Duel Dinsdag: Het beste in-game bedrijf 

Duel Dinsdag: Het beste in-game bedrijf 2015-10-13T16:32:00
Bob en Leen zijn fanatiek en een klein beetje eigenwijs en zullen daarom elke week strijden in Duel Dinsdag om te bepalen wie de meest awesome stagiair van het komende half jaar is.

Alleen hier, bij Duel Dinsdag, deze on-ge-ken-de spanning! Bob knokt zich terug van een achterstand van jewelste, en weet de score tot 6-6 te tillen. Dat betekent dat Luigi een trouwere sidekick is dan Dogmeat uit Fallout 3, wie had dat gedacht! Om de strijd van deze week te beslissen hebben we natuurlijk weer jullie hulp nodig. Power Unlimited is vanzelfsprekend het beste gamegerelateerde bedrijf, maar er zijn ook in-game bedrijven die aardig in de buurt komen. Tijd voor de jongens om de wereld van marketing, doekoes en luie werknemers in te duiken.

      

Bob - Trevor Philips Industries (T.P.I) uit GTA 5

BobDat ik Trevor Philips adoreer als een grappig, eigenwijs en badass personage mocht wel duidelijk zijn toen ik Leen zijn zielige Duke Nukem versloeg in een van voorgaande edities van Duel Dinsdag. Daarnaast kan ik het met mijn economische achtergrond altijd zeer waarderen als een jonge ondernemer met een klein kapitaal het opneemt tegen de moordende concurrentie, en dat doet Trevor met Trevor Philips Industries in Grand Theft Auto V.

Trevor Philips Industries, dat gelegen is in de Sandy Shores van Los Santos, valt onder de hoede van Trevor Philips – Wie kent ‘m niet? Samen met Chef, Wade Hebert (voornamelijk aanwezig voor informatie) en Ron Jakowski runt hij de Breaking Bad-achtige organisatie die zich bezig houdt met het fabriceren van Meth, ja ja Jesse Pinkman en Walter White zijn er niets bij. Dit verliep allemaal vrij rustig totdat daar Tao Cheng en zijn vertaler op de stoep staan: “We hear that Trevor Philips Corporation is serious business. We pay good price. Things work out, we partner. Make big money.” Tja en dan gaat het goed mis, hoe kan het ook anders met Trevor. Hij sluit Cheng op in een vriezer en wordt aangevallen door de Aztecas. De Aztecas zijn overigens niet de enige concurrerende partij, zo ook: The Lost MC, Ballas, O’Neil Brothers (die door Trevor eigenhandig een koppie kleiner worden gemaakt), Los Santos Triads, Merryweather en nog een dozijn anderen. Anyway, Cheng wordt vrijgelaten en slaat op de vlucht. Vervolgens is Cheng in zee gegaan met een concurrerende partij, de O’Neil Brothers, en dit laat Trevor niet gebeuren (zie onderstaande video). Zonder dat ik iets wil spoilen, dat overigens lastig is met een game als GTA V, is aan het eind van het verhaal vrijwel iedere concurrent van T.P.I met de grond gelijk gemaakt.

Bij een bedrijf draait het natuurlijk ook om de middelen die het bedrijf tot haar activa-kant van de balans kan rekenen – sorry voor mijn taalgebruik. Met andere woorden: het geld, bezittingen en dergelijken die gebruikt worden om de bedrijfsvoering voort te zetten. Trevor voegt als CEO van T.P.I zijn eigen Bodhi, een paar Blazers, Sanchez en een Frogger toe aan zijn vervoersmiddelen. Dat mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het vervoeren van Meth en het kapot maken van andere bedrijven. In een later stadium wordt zelfs het McKenzie Airport, inclusief een vliegtuig en strandbuggy, aan de activa kant toegevoegd. Daarmee zijn verschillende bestellingen te leveren, waar ook een aantal missies bij horen. Stiekem is die Trevor niet zo heel dom hoor, maar gewoon een beetje impulsief.

Zelfs in de echte wereld is de invloed van T.P.I te merken, Wouter complimenteerde me nog om mijn keus en Tjeerd draagt zijn inmiddels vale T.P.I t-shirt regelmatig op de redactie. Ja, zelfs in de echte wereld is er T.P.I merchandise te koop en de opbrengst daarvan wordt gewoon door gesluisd naar de bankrekening van Dhr. T. Philips. Of misschien toch naar Steven Ogg? De stemacteur van Trevor Philips laat tijdens een van de voorgaande Comic Con’s zien dat hij zeer gewaardeerd wordt ondanks zijn onstuimige karakter, daar sluit ik mee af: 

         

Leen - Aperture Science uit Portal

LeenThis was a triupmh. I’m making a note here: HUGE SUCCESS. O wacht, ik moet eerst nog mijn keuze onderbouwen, en dan moeten jullie nog stemmen. Nou, laat ik dan maar meteen mijn wild card trekken: Aperture Science heeft GlaDOS gemaakt. Inderdaad, een bedrijf dat dit schepsel kan bedenken én realiteit kan laten worden moet wel het beste in-game bedrijf ooit zijn.  Geef maar toe: je las het zinnetje – dat natuurlijk het begin vormt van ‘Still Alive’ – in een bepaald hoog stemmetje… 

Maar er is meer; Aperture Science heeft een geniale oorsprong, heeft briljante uitvindingen gedaan en heeft ervoor gezorgd dat twee van de beste puzzelgames ooit gerealiseerd konden worden: Portal 1 & 2. Het begon allemaal lang geleden met een klein bedrijfje genaamd Aperture Fixtures, dat alleen douchegordijnen fabriceerde. Dit bedrijf was opgericht door niemand minder dan Cave Johnson, de man die menig test subject heeft laten huilen van het lachen tijdens de tests van Portal en helaas via de gel van gemalen maanstenen (Conversion Gel) te vroeg deze wereld verliet.

Aperture Fixtures begon in de jaren ’60 met het maken van douchegordijnen voor het Amerikaanse leger (duh), en al snel kwam het bedrijf met de eerste ideeën voor een Portal gun (duh?). Onder andere om deze Portal gun te testen heeft Aperture Science de straten van Amerika ontdaan van zwervers, de goedzakken die het zijn. Ik ga uit gemak maar even niet in op de inhoud van de tests - veel te heftig allemaal. Kijk en luister in de tussentijd maar even naar de smack talk van GlaDOS, dat mogelijk is gemaakt door Aperture Industries (zie je ook meteen een fractie van de genialiteit van hun test chambers): 

Wanneer een bedrijf als Black Mesa zich als jouw geduchte concurrent ziet, weet je dat je het hebt gemaakt. Voor Aperture Science is dit het geval, en dat is ook helemaal niet zo gek als je bekijkt wat ze zoal uitgevonden hebben: het Hand Held Portal Device, de Gravity Gun (!), Long Fall Boots, Turrets (waar de kogels los ingeflikkerd worden – wist je trouwens dat ze gemiddeld 100% meer kogel gebruiken per kogel?), Testing Cubes (je hebt inderdaad nog nooit zo veel voor een kubus gevoeld) en High Concentrated Energy Pellets (au). En GlaDOS, de robot die verantwoordelijk is voor de beste speeches ooit in een game (een volgende Duel Dinsdag?), natuurlijk.

Vergeten we niet iemand? Oja, WHEATLEY! Ook al zweeft hij nu nog ergens rond in de ruimte, Wheatley is één van de nieuwste uitvindingen van Aperture Science, en een goede afsluiter voor deze Duel Dinsdag. Het bolletje is namelijk het semi-levende bewijs dat dit bedrijf na 40 jaar zichzelf nog steeds kan overtreffen. 

Oké, nu je bent overtuigd wil je direct investeren in dit bedrijf – en dat kan. Check hieronder maar eens de vele investeringsmogelijkheden die dit geweldige bedrijf biedt (of hier). Good job, robots.

     

Nu is het aan jullie!

De komende Duel Dinsdagen zullen ook andere onderwerpen aan bod komen, en we zijn erg benieuwd naar de input van de PUmmunity. Mogelijke onderwerpen zijn: de meest epische eindbaas, het vervelendste gamepersonage ooit, onze favoriete Pokémon, etc. etc. etc. Dus heb jij een goed idee voor volgende week? Drop een comment en laat het ons weten!

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord