De schattigste personages in games 

De schattigste personages in games 2017-11-15T02:09:52
Laura en Alie bespreken in deze feature de schattigste personages in games. Uiteraard houden ze allebei van knuffelbare en pluizige diertjes als Pikachu en PaRappa. De vraag is alleen hoe de Shy Guys in deze lijst zijn beland... Daar moesten de redactrices onderling toch wel even over discussiëren.

Onze redactrices bespreken hieronder de schattigste personages in games. Laura en Alie blijken een voorkeur te hebben voor pluizige gamepersonages, zoals Chibiterasu en Naru. Zodoende zijn ze het grotendeels eens geworden over onderstaande, schattige lijst. Over een aantal personages moest echter toch wel even gediscussieerd worden. Neem bijvoorbeeld de Shy Guys... Of volgens sommigen: "die irritante slenteraars".

Shy Guys – Mario
    

De schattigste gamepersonagesChibiterasu – Okamiden

In Ōkami redt de witte wolf Amaterasu, oftewel de Shinto godin van de zon, de wereld van de duisternis. Het is een van mijn favoriete games, mede door het hoge knuffelgehalte van Ammy. Kun je nagaan hoe bijzonder schattig ik haar pup Chibiterasu in Ōkamiden vindt. Het kleine pluizenbolletje is wel iets klungeliger dan zijn mama, maar daarmee juist nog veel cuter!

LauraEen excellente keuze als je het mij vraagt. Sowieso weten ze in Azië altijd wel raad met schattigheid, maar waar ze daar meestal kiezen voor grote ogen, heeft Chibiterasu juist vast die zwarte amandelvorminge kijkers. Werkt ook heel goed in schattigheid, helemaal in combinatie met met zijn kleine bekje. Een zeer zoet snoetje!

Chibiterasu
    
     

De schattigste gamepersonagesPikachu – Pokémon

Pikachu moet in de Pokémon-anime eerst niets van zijn trainer weten. Ash krijgt keer op keer pijnlijke bliksemschichten voor zijn donder. Je kunt het deze laatste echter niet kwalijk nemen... Kijk eens naar dat bekkie van Pika Pika, met die rode wangetjes en dat bolle buikje. Ik zou ook non-stop met hem willen knuffelen. Hij is bijna nog schattiger dan echte knaagdiertjes.

LauraEerder al kon je in een artikel een foto zien van mijn Switch-sleeve: dat is het grote pluizige bolletje van Pikachu. Wederom dus een prima keuze, Alie! We gaan tot nu toe lekker gelijk op. Wat ik aan Pikachu behalve zijn koddige uiterlijk tof vind, is hoe hij steeds Pika Pika roept. Het maakt hem nog duizend keer zo aandoenlijk dan als hij alleen maar stil zou zijn. Vooral dat moment waarop hij zijn naam blijft zeggen terwijl hij huilt, aawww!

Pikachu – Pokémon

    

De schattigste gamepersonagesClementine – The Walking Dead

Ondertussen is Clementine al een echte tiener, maar weet je nog hoe klein en schattig ze was in het eerste seizoen van The Walking Dead van Telltale Games? Zo integer, wijs en onschuldig. Om nog maar te zwijgen over haar bos wilde krullen die met geen pet te temmen was... Geef toe, het brak ook jouw hart toen je doorkreeg dat het vinden van haar ouders wel eens heel moeilijk kon worden.

Laura

Clementine is een mens, dus ik heb het al iets moeilijker om haar heel schattig te vinden. Aan de andere kant, wat je zegt over haar karaktereigenschappen is inderdaad wel heel lieflijk. Ze wordt in een heftige wereld neergezet en toch blijft ze iets onschuldigs over zich hebben, en dat is inderdaad wel verdomd schattig.

Clementine
     

De schattigste gamepersonagesMakar – The Legend of Zelda

De kinderen van de Great Deku Tree zijn toch wel de schattigste wezens in The Legend of Zelda-games. In een ver verleden hadden de Koroks, of de Forest Spirits, een menselijke vorm: de Kokiri. Maar met het verstrijken van de tijd en de komst van het water namen ze de vorm aan van kleine boomwezentjes. Het toppunt van schattigheid onder de Korok is toch wel Makar, met zijn kleine viooltje.

Laura

Hij heeft iets Pikmin-achtigs met zijn blaadjeshoofd, dus Makar valt zeker in de juiste categorie. Vergeleken bij zijn lichaam is zijn viool trouwens best groot! Zijn bolle buikje en zijn vorm bepalen zijn schattigheid, want hij heeft eigenlijk best een vreemd gezicht. Maar als hem wordt gevraagd een lied te spelen en hij begint zo vreemd op en neer te springen, dan is weer helemaal duidelijk dat schattigheid niet alleen in uiterlijk zit. 

Makar  – The Legend of Zelda
   

De schattigste gamepersonagesShy Guys – Mario

Al eerde gaf ik de Shy Guys een plekje in mijn lijst met favoriete Mario-personages. Maar ook in deze lijst met de schattigste personages in games mogen ze wat mij betreft niet ontbreken. Ze zijn met hun kleurrijke outfitjes toch eigenlijk veel te cute om voor kwaadaardige vijanden door te gaan? Ik geloof in ieder geval dat onder die maskers bijzonder lieve koppies schuilgaan.

LauraMario heeft heel veel schattige personages: Yoshi, Luma, Peach en zelfs Mario zelf als hij in Goomba's shoe stapt. Maar Alie: Shy Guys? Ze zijn best grappig, maar wat is er nou schattig aan die rondwandelende wannabe-Jasons die oorspronkelijk niet eens uit een Mario-game komen? Het verbaast mij in ieder geval niks dat de beste Mario-games ter wereld geen Shy Guys bevatten. Ik vind die gewaad-dragende slenteraars niet koddig, maar hartstikke irritant. Sorry Alie!


Yellow Shy Guy
       

LauraNaru - Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest was een geheel nieuwe IP, fantastisch! Dat maakt het zo knap dat de eerste scene meteen al tranen in mijn ogen opleverde. Dat kwam door dat verdrietige verhaal en door Naru, die grote bolle die Ori onder haar hoede nam. Ze heeft veel meegemaakt, maar ze blijft enorm veel liefde uitstralen. Die geruststellende glimlach op haar gezicht en dat enorme, pluizige lijf om helemaal in te verdrinken tijdens het knuffelen: heerlijk!

De schattigste gamepersonages

Wat ben ik blij dat ik een medestander in mijn verdriet gevonden heb. Ook ik moest tijdens die eerste paar minuten de tissues al laten aanrukken. Ori and the Blind Forest is sowieso een bijzonder sfeervolle game, met, inderdaad, hele schattige personages. Konden we nog maar even knuffelen met Naru...

Naru - Ori and the Blind Forest
    

LauraBaby Yoshi - Super Mario World

Toen ik voor het eerst Super Mario World speelde, was ik meteen helemaal verkocht door Yoshi. Mario's rijdier zag er niet alleen koddig uit, hij was ook op vele manieren een geweldig hulpstuk voor Mario. Alles veranderde echter toen ik het eerste level in Star World betrad: BABY YOSHI! Baby Yoshi is zo schattig, dat ik eigenlijk vooral aan Star World denk wanneer ik iemand over Super Mario World hoor praten. Die hongerige dino-babies komen ook nog eens in allemaal vrolijke kleurtjes: zo gezellig!

De schattigste gamepersonages

Oké, ik geef toe dat ik de Baby Yoshi’s een stuk beter trek dan Baby Mario of Baby Luigi. Maar eigenlijk zijn de kleine dino’s best wel een beetje... misvormd... Doe mij dan toch gewoon de volwassen vorm van Yoshi maar. Die is er namelijk ook in allerlei gezellige kleurtjes.

     Baby Yoshi

LauraPaRappa - PaRappa the Rapper

"You gotta believe!" De manier waarop hondje PaRappa vol overtuiging en met een glimlach op zijn gezicht zijn eigen mantra roept, is aanstekelijk. Sowieso zijn de liedjes in de game PaRappa the Rapper heel schattig: over autorijlessen, karate en koken, allemaal gezongen door diverse dieren (en een ui!). PaRappa zelf is voornamelijk schattig door zijn vrolijke blik en die platgeslagen graphics waardoor hij heel vreemd beweegt: ik houd ervan!

De schattigste gamepersonages

Fijn dat je ook een voorkeur hebt voor schattige dieren, Laura! Mijn keuze zou in dit geval eerder vallen op Katy Kat, maar ik zie de charme van PaRappa ook heus wel. Zeker aangezien je hem mag helpen het hart van zijn crush Sunny Funny te veroveren. Hopeloze romanticus hier!

PaRappa - PaRappa the Rapper
    

LauraSheep Creep - Skylanders

Zelfs als ik Halo speel, dan beleef ik er heel veel plezier aan om de hele tijd rond te springen. Heel vervelend als je multiplayer speelt, maar het ziet er zo grappig uit! Sheep Creep uit Skylanders heeft dat helemaal begrepen. De slechterik heeft een schapenguerrillaleger geleid, maar inmiddels is hij vooral een onschuldig kijkend, mekkerend, wollig diertje dat vrolijk in het rond stuitert. In Trap Team is hij helemaal geweldig, want daarin kun je hem overnemen en met de bazooka's op zijn rug in het rond schieten onder het genot van irritante banjomuziek en lieflijk geblaat.

De schattigste gamepersonages

Ik heb al menig spatiebalk versleten met mijn eeuwige bunny hopping. Dat klinkt op zich best wel alsof ik pro skills heb, maar het heeft stiekem helemaal niets te maken met het bekwaam ontwijken van aanvallen. Ook ik vind het gewoonweg leuk om naar een springend personage te kijken. Sheep Creep komt daarmee dus ook dik door de schattigheidskeuring.

    Sheep Creep

LauraLocoRoco - LocoRoco

We vinden vaak iets schattig als het grote ogen heeft, pluizig is of een klein beetje onnozel kijkt. Schattig betekent vaak ook dat een personage niet heel veel detail heeft: houd het simpel! LocoRoco is daar het perfecte voorbeeld van. De vormpjes hebben een egale kleur en alleen een paar oogjes en een mondje. Met dat mondje zingen de blobs een vrolijk Japans deuntje en als je ze allemaal hebt samengevoegd tot een grote blob, dan maken ze een heel grappig geluidje als je ze weer uit elkaar wil laten spatten. LocoRoco's hebben een heerlijk hysterische manier van schreeuwen en andere waarschuwingssignalen geven. Hun kinderlijke stemmetjes, hun lieve gezichtjes en dan ook nog die muziek erbij: LocoRoco is voor mij het toppunt van schattig.

De schattigste gamepersonages

De aantrekkingskracht van LocoRoco is voor mij lastig onder woorden te brengen... Daarom ben ik blij dat jij dat al gedaan hebt, Laura. Dan kan ik namelijk volstaan met het feit dat LocoRoco inderdaad balletjes vol schattigheid zijn, die je een achterlaten met een glimlach op je gezicht. 

LocoRoco - LocoRoco

Kunnen jullie je vinden in deze keuzes van onze redactrices? Zijn er Shy Guys-fans aanwezig? Of zijn er andere gamepersonages die jullie nog veel schattiger vinden? Laat van je horen in de comments!

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord