De schattigste planten in Plants vs. Zombies 

De schattigste planten in Plants vs. Zombies 2019-10-17T11:54:38
Plants vs. Zombies; dat is nou echt zo'n serie die bij veel gamers warme gevoelens oproept! Dat komt vooral door de (simpele, maar leuke) gameplay. Daarnaast spelen die schattige planten natuurlijk ook een grote rol! Aan Alie de eer om haar favoriete planten voor jullie op een rijtje te zetten.

Wist je dat de Plants vs. Zombies-serie alweer 10 jaar oud is? De eerste game stamt namelijk alweer uit mei 2009! Het basisprincipe van de game is in al die jaren onveranderd: je probeert hordes zombies tegen te houden. Je wapen in de strijd? Planten! Vroeger bestond het strijdtoneel uit zogenoemde lanes, die je zombievrij moest houden.

De afgelopen jaren maakte de serie echter een opvallende transformatie door; van tower defense naar third-person shooter! Dat geldt ook voor Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville, die je vanaf morgen kunt checken op PC, PS4 en Xbox One. Ik mocht al even aan de slag met deze nieuwste telg in de franchise. En dat beviel zo goed dat mijn liefde voor de serie nieuw leven ingeblazen is. Zodoende zet ik in deze feature een aantal van de schattigste planten uit de serie voor jullie op een rijtje!
      

1. Peashooter

Het is ondenkbaar om deze lijst te openen zonder Peashooter! Tezamen met Sunflower, Wall-nut en Potato Mine is Peashooter de mascotte van de serie. Logisch, want je start elke game in de serie namelijk met deze vrolijke plant. De naam Peashooter is afgeleleid van een blaaspijp, waarmee je vroeger zo leuk pijltjes kon schieten. De Plants vs. Zombies-versie maakt in plaats van pijltjes gebruik van doperwtjes! Fun fact: je vindt een standbeeld van Peashooter terug in de Battlefield 4-map Dawnbreaker.

Peashooter Plants vs. Zombies
      

2. Night Cap

Night Cap kom je voor het eerst tegen in Plants vs. Zombies Heroes, de mobiele collectible card game. De plant keert GELUKKIG terug als een van de speelbare klassen in Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville. Night Cap vertrouwt tijdens de combat op zijn stealth en mobiliteit, met als absolute hoogtepunt de aanval Fung Fu! Ook tof: hij kan double jumpen, om snel bij vijanden weg te komen. Een onmisbare skills, met zijn lage hp... De naam Night Cap is natuurlijk een verwijzing naar een slaapmutsje en de hoed van paddenstoelen.

Night Cap Plants vs. Zombies
      

3. Hypno-shroom

Oké, ik ben dus gewoon dol op paddenstoelen! Zodoende mag ook Hypno-shroom niet ontbreken uit dit lijstje met de meest schattige planten uit Plants vs. Zombies. Hypno-shroom bezit één van de tofste attacks in de serie: hij hypnotiseert zombies, zodat ze voor jou vechten! Helaas werkt dit trucje alleen als hij wordt opgegeten... Toch blijft de plant altijd positief! Lees zijn beschrijving in de eerste Plants vs. Zombies maar eens:

"Zombies are our friends," asserts Hypno-shroom. "They're badly misunderstood creatures who play a valuable role in our ecology. We can and should do more to bring them round to our way of thinking."

Hypno-shroom
     

4. Cattail

Een plant die op een kat lijkt? VERKOCHT! Een uitspraak die je overigens letterlijk mag nemen. Cattail is namelijk de upgrade voor de Lily Pad. Je mag er $10.000 voor af tikken bij Crazy Dave's Twiddydinkies... Of dat het waard is? Zeker, het is namelijk een kruising tussen een waterlelie en een Lisdodde, ook wel een stinksigaar of rietsigaar genoemd. Die roze beanie is een ode aan Laura Shigihara, de hoofdcomponist en sound designer voor Plants vs. Zombies! Helaas hebben wij Cattail na Plants vs. Zombies nooit meer teruggezien... Ze keerde namelijk alleen terug in de Chinese versie van Plants vs. Zombies 2.

Cattail Plants vs. Zombies
      

5. Citron

Citron is een van de speelbare klassen in zowel Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 als Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville. In die eerste game trad hij nog op als aanvalsklasse, maar in Battle for Neighborville doet hij dienst als tank. Citron is een tijdreizende bounty-hunter uit de toekomst, die gestuurd is om ons van de ondergang te redden. Daarvoor zet hij onder meer zijn Juice Cannon, Navel Laser en Peel Shield in. Zoals je van een tank mag verwachten, kun je met Citron lekker agressief spelen. Met andere woorden: chargen en hopen dat er een Sunflower in de buurt is om je healen...

Citron Plants vs. Zombies
     

6. Snapdragon

Hoe meer ik me verdiepte in de planten die Plants vs. Zombies door de jaren heen gebruikt heeft, hoe lastiger het kiezen werd... Ik kies voor mijn nummer 6 echter toch weer voor een van de planten die je terugvindt in Battle for Neighborville. Je zag deze vuurspuwende draak/plant eerder ook al voorbij komen in Plants vs. Zombies 2, Plants vs. Zombies: Garden Warfare (2) en Plants vs. Zombies Heroes, maar zo koddig als in de nieuwste game was ie nog niet eerder. KIJK DAN! <3

Snapdragon Plants vs. Zombies
     

7. Jalapeno

Last maar zeker niet least: Jalapeno! Deze vurige rakker werd meteen in de eerste game geïntroduceerd. Aldaar kun je met zijn insta-kill ability een hele lane zombies omblazen. Jalapeno keerde terug voor Plants vs. Zombies 2, alhoewel je hem daar eerst wel moest kopen... Helaas was dat ook meteen de laatste keer dat we deze plant terug zagen. Voor wat vuurkracht in Battle for Neighborville moet je bijvoorbeeld terugvallen op de Snapdragon. Maar eerlijk is eerlijk: dat is toch niet helemaal hetzelfde... Ach ja, gelukkig hebben we het t-shirt nog!

Jalapeno Plants vs. Zombies

Wat zijn jullie favoriete herinneringen aan de Plants vs. Zombies-games? Hebben jullie misschien ook favoriete planten? Of ligt jullie hart stiekem bij team zombies? Laat dat en meer weten in de comments!
     

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord