Los Angeles zo’n tyfuseind verwijderd is van Spanbroek. Maar niet getreurd want PeterKoelewijn, Shere Khan onder de toetsenbordtijgers, geeft een zooi survival tips voor de E3 thuisblijvers!

Het is makkelijker dan ooit om al het gamenieuws van de E3 gewoon rechtstreeks in je hersenpan gekotst te krijgen. Maar het blijft een boel nieuws en jullie willen het vast seconden voor het in LA onthuld wordt al weten. Neem mijn tips daarom ter harte!

      

1. Kerf het E3 livestream schema in je ziel

Van zondag 12 juni t/m 15 juni worden er allerlei livestreams georganiseerd door de grote uitgevers. Het is dit jaar ingewikkelder dan ooit omdat steeds meer bedrijven hun eigen feestje organiseren. Daarom is het des te belangrijker om een schema in te prenten. Nee, meer dan inprenten. Zeg het met mij na! 

This is my E3 schedule. There are many like it, but this one is mine. My E3 schedule is my best friend. It is my life. I must master is as I must master my life.

E3 2016 schema

Full Metal Jacket-referenties terzijde, kun je altijd het E3 schema uitprinten, overpennen in je agenda of tatoeëren op je borstkas (protip: tatoeëer hem andersom. Dat is makkelijker in de spiegel lezen). Zorg in ieder geval dat je in de buurt van een stream bent op de belangrijke tijdstippen. Houd voor Nederland de “Berlin”-tijd in het schema aan, dan zit je goed. Ook op de PU.nl homepage kun je de streams tegen die tijd vinden!

         

2. Neem de tijd voor de livestreams beginnen

Gezien de onchristelijke tijden waarop sommige streams worden uitgezonden, zal dit voor de meesten geen probleem zijn. Maar zorg dat je agenda rondom elke livestream effe leeg is. Voor de meesten moet je wel anderhalf uur reserveren, maar gezien het liveshows zijn kunnen ze uitlopen. Nintendo en Microsoft waren in het verleden punctueel maar Ubisoft en Sony stellen de start nog weleens met een kwartiertje uit. Neem het zekere voor het onzekere en plan ruim in!

Skelet

         

3. Zorg dat je extra streams klaar hebt staan voor back-up

Meer mensen dan ooit hebben internet en onze favoriete tweede realiteit wordt op het gebied van streaming steeds stabieler. Maar de capaciteit om normaal een E3 show te livestreamen is er nog steeds niet. Ieder jaar zien we weer livestreams eruit klappen, meestal zelfs op de belangrijkste momenten.

Zet de streams niet tegelijkertijd aan!

Maar niet getreurd want er zijn meer livestreams dan liveshows te vinden op het internet! Nintendo, Sony en Microsoft faciliteren eigen livestreams op hun websites. Idem voor de tweede editie van de PC GamingShow. Ook op PU.nl zorgen we dat je elke stream tegen die tijd meteen op de homepage kunt vinden. En anders kun je altijd direct naar ieders Twitch-kanaal gaan. Hier het overzicht!

          

4. Stream het op een groot scherm als het kan!

Maar waarom de fuck zou je het oncomfortabel achter je PC gaan kijken? Laat de E3 lekker streamen vanaf het grote tv-scherm! De streams van Sony en Microsoft zijn ook te bekijken via de PS4 en Xbox One. En voor de rest ram je gewoon een kabel in de tv die verbonden is met je laptop. Supermakkelijk en zo kun je ook wat vrienden uitnodigen om gezellig mee te kijken.

G8 leiders tijdens de Shenmue 3 aankondiging

Je hebt vast een dik scherm in je gamekamer staan en anders verover je gewoon de woonkamer terug van je vriendin / vriend / kat. Woon je nog bij je ouders, dan kan het misschien wat lastiger zijn want zij bezitten de zooi die je wil gebruiken. Als je echt de confrontatie niet kunt vermijden, bereid een goede presentatie voor! Leg uit dat horizontaal tv-kijken stervende is en dat ze zich bij de toekomst moeten aansluiten als ze niet geschiedenis willen worden. Ze zullen het zeker waarderen als je het zo zegt!

         

5. Zorg dat je iets eenvoudigs hebt om te eten

Door alle hype en drukte vergeten wij nog weleens om voor de E3 streams goed te eten. Ja, pizza is technisch eten maar gezond is anders. En die E-nummers heten geen E-nummers vanwege de E3; die heten zo omdat hun werkelijke namen klinken als Final Fantasy-eindbazen!

Goku eten

Beter haal je ingrediënten in huis voor makkelijke, snel te bereiden gerechten die je eventueel zelfs achter je PC kunt eten. Zelf raad ik Aziatische rijstgerechten aan. Die zijn snel te bereiden (misschien zelfs van tevoren) en kunnen erg gezond zijn. Dus stop je ziel in de zilvervliesrijst, trotseer de taugé, snak naar de sugar snaps! En bestel anderhalf uur later als je weer honger krijgt alsnog een pizza…

        

6. Doe een dutje tussen de vroege en late live shows

Ja ja, dutjes zijn voor oude mensen. Maar zoals wel meer dingen voor oude mensen, is het stiekem best oké… zoals Werther’s Original mmmmm Werther’s...

Sloth

Uh waar was ik? Dutjes doen! Dat is een prima tip voor de marathonkijkers. Livestreams zoals die van Sony zijn verschrikkelijk laat voor Europeanen. Tegelijkertijd zit de Ubisoft livestream er een paar uur voor. Beter doe je daartussen even je ogen dicht om wat slaap in te halen. Noem het maar een powernap! Dat klinkt minder lame dan een dutje… volgens yuppen.

        

7. Hell, neem een paar dagen vrij en laat de E3 op je neerdalen!

Als je net als ons E3 de zomer-versie van Sinterklaas vindt, dan zijn dit natuurlijk een paar zeer belangrijke dagen. Neem dus een paar dagen vrij als je de kans krijgt, zo kun je je helemaal focussen op alle E3 goodness die via PU.nl en andere kanalen vrijkomt.

Shawshank Redemption

En als je nog studeert… gewoon naar school gaan! Zonder diploma kun je geen topbaan krijgen met een topsalaris om topgames te kopen. En met een beetje mazzel heeft jouw topbaan betaalde vakantiedagen. Mmmm betaalde vakantiedagen…

        

8. Als je één livestream moet overslaan, sla dan Nintendo over

Als Nintendo-gamer doet het een beetje pijn maar de Big N heeft dit jaar de minst spannende E3 line-up. Tuurlijk, Dragon Quest VII en Tokyo Mirage Sessions #FE worden zeker gaaf, maar verwacht geen verrassingen in de vorm van totaal nieuwe games.

Tatsumi Kimishima

Verder is de kwaliteit van The Legend of Zelda-serie en de Pokémon mainserie zo hoog, eigenlijk hoef je niet meer overtuigd te worden dat het goed komt met die games. Dat kun je altijd nog achteraf terugkijken want het worden meer live gameplay demo's dan persconferenties. 

    

9. Volg gamejournalisten op Twitter voor de scoops en geruchten

Twitter is aan het doodgaan volgens mensen die Twitter niet gebruiken. Maar voor normale mensen blijft het een waardevolle bron van informatie. En met normale mensen bedoel ik natuurlijk journalisten! Ook gamejournalisten zijn vertegenwoordigd op Twitter en kunnen nog weleens een scoop delen!

Jan Meijroos

Van de PU-redacteuren in LA hebben sowieso Jan (@janmeijroos), Wouter (@wouterbrugge), Tjeerd (@tjeerdlindeboom), Jurjen (@jurjenbakker) en Florian (@florianhoutkamp) Twitter-accounts. Vergeet ze niet te volgen voor een nog beter kijkje op de beurs!

       

10. Neem alle speculatie die niet van een officiële bron komt met een korrel zout

Natuurlijk is dan de volgende stap om meer gamejournalisten en nieuwszoekers te volgen. Die zijn er in overvloed op Twitter en velen komen ook langs op gameforums zoals NeoGaf. Twitter-gebruikers die veel gamenieuws posten zijn o.a. @nibellion, @wario64 en @zhugeEX. Neem alleen wel alle informatie die niet van een officiële bron komt of erdoor bevestigd wordt met een korrel zout! Dat voorkomt een boel stress en ellenlange posts.

Crash Bandihoot

Volg in plaats daarvan de journalistieke regels omtrent anonieme bronnen. Wordt uitgelegd hoe de persoon verbonden is aan een game of bedrijf? En zijn er meer bronnen die hetzelfde bevestigingen? Wat is de betrouwbaarheid van deze bronnen? Natuurlijk kun je altijd wachten totdat wij dit voor je hebben uitgeplozen, want het is tijdens de E3 alarmfase rood op de redactie!

      

11. Hou PU.nl/E3 in de gaten want we plaatsen meer nieuws dan ooit!

Extra nieuwsschrijvers zijn op de E3 dagen bezig om alle info op de site te plempen. Er komen weer verslagen met het nieuws per liveshow en uiteraard gaan Tjeerd, Jurjen en de andere video-editors keihard werken aan de E3 journaals! Meer dan ooit gaan we PU.nl/E3 dé hub maken voor al het E3 nieuws. Kijk ernaar uit, dat doen wij ook!

E3 2016 banner

Dat was hem weer. Meer tips voor de thuisblijvers? Deel ze in de comments! En verder wens ik jullie veel plezier de komende week!

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord