De slechtste voice acting ooit  

De slechtste voice acting ooit 2016-06-04T11:35:34
Al is een game grafisch het meest adembenemende meesterwerk ooit en heeft het een indringend Shakespeariaans verhaal - als de voice acting slecht is dan maakt het allemaal niet meer uit. Alle immersion verdwijnt en het enige wat er overblijft ben jij, gniffelend in je stoel. De slechtste voice acting op een rij!

GTA London 

GTA London is de aanvoerder van een specifiek soort slecht acteerwerk: dat van de slecht nagespeelde accenten. Deze vroege telg uit de Grand Theft Auto series speelt zich af in de hoofdstad van van het Verenigd Koninkrijk, en dat zal je weten verdomme! Elk personage klinkt als je foute oom die na vier kopstootjes overtuigd is van het feit dat zijn vertolking van een Engels man 'spot on is, guvnor!'. 

 

187 Ride or die

We hebben ons er allemaal wel eens schuldig aan gemaakt - gangster doen. Slepend been, onderlip naar voren en dan de 'ho's', 'mofo's' en 'this shit ain't gonna fly's' gewoon uit je mond laten rollen. Dat blijft ongeveer tien seconden leuk, geen hele game. 

 

Devil May Cry 

Een van mijn absolute favorieten. Als je hierom kan lachen, ga dan ook alsjeblieft The Room kijken. 

 

Resident Evil 

De voice acting uit de originele Resident Evil heeft een cultstatus bereikt. Die status heeft zelfs zulke vormen aangenomen dat een toegewijde fan in de remake uit 2015 de heringesproken stemmen verving door de originele stemmen. En als je de onderstaande beelden ziet, dan snap je dat ook direct. 

 

Final Fantasy X 

Hoewel het acteerwerk van FFX lang niet zo slecht is als een paar van de andere games uit deze lijst, wilde ik de volgende scène graag even onder jullie aandacht brengen. Krullende tenen, kippenvel en waterige ogen gegarandeerd. 

 

Link: The Faces of Evil 

Een van de ondergesneeuwde 'pareltjes' uit het Zelda-universum, uitgebracht op het compleet geflopte CD-I platform. De sidescroller is op alle vlakken een rare eend in de bijt vergeleken met de rest van de Zelda-games, maar de voice acting en bijbehorende animatie zijn zelfs in die context bizar. Laten we Link gewoon maar het sterke, stille type houden. 

 

Vanilla Destiny 

Een verplicht nummertje, al is ie controversieel. De interpretatie van Ghost die Peter Dinklage voor Bungies sci-fi epos insprak was op zijn zachtst gezegd spraakmakend. 'That wizard came from the moon!' is een gevleugelde uitspraak geworden, en hoewel niet idereen het eens was met de keuze om Nolan North als veilige optie wederom in te schakelen, heeft Bungie Dinklage helemaal uit de game gehaald. Wie vonden jullie beter? 

 

Shikigami 2 

'I like girls, but now it's about justice.'

 

Just Cause 2 

Als een game helemaal om explosies draait dan boeit het niet zo als de voice acting slecht is. Sterker nog, ik zou er een punt van willen maken dat in het geval van Just Cause 2 het hakkelende en stereotyperende acteerwerk eigenlijk wel wat toevoegt aan de melige bro-vibe die de game toch al heeft. 

 

Last Alert 

Last Alert wordt vaak genoemd als het spel met het slechtste acteerwerk ooit, en als je het onderstaande filmpje kijkt zullen jullie dat waarschijnlijk ook doen. De game kwam uit op het Turbografx-CD systeem, en dat mocht wat kosten. Het spel zelf - dus niet de console - kostte destijds 399 dollar! Gelukkig kreeg je voor die enorme smak geld dan wel een toekomstig icoon uit de gamegeschiedenis waar de ene krankzinnig slechte oneliner na de andere wordt afgeschoten. 

 

Bonus: meest beledigende personage ooit - Deep Fear 

Toch mooi, als een game uit 1998 je nu nog steeds hardop 'Wow' kan laten uitslaan op een zaterdagochtend. 

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord