Duel Dinsdag: het bruutste Star Wars-personage in een game ooit 

Duel Dinsdag: het bruutste Star Wars-personage in een game ooit 2017-09-12T15:18:11
Zoals jullie inmiddels wel weten zijn Bob en Leen rete eigenwijs en strijden ze iedere week in Duel Dinsdag om die beste stagiair-award van deze stageperiode. Wouter en Nino hebben flink lopen bemiddelen, en de jongens hebben tegenwoordig weer hun computers naast elkaar staan. Van harte gaat het echter niet…

MORGEN! MORGEN is het zover! Leen rent rondjes van plezier, Wouter schreeuwt als nooit tevoren, Bob roept nog altijd “Fok Star Wars” en de één na de andere persoon komt naar de redactie om die moddervette Star Wars-special te bemachtigen. Star Wars: Episode VII gaat eindelijk in première, en de boys konden er daardoor niet onderuit om deze Duel Dinsdag een Star Wars-onderwerp te kiezen. Helaas zorgt de film niet voor verbroedering, want nu Leen weer de voorsprong heeft genomen – 11-10; Cazadors zijn vervelender dan Murlocs – is de spanning op de redactie om te snijden. Deze week: het bruutste Star Wars-personage in een game ooit!
        

Leen - Yoda (Soul Calibur IV)

LEENEen gezonde obsessie met Yoda, daar is niets mis mee. Dat ontdekte ik toen ik voor het eerst Episode IV t/m Episode VI gekeken had, en het werd bevestigd toen ik alle Star Wars-films vorige week nog een keer keek (want morgen sprint ik naar de bios, natuurlijk). Toevallig komt er een moddervette Star Wars-special aan waar ondergetekende ook aan mee heeft mogen werken, en daar is onder andere een top 10 Jedi in te vinden, waar de heer Yoda natuurlijk niet in kan ontbreken – sneak preview:

“Denk aan Star Wars, en je denkt aan Yoda. Hét icoon van de franchise was ook nog eens een van de krachtigste Jedi Masters ooit, en zijn oneindige kennis hielp zelfs Luke Skywalker om een legendarische Jedi te worden. Hij heeft daarnaast ook Obi-wan getraind, om nog maar te zwijgen over de miljoenen andere Jedi die bij hem kwamen voor kennis en lightsaber-tips. Voeg hier de zeeën aan lichamen aan toe waar Yoda verantwoordelijk voor is, en je krijgt het door. De. Ultieme. Bad-ass. En hij is ook nog eens verdomd schattig.”

Al het bovenstaande is waar, en dat is ook exact wat hij meeneemt naar de games waar hij in zit. Uhh, Soul Calibur IV, dus. Een razendsnel klein groen gastje die de beschikking heeft over een lightsaber en de Force, die meer dan 700 jaar aan ervaring en wijsheid met zich meezeult en daardoor harder kan trappen dan vijfduizend Tauntauns bij elkaar – wat een baas. 

  

Bob - HK-47 (Star Wars: Knights of the Old Republic)

BOBHet in-game Star Wars personage dat mij op dit moment het meeste bijstaat is Boba Fett uit Star Wars: Battlefront, maar dat komt waarschijnlijk door de actualiteit en zijn OP-heid. Anyway, daar is niet mijn keuze op gevallen, mijn keuze van deze Duel Dinsdag valt namelijk op HK-47, de Hunter Killer Assassin Droid 47, die voor het eerst zijn opwachting maakte in Star Wars: Knights of the Old Republic en daarna ook in twee andere Star Wars-games in de credits werd vermeld. 

Achtergrondverhaal (spoilers)! HK-47 is een hunter killer droid, die toebehoort aan de Sith Lord Darth Raven. Voor Raven voerde HK allerlei huurmoordenaars-missies uit. Toen zijn geheugen werd gewist en werd verkocht aan het hoofdpersonage uit KOTOR. Wat HK-47 nooit vergeten is, is zijn drang om iedere vorm van leven uit te roeien. Niet zo heel gek als je aan de kant van een Sith Lord bent opgegroeid, voor zover een robot kan opgroeien. Geweld is voor HK-47 de oplossing, heerlijk!

Zijn naam is overigens gebaseerd op twee van mijn favoriete in-game wapens, de HK (Heckler & Koch) en de befaamde AK-47. Leuk feitje toch? Wat mij misschien nog wel het meeste aanspreekt aan mijn roffe papi HK-47 is de weinig f*cks die hij geeft als het gaat om het doorzeven van ‘meatbags’ en zijn uitspraken zoals: “I am quite eager to participate in some unadulterated violence”, “'Love' is making a shot to the knees of a target 120 kilometers away using an Aratech sniper rifle with a tri-light scope”, “You're just a traveling piece of bad luck, aren't you?" en “Yes, as I said, I am an assassin droid. It is my primary function to burn holes through meatbags that you wish removed from the galaxy.” HK-47 for president! Jammer dat hij niet in Star Wars Battlefront zit…

  

Nu is het aan jullie!

De komende Duel Dinsdagen zullen ook andere onderwerpen aan bod komen, en we zijn erg benieuwd naar de input van de PUmmunity. Mogelijke onderwerpen zijn: de meest epische eindbaas, het vervelendste gamepersonage ooit, onze favoriete Pokémon, etc. etc. etc. Dus heb jij een goed idee voor volgende week? Drop een comment en laat het ons weten!

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord