Destiny 2 beta start vandaag om 19:00 uur en dit is alles wat je moet weten 

Destiny 2 beta start vandaag om 19:00 uur en dit is alles wat je moet weten 2017-07-18T12:46:46
Het is vandaag een grote dag voor Bungie en veel fans van Destiny. De beta van het vervolg op de game start vandaag en hier vind je alles wat je moet weten.

De Destiny 2 beta gaat vandaag om 19:00 uur van start. De startdatum is echter niet voor ieder platform gelijk en de manier om je betacode te verkrijgen ook niet voor iedereen hetzelfde. In deze feature vind je alle informatie over de Destiny 2 beta.

Data en tijden Destiny 2 beta:

  • 18 juli, 19:00 uur - PlayStation pre-orders Destiny 2
  • 19 juli, 19:00 uur - Xbox pre-orders Destiny 2
  • 21 juli, 19:00 uur - Open beta voor iedereen
  • 24 juli, 06:00 uur - Einde beta
  • Augustus - PC-beta
       

Hoe krijg ik toegang tot de Destiny 2 beta?

Als je Destiny 2 gepre-orderd hebt, krijg je vervroegde toegang tot de beta. Je hebt hiervoor een betacode nodig die je in de store van jouw platform naar keuze kunt verzilveren. Om deze code te krijgen, moet je de mail openen waarin jouw Bungie betacode te vinden is. De reeks van negen cijfers vul je vervolgens hier in. Het is vereist dat je een Bungie-account hebt en daar je platform aan koppelt. Wanneer je de code hebt ingevoerd, kun je toegang tot de beta krijgen via je profiel op Bungie.net onder het tabje 'Codes'. Hier moet je vervolgens de Europese server voor jouw platform invoeren en krijg je de reeks van twaalf cijfers die je in de PlayStation Store of Xbox Marketplace moet invoeren. Hier is het vervolgens al mogelijk de beta te pre-loaden, zodat je vanavond om 19:00 uur direct aan de slag kunt. De PlayStation 4-versie is 15GB groot en de Xbox One-versie 12,8GB. Vanaf 21 juli is de beta voor iedereen toegankelijk en te vinden in de Store van jouw platform naar keuze.


     

Wat kan ik spelen tijdens de Destiny 2 beta?

De eerste verhaalmissie

Wat hoogstwaarschijnlijk de meeste spelers als eerste kiezen om te spelen in de Destiny 2 beta, is de eerste verhaalmissie genaamd Homecoming. In deze missie wordt de Tower, jouw thuishaven in het eerste spel, aangevallen door de vijandelijke Cabal. Het is natuurlijk aan jouw om ze te stoppen. Deze missie vormt de opzet van het verhaal waarin Dominus Ghaul, de leider van de Red Legion, jouw krachten wegneemt en de Traveler gevangen houdt. Dit is de beste plek om kennis te maken met nieuwe mechanics, wapens en speciale vaardigheden.

Destiny 2

Een strike op Nessus

Naast de eerste verhaalmissie geeft Bungie de spelers ook toegang tot een strike op de nieuwe planeet Nessus. Strikes zijn langere, uitgebreide missies die speciaal voor drie spelers ontworpen zijn. The Inverted Spire, zoals de strike heet, plaatst de spelers op Nessus, een planeet die volledig is overgenomen door de Vex. De Cabal zijn hier op zoek naar iets van deze tijdmanipulerende, mechanische aliens. Jij baant je een weg door de Cabal-troepen om het uiteindelijk op te nemen tegen een gigantische Vex-eindbaas.

Destiny 2

Een nieuwe gamemode en twee nieuwe multiplayer-maps

Voor de spelers die liever de multiplayer-modus dan de singleplayer spelen, is er ook iets te beleven. Bungie geeft deelnemers van de beta nameliijk toegang tot een nieuwe gamemode en twee nieuwe multiplayer-maps. De nieuwe gamemode heet Countdown en zet vier spelers tegenoverelkaar met één objective waar beide teams om strijden. De match bestaat uit meerdere korte games waarbij er een explosief moet worden geactiveerd en eindigt wanneer deze ontploft, ontmanteld wordt of wanneer één van de twee teams volledig is uitgeschakeld. De spelers kunnen elkaar maar een bepaald aantal keren reviven en het is de bedoeling dat dit een competitieve modus wordt. Countdown wordt gespeeld op de map Midtown, die zich afspeelt in een verlaten deel van de laatste stad op aarde.

Control, de populairste gamemode uit het eerste spel, is ook speelbaar in de beta van Destiny 2. Deze modus speel je op de map Endless Vale en werkt net iets anders dan Destiny 1. Vier spelers vechten om controle over drie verschillende zones. Vanaf het moment dat je spawnt hebben beide teams al één zone veroverd, het overnemen van een vijandelijke zonde gaat voortaan niet langer in twee stappen en met meerdere spelers in één zone staan laat je de plek niet sneller veroveren. Endless Vale speelt zich af op de planeet Nessus en bestaat voornamelijk uit Vex-architectuur met rode vegetatie.

Een last-minute verrassing

Bungie heeft voor het laatste uur van de beta nog een kleine verrassing voor de spelers in petto. Iedereen die in dat uur de beta speelt, krijgt namelijk toegang tot de nieuwe sociale ruimte genaamd The Farm. Op deze locatie vindt de speler alle belangrijke NPC's. Volgens Bungie zit The Farm vol kleine geheimen die ontdekt kunnen worden. Nieuw in deze sociale ruimte is de toevoeging van een compleet voetbalveld. Spelers van de eerste game herinneren zich vast de bal die in The Tower te vinden was. Dit idee wordt nu uitgebreid met een veld, scoresysteem en confetti voor de winnaar. In het laatste uur van de beta van Destiny 1 opende Bungie de Maan voor spelers om in rond te snuffelen.

Destiny 2 lanceert op 6 september op PlayStation 4 en Xbox One. De PC-versie ligt vanaf 24 oktober in de winkels. Gaan jullie de beta uitproberen? 

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord