Drie oude Xbox-IP's die nieuw leven moeten krijgen op Xbox Series X 

Drie oude Xbox-IP's die nieuw leven moeten krijgen op Xbox Series X 2020-01-14T12:08:44
We hebben eerder deze maand oude PlayStation-IP’s opgerakeld waarvan we hopen dat die worden vernieuwd op PlayStation 5, maar er is natuurlijk nog een console die ons dit jaar hopelijk verblijdt met zijn komst: Xbox Series X. Ook daarvoor zijn genoeg Xbox-games te bedenken die we graag na al die jaren zouden terugzien. LauraJenny kiest er drie uit.

Alan Wake

Toen tijdens E3 de trailer van Blair Witch kwam, dachten sommige mensen hoopvol dat het die van Alan Wake was. Dat is op zich ook niet heel gek gedacht: inmiddels liggen de rechten voor de franchise weer bij Remedy en is er een kans dat er inderdaad een nieuwe game in de maak is. De actie-avonturengame over schrijver Alan Wake is met veel liefde en aandacht gemaakt. Er werd maar liefst vijf jaar over gedaan. Maar het resultaat mag er zijn: het verhaal over Wake die de mysterieuze verdwijning van zijn vrouw onderzoekt en tegelijkertijd in de gebeurtenissen van zijn laatste boek wordt gezogen maken deze game een tikkie onaangenaam. Het spel bestaat uit meerdere hoofdstukken, net als een boek, en het zou mij niets verbazen als een eventuele revival van deze steengoede game ook daadwerkelijk in delen verschijnt. Inmiddels zijn er na de grote trend van Telltale niet heel veel episodische games meer over en juist een game waarin zoveel cliffhangers en rare twists zitten leent zich daar uitermate goed voor. Alan Wake is namelijk geïnspireerd door de werken van Stephen King. Bovendien heeft Remedy op zich niet zoveel te doen nu Control uit is, dus dat biedt hoop. Zeker nu Alan Wake aan Control is toegevoegd als DLC.

alan wake
    


    

Viva Piñata

Nu Nintendo weer met zijn zen-game Animal Crossing komt, denk ik terug aan de game waar ik pas echt rustig van werd. Viva Piñata was niet alleen een lust voor het oog (en moet je nagaan hoe mooi hij is op de televisies en consoles die eraan komen), de gameplay was rustgevend en tegelijkertijd moeilijk los te laten. Je tuin zo mooi mogelijk inrichten terwijl je ook alle piñata’s tevreden moet houden om ze maar te laten paren, dat was een groot genot. Oke, en ze verkopen en daar genadeloos veel geld mee verdienen. Het is een game die je na een korte tutorial heel gemakkelijk kunt oppakken en waarbij je steeds weer een nieuwe tuin kunt beginnen als je je oude tuin wel weer hebt gezien. Het zou slim zijn om het spel dan te voorzien van meer mini-games en meer verschillende piñata-soorten. Dit is geen game die je zoals Alan Wake episodisch zou kunnen uitbrengen, maar wel eentje die je elke dag eventjes speelt, wat ook interessant is voor Xbox. Rare heeft veel pareltjes gemaakt, maar Viva Piñata is degene die op dit moment het meest aantrekkelijk is om terug te brengen. Juist omdat het een spel voor iedereen is dat dankzij zijn schattige poppetjes ook veel kinderen aanspreekt. Des te meer argumentatie om die console straks in huis te halen toch: het hele gezin kan er plezier van hebben.

viva pinata   


   

Jade Empire

Juist omdat het nu zo aantrekkelijk is om mooie werelden in games te bouwen, die zo echt lijken dat het voelt alsof je op vakantie bent, wil ik graag Bioware’s Jade Empire terugzien. De kans is erg klein, maar dit pareltje mag toch even worden genoemd. Het is een role-playing game met een Aziatische setting, in tegenstelling tot de vaak cowboy-achtige stijl van Bioware. Stel je voor dat de game nog meer op boeddhisme en het nemen van meditatie-momenten zou worden ingestoken, dan heb je een leerzame titel die je je rust laat pakken zoals in bijvoorbeeld Life is Strange, terwijl het tegelijkertijd diezelfde fijne combat biedt uit het origineel. Wat deze game extra interessant maakt om te laten terugkomen, dat is dat je duidelijk moet kiezen of je goed of slecht doet. Iets wat je tegenwoordig steeds vaker in games terugziet en waarin hele plots kunnen veranderen door de keuzes die jij maakt. Juist omdat het een RPG is, is de ontwikkeling van het personage heel belangrijk en dat zorgt ervoor dat je steeds weer door wil spelen om je vechter zo goed mogelijk te maken. RPG’s zijn nooit Microsofts specialiteit geweest, dus het zou fijn zijn als het daar weer wat meer ruimte voor zou vrijmaken op Xbox Series X. Als het niet voor Jade Empire gaat, of kan gaan door Bioware-eigenaar Electronic Arts, dan misschien Fable wel?

jade empire   


   

Welke eerdere Xbox-game of -franchise mis jij enorm? Zie je daar een nieuw leven voor op Xbox Series X?

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord