Downderdag: een stuk vlees vasthouden in niemandsland 

Downderdag: een stuk vlees vasthouden in niemandsland 2015-10-08T22:39:34
Een downderdag om verre van down van te worden! Terwijl het buiten alsmaar kouder wordt, maken Bob en Leen weer een vers lijstje met hete megabytes en bits die jij vandaag kunt binnenslepen. Bel je provider alvast maar op, en vraag meteen even een paar MB's extra voor de komende weken - want we hebben weer heel wat lekkers in petto.

#3: Ja hoor, daar zijn ze weer

The Walking Dead: No Man's Land. Platform: iOS.

Zombies. Zombies overal. Ze komen nu schijnbaar zelfs naar Rise of the Tomb Raider, maar daar hebben we in downderdag gelukkig niets mee te maken. Nee, wij willen vermaak dat gewoon in je broekzak bewaard kan worden. Maar willen we ook weer zombies? In ieder geval zal dit één van de betere mobiele zombiegames zijn die je kunt spelen, want omdat er een franchise als The Walking Dead achter zit kun je er van uitgaan dat er aardig wat werk in de game is gestopt (originele animaties, voice-acting en muziek onder andere).

In The Walking Dead: No Man’s Land heb je één simpele taak: blijf mens. Makkelijk toch? Nee, want je bent verantwoordelijk voor een groepje overlevenden van de zombie-apocalyps, en moet jij er voor zorgen dat ze in leven blijven. Je moet keuzes maken op het gebied van voedsel, water en onderdak – en elke verkeerde keuze kan één van je groepsgenootjes genadeloos afmaken.

Om dit alles te doen wordt er wat puzzelwerk van je verwacht, en tegelijkertijd mag je enkele gebieden uit de tv-serie ontdekken. Bij deze gebieden horen natuurlijk ook personages uit de serie, en daar is ook aan gedacht. Genoeg herkenning voor fans van The Walking Dead, dus. De game is nu alleen nog te downloaden voor iOS (hij komt later naar Android), en is slechts 263 MB groot. 

   

#2: Laat je zeepje niet vallen!

Prison Architect. Platform: Windows/Mac (Steam).

In de gevangenis belanden is natuurlijk nooit fijn, maar als je er eentje mag bouwen en managen dan kan dit best interessant zijn! Prison Architect geeft jou de pixelige tools om een streng beveiligde gevangenis – mits jij deze natuurlijk goed beveiligt - van de grond af aan op te bouwen. De makers hebben zich laten inspireren door games als Dungeon Keeper, Dwarf Fortress en Theme Hospital.

De gevangenen zijn onderweg in hun iconische gele busje, en terwijl zij de verschillende bos- en zandweggetjes trotseren is het aan jou de taak om de gevangenis klaar te maken voor hun komst. Zodra je werkers de laatste steen aan de gevangenis leggen, begint de taak als gevangenisbaas met het plaatsen van de cellen, kantine, bewakerskamer, etc. Vergeet natuurlijk niet voor een work-out area waar de gevangen even kunnen buiten spelen en het is wel handig om ze bezig te houden en hier tegelijkertijd geld mee te verdienen.

Prison Architect heeft zowel de bovengenoemde story mode als de escape mode, waarin de rollen omdraaien en jij in de huid van de gevangene kruipt. Introversion Software heeft Prison Architect al sinds 6 oktober op Steam staan voor een prijs van 18,66 euro - die prijs geldt overigens maar tot 13 oktober. 

   

#1: Een vaardig vleesje dat door merg en been gaat

Super Meat Boy. Platform: PS4/PS Vita.

Wooo, wacht eens even. Heb je nog nooit van Super Meat Boy gehoord? Dit is namelijk één van de leukste indie-titels van de afgelopen 10 jaar, en jouw aandacht meer dan waard. Deze platformer is één van de besten, en kwam eerder al uit voor Xbox 360 en PC. Fokking snelle actie, moddervette muziek, en een rood vleesblobje die feels bij je kan losmaken alsof je nog nooit iets gevoeld hebt.

Deze feels zijn niet per sé positief de hele tijd, want Super Meat Boy zal extreem veel bloed onder je nagels vandaan halen. Bereid je maar voor op een extreem lastige game waarin je razendsnel te werk moet gaan en belachelijk snel moet reageren. Probeer maar eens niet verslaafd te raken aan Super Meat Boy – en geen nachtmerries te krijgen van jouw positie op de wereldranglijst.

Zorg er wel voor dat je jouw PS4-controller of PS Vita aan je handen vasttapet, want je zult minstens vijf keer per uur je controller door de kamer willen flikkeren. Moet die kleine rode klootzak ook maar een keer goed springen… Tot het goed gaat, want dan hou je weer van hem en ben je extreeeeem blij met je progressie. Super Meat Boy is nu te downloaden op de PlayStation Store. O, en hij is GRATIS voor PS+-gebruikers!

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord