Duel Dinsdag: De ideale locatie voor Fallout 5 

Duel Dinsdag: De ideale locatie voor Fallout 5 2015-11-10T15:23:15
Bob en Leen zijn fanatiek en een klein beetje eigenwijs en zullen daarom elke week strijden in Duel Dinsdag om te bepalen wie de meest awesome stagiair van deze stageperiode is.

Vandaag is de release van Fallout 4 en dat betekent dat Bob en Leen natuurlijk hele andere dingen aan hun hoofd hebben, maar toch weten ze deze Duel Dinsdag weer een pittige strijd aan te gaan. Vorige week besloot de PUmmunity dat de Portal Gun de betere is ten opzichte van de Omni-Tool, waardoor Bob het gat weer dicht loopt, en daardoor de score gelijk trekt: 8-8. Deze week krijgen de twee stagiairs de de taak om de perfecte locatie voor Fallout 5 te verzinnen, welke stad zou uitermate geschikt zijn als post-apocalyptisch strijdtoneel?

                    

Bob - Parijs

BobOok al is het de typische Amerikaanse 1950 stijl waar de Fallout-games een beetje om bekend staan, toch zou ik graag een Fallout game willen zien is Parijs. De stad heeft zoveel historie en cultuur, daar komt bij dat het met stokbroden bezaaide stedelijke gebied tussen 1945 en 2077 zich nog veel verder kan ontwikkelen. Grofweg 130 jaar aan geschiedenis en cultuurvorming die nog geschreven moet worden. Veel gamers spelen games voor de actie en avonturen, maar de setting is ook enorm belangrijk om een bepaalde sfeer neer te zetten. Die setting bestaat uit een thema, historie en een verhaal. Frankrijk klinkt niet onlogisch als het gaat om een atoomramp, aangezien 90% van de opgewekte energie in Frankrijk hier vandaan komt – in de VS is dat slechts 20%. Daarnaast zijn er in Europa genoeg bunkers gebouwd toen er oorlog in de jaren '90 dreigde met het Midden-Oosten om olie – een beetje zoals de vaults in de Verenigde Staten. Qua verhaal zou het dus allesbehalve misstaan dat Parijs het nieuwe strijdtoneel wordt in Fallout 5.

Beeld je in, je kruipt voor het eerst uit je vault en het eerste wat je ziet is de verroeste Eiffel toren. Parijs is gigantisch en kent zijn eigen iconische architectuur, wat zorgt voor een apart thema. Er leven ongeveer 11.900.000 mensen in Parijs en het aangrenzende gebied, waarvan 2.200.000 in de stad zelf. Als je dat naast D.C (600.000) of Boston (620.000) legt, dan is Parijs toch wel heel aantrekkelijk om te verkennen en kan hele interessante situaties opleveren. Het zou voor Bethesda een flinke stap zijn, maar wel een stap die de moeite waard is en de serie naar mijn mening naar een hoger niveau kan tillen – stiekem kan ik die jaren '50 stijl uit de VS ook wel waarderen hoor.  

Parijs Fallout 5

                         

Leen - Berlijn

LeenJe kunt zeggen wat je wilt over onze oostelijke buren, maar ze hebben het wel goed voor elkaar met hun steden. Met name Berlijn is prachtig; een culturele hoofdstad die naast een stel verdomd mooi in elkaar gezette gebouwen ook een rijke historie kent. Dat maakt het een perfecte locatie voor een volgende Fallout – mocht er ooit buiten Amerika getreden worden. Met name de cultuur die Berlijn uitstraat (alsof het radiatie is) leent zich perfect voor de post-apocalyptische ontdekkingstocht die Fallout heet. Het is makkelijk om een soort Nazi-sekte te verzinnen die ergens in de ruïnes van Berlijn zou voortleven, maar hoe bruut zou dat zijn?!

De indrukwekkende locaties die Berlijn kent – neem de Potsdamer Platz of het Holocaustmonument - zouden natuurlijk een groot feest zijn om te ontdekken. Hierbij kan constant gerefereerd worden naar de nog indrukwekkendere historie van de stad, en ik zou graag ondervinden hoe een developer als Bethesda dit in RPG-vorm giet. Er zit ook nog eens een mooie natuur rondom Berlijn – ook al blijft hier niets van over na een atoomexplosie – dat met alle bergen, dalen en overgebleven water het een en ander zou kunnen toevoegen aan een Fallout-game. En anders ga je toch gewoon weer terug de stad in? De Brandenburger Tor, het Reichstag-gebouw, de Alte Nationalgalerie, de Berliner Dom… Een Fallout in Berlijn zou ge-wél-dig zijn.

Berlijn

        

Nu is het aan jullie!

De komende Duel Dinsdagen zullen ook andere onderwerpen aan bod komen, en we zijn erg benieuwd naar de input van de PUmmunity. Mogelijke onderwerpen zijn: de meest epische eindbaas, het vervelendste gamepersonage ooit, onze favoriete Pokémon, etc. etc. etc. Dus heb jij een goed idee voor volgende week? Drop een comment en laat het ons weten!

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord