Downderdag: Op de beat stompen in de multiverse 

Downderdag: Op de beat stompen in de multiverse 2016-01-14T16:48:49
Terwijl je hersenpan wordt ingedeukt zodra je de deur uitstapt (met al die verrekte hagel buiten) is het weer tijd voor een nieuwe Downderdag! Bob en Leen bewijzen maar weer eens dat het niet eens nodig is om de deur uit te gaan, want je kan gewoon binnen blijven en deze versche downloadtips gebruiken.

#3: Waar het allemaal begon

Amplitude. Platform: PS4

Voor Harmonix werkte aan games als Rock Band en Guitar Hero, bracht de ontwikkelaar in 2003 een game genaamd Amplitude uit, die voor altijd het genre van muziekgames zou veranderen. Mede door de populariteit die het daardoor vergaarde, werd een Kickstarter gestart voor een moderne versie. En die kwam er. En hoe.

Amplitude is voornamelijk zo leuk omdat je gaandeweg zelf een nummer bij elkaar speelt. Met behulp van drie knoppen moet de speler de drums, vocals, baslijn, gitaren en wat er ook maar allemaal in zit zien te volgen, en je switcht constant tussen de verschillende instrumenten. Onderstaande video zal veel verduidelijken – dus, als je nog op zoekt bent naar een leuke en vooral toegankelijke muziekgame, dan kun je de 2.3 GB die Amplitude heet nu downloaden voor PS4 – kost je wel 20 euro.

                

#2: Eindelijk een goede mobiele Pokémon-game

Pocket Mortys. Platform: Android / iOS

Iedereen die fan is van Rick and Morty én Pokémon, moet nu direct zijn of haar telefoon oppakken en Pocket Mortys downloaden. De hilarische televisieserie heeft namelijk eindelijk een échte game gekregen (in plaats van een of andere ballonnen-game), waarin de multiverse-theorie uit de serie optimaal gebruikt wordt. Het is de taak van de speler om als Rick de verscheidene universums te bezoeken om daar onder andere de andere Ricks te verslaan en uiteindelijk de Council of Ricks een kopje kleiner te maken. Hierbij maak je gebruik van een flinke lading Mortys; Aqua Morty, Robot Morty, No Skin Morty, Reverse Mermaid Morty en veeeeel meer. 

Ken je de serie totaal niet, en lees je bovenstaand stukje tekst, dan zul je waarschijnlijk door de Mortys het bos niet meer kunnen zien. Maar wees niet getreurd, zelfs als je de serie niet gezien hebt is deze game verdomd leuk om te spelen. Het is immers een goed uitgewerkte Pokémon-versie van Rick and Morty. Hilariteit, prima animaties, een crafting-systeem en meer Mortys dan je hartje begeert; download Pocket Mortys nu direct gratis voor iOS of Android. Wubba lubba dub dub!

                 

#1: Twitch sloopt Punch Club

Punch club. Platform: PC (Steam)

Punch Club kreeg in eerste instantie een release datum van 25 januari, maar uitgever tinyBuild had het geniale idee om een TwitchPlaysPunchClub-formule toe te passen, alleen dan met een echte beloning. Als Twitch Punch Club klaarde, werd de game eerder op Steam vrijgegeven. Dat is gebeurd, en vandaar dat we nu pixelated boxertjes in elkaar kunnen stompen in Punch Club.

In Punch Club is het de bedoeling om een Rocky Balboa in opleiding te begeleiden naar de top. Door het winnen van gevechten - met onder andere krokodillen - verdien je reputatie, geld en kom je meer te weten over de moordenaar van je vader. In de boxing management tycoon kies je de route naar de top, maar kan je ook ladderzat worden in de kroeg. Ieder zijn ding. 

Op Steam wordt Punch Club aangeboden voor een tientje en de game komt later ook nog naar mobiele apparaten - daar is de prijs nog niet van bekend.

                  

#Bonustip 1: Op z'n Indisch sluipmoorden

Assassin's Creed Chronicles: India. Platform: PS4, Xbox One en PC.

Het is geen volwaardige Assassin’s Creed-titel als Unity bijvoorbeeld was, maar dat is voor sommigen juist een reden om de game een kans te geven. Assassin’s Creed Chronicles: India is natuurlijk al weer de tweede game in de Chronicles-serie; een sidescroller waarin je veel moet springen, rennen, sluipen en vechten. Speel als de Assassin Arbaaz Mir, maar verwacht geen open gebieden; typische Assassin’s Creed-gameplay in een 2.5D-jasje met gesloten ruimtes en zelfs time trials, dat krijg je. Download (zo’n 4GB en 10 euro’s) hem nu voor PS4, Xbox One of PC!

                     

#Bonustip 2: Vrolijk spelletje, hoor

That Dragon, Cancer. Platform: PC (Steam) / Ouya

Tissues al klaar staan? Nee? De kans is namelijk groot dat je ze nodig gaat hebben, want een game met de titel That Dragon, Cancer kan alleen maar een flinke lading tranen beloven. Het wordt alleen maar erger, als je nagaat dat het het verhaal van Joel Greens vierjarige strijd tegen de afschuwelijke ziekte is, en Joel slechts twaalf maanden was toen het werd gediagnosticeerd. That Dragon, Cancer neemt je met een mix van first-person en third-person gameplay mee in de memoires van Joel, en vormt een ode aan zijn korte, maar indrukwekkende leven. Het verhaal van Ryan en Amy Green, in een twee uur durende emotionele achtbaanrit die nu te downloaden is op Steam (5 GB en 15 euro).

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord