Devil’s Third - Preview 

Devil’s Third - Preview 2014-12-01T16:50:07
Ooit dreigde game-ontwikkelaar Tomonobu Itagaki concurrent Namco met de kracht van honderd nucleaire raketten te zullen treffen. Hij heeft ook al eens een volleybalspel gemaakt waarin het meer om de joekels van de dames dan om de bal ging. Jurjen vergeeft het hem allemaal nu hij Devil’s Third heeft gezien.

Dit is een aangepaste versie van de Devil's Third preview uit PU #252, die op dit moment in de winkels ligt.

De kale, met boeddhistische tekens vol getatoeëerde Ivan bestormt met ruggensteun van een groepje Amerikaanse militairen een Japanse tempel, waarbij hij wisselend met zware wapens schiet, een sigaretje opsteekt, met katana’s hakt en achtereenvolgens zwaarden, bijlen, messen en granaten werpt. Opvallend is ook zijn vermogen razendsnel langs muren omhoog te klimmen en brute, bloederige finishers uit te voeren op zijn vijanden, waaronder zich zowel militairen als ninja’s bevinden.

Devil's Third

De actie is een soort ultieme mix van west meets east, vuurwapens ontmoeten hakwapens, Schwarzenegger meets Samurai, het lompe Hollywood ontmoet het quirky Japan. Het is de nieuwe van Itagaki, en wat ik zie bevalt me.

Ik heb nooit veel gehad met Dead or Alive, maar des meer met Ninja Gaiden. Dus gelukkig lijkt zijn nieuwste game wat meer op dat Ninja-spel, al is Devil’s Third vooral een third-person shooter, met de even acrobatische als bloederige ninja-actie die we kennen uit Ninja Gaiden daar bovenop gestapeld.

 Devil's Third

 

Grillige geschiedenis

De ontwikkeling van Devil’s Third heeft een grillige geschiedenis die zo ongeveer begon toen Itagaki in 2008 vertrok bij zijn oude werkgever Tecmo, wegens een ruzie over een niet ontvangen bonus. In 2009 richt Itagaki samen met wat andere ex-Tecmo-mannen Valhalla Game Studios op. Op de E3 van 2010 is daar dan opeens een trailer Devil’s Third, op de stand van THQ, die de game in 2012 wil uitgeven voor de Xbox 360 en PS3.

In 2012 gaat het bedrijf dat de engine voor Devil’s Third maakt failliet, wat betekent dat Itagaki met een andere engine zijn game min of meer opnieuw moet maken. Later in 2012 stopt het noodlijdende THQ met de financiering van Devil’s Third, en komen de rechten weer terug bij Itagaki en Valhalla.

Op de E3 van 2014 maakt Nintendo bekend dat ze de rechten van Devil’s Third hebben gekocht en de game in 2015 gaan uitgeven. En zo belandt een third-person shooter met een nadruk op bloederige actie en multiplayer exclusief op de Wii U.

Devil's Third

 

Kartonnen dozen

Ook al ben ik geen fan van multiplayer shooters, toen ik de mp-actie in Devil’s Third zag, kreeg ik oprecht zin om effe een paar potjes mee te doen.

Allereerst kun je als personage kiezen uit honderden volledig aanpasbare personages, dus je kiest of maakt heel snel je eigen militair, ninja, krijger met een poezenkop of, gewoon, iemand die slechts in kartonnen dozen gaat gekleed. Ik bedoel, met zulke opties heb je mijn ziel al gewonnen.

Devil's Third

Daarbij draait de actie weliswaar om dezelfde bloederige mix van hakken, werpen en schieten als in de singleplayer, maar er zijn ook spelstanden waarin je gekleurde kippen door het level moet volgen of fruit in bakken moet werpen.

Tel daarbij de mogelijkheden tanks en vliegtuigen in te zetten, een zeer uitgebreide level-editor en de vernederende optie om propagandistische flyers op je tegenstanders te strooien, en het mag duidelijk zijn dat ook in de mp de mix tussen Westerse, hardcore shooters enerzijds en Japanse hakspellen en frivoliteiten anderzijds een interessante dynamiek gaat opleveren.

Devil's Third

 

Verkoopsucces

Dat de game misschien té veel clashende elementen bij elkaar gooit, oogt als iets uit het PS2-tijdperk en exclusief op Wii U verschijnt, baart mij wel een beetje zorgen over de kans dat Devil’s Third een verkoopsucces wordt. Eerlijk gezegd acht ik die kans bijzonder klein.

Dit neemt niet weg dat de game zeker een bepaald publiek aan zal spreken, en ook gewoon in 2015 moet verschijnen, of het allemaal nu wel of niet zo leuk wordt als ik me voorstel. 

Sommige grillige geschiedenissen moeten niet te lang duren, en het wordt gewoon tijd dat er weer eens iets van Itagaki in de winkels ligt.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord