Downderdag: Trials, Family Guy en bits 

Downderdag: Trials, Family Guy en bits 2014-04-17T15:12:56
Downloaden van illegale bronnen is opeens illegaal. Daar zijn wij een aantal jaar geleden slim op ingesprongen door de Downderdag te introduceren. Een lijst met legale bronnen die je echt eens uit moet proberen.

XBLA: Balanceren op een futuristisch koord

Vetste release: Trials Fusion

Deze week laat Ubisoft ons op de motor door allemaal levels van chroom rijden. Het gas mag vol open en je evenwichtsorgaan gaat overuren maken, maar dat is het allemaal waard als je met je motor over die geverfde eindstreep rijdt. Doe van tevoren nog een paar leuke truckies en verblijf zo lang mogelijk in het luchtruim. Trials Fusion heeft nu ook een mode waarin je zo hard mogelijk tegen objecten aan moet klappen. Al met al is het nu dus een nog ruimer pakket van aanstekelijke en verslavende gameplay.

Trials Fusion

 

PSN: Rottend vlees in de trein

Vetste release: Dead Nation

Nu is het dan eindelijk zover dat we van bovenaf zombies kunnen neerschieten, terwijl we in de trein naar Schagen zitten. Laat de hordes maar komen, want er is lood genoeg voor iedereen. Gebruik fakkels en autoalarmen als afleiding om vervolgens de rottende gedrochten te voorzien van een projectiel dat ze de weg wijst naar het uiteinde. In het begin ben je vooral bezig met klein grut een kopje kleiner te maken, maar aan het einde van de game kom je vijanden tegen die je alleen op tactische wijze kunt laten inslapen. Gewoon weer spelen, al is het maar omdat het nu ook in de trein kan en je hem gratis krijgt als je de PS3-versie al hebt.

Dead Nation

 

Android: Weer gejat van The Simpsons

Vetste release: Family Guy: The Quest for Stuff

Je hebt openlijk toegegeven een slechte smaak te hebben en je prefereert daarom Family Guy boven The Simpsons, dat kan. Om je toch wat plezier te bezorgen hebben de makers van dit spel de Android game van The Simpsons gejat en nagemaakt. Alleen speel je nu met Peter, Stewie en Quagmire (okee, dat is best cool). Ga aan de slag en maak een stad die opgewassen is tegen de  absurde capriolen van Peter en creëer een wereld die Stewie uiteindelijk gaat overnemen. Geniet van alle microtransacties zoals je van de stem van Lois geniet. Quahog is vanaf nu van jou, mits je bereid bent om er meermaals kleine bedragen voor te betalen.

Family Guy

 

iOS: Spice Cream Invaders

Vetste release: Robots love Ice Cream

Deze game heeft de nodige inspiratie uit Space Invaders gehaald. Maar in plaats van links naar rechts te vliegen, rijd je nu met een ijscokar (die verschillende type ijsjes kan gebruiken om robotjes neer te schieten). Sloop vijanden en behaal levels om je nieuwe wapens, motoren of liedjes (om kinderen mee te lokken) vrij te spelen. De ruimte kan maar beter goed voorbereid zijn op een apocalyptische ijsverkoper die bereid is om te streven voor zijn thuisplaneet. Een verplicht nummertje voor iedereen die van citroenijs houdt of niet weet wat Space Invaders is.

Robots Love Ice Cream

 

Steam: 8-bit MMOMG

Vetste release: NEStalgia

Sluit je NES eens aan op het internet. Dat gaat niet? Laten we de game dan maar op Steam uitbrengen. Op deze manier is NEStalgia ontworpen. In deze 8-bit MMORPG ga je weer eens gevechten aan waar tegenstanders gewoon wachten op hun beurt.  Alle oeroude cognities van het gamen keren terug. Vijanden komen vanuit het hoge gras naar je toegesprongen, je loopt in hoeken van 90 graden en de wereld is meer vierkant dan Minecraft.  Ga samen met je vrienden op quest om zo nieuwe zwaarden en dolken vrij te spelen, tot je klaar bent om naar de end game te gaan. Dit is de MMO voor iedereen die is blijven hangen in eind jaren 80.

NEStalgia

 

eShop: Oud Goud

Vetste re-release: Golden Sun

De wereld van Isaac gaat weer ten onder. Verzamel dus al je moet en trek ten strijden tegen het kwaad. Laat je hersens werken zodat je de puzzels oplost en eindelijk weer verder kunt in de game. Golden Sun pakt je bij je lurven en er zit niets anders op dan te accepteren dat je tientallen uren van je leven kwijt bent om vermaakt te worden door een simpel, maar krachtig verhaal van goed tegen kwaad. Heb je de game nog nooit gespeeld, annuleer al je afspraken en ga je zonden uit het verleden goedmaken. Heb je de game wel al eens gespeeld? Doe het dan nog eens, maar verzamel nu wel alle Djinns.

Golden Sun

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord