De redacteuren aan het woord: Sven Scholte 

De redacteuren aan het woord: Sven Scholte 2018-09-05T11:54:36
Je leest elke dag artikelen, features en serials van ze op de website en in het PU magazine. Of je ziet ze wel eens gekkigheid uithalen in Op de Redactie. De redacteuren zorgen dat er iedere dag spiksplinternieuwe content voor jullie gemaakt wordt. Altijd al meer willen weten over jouw favoriete PU-redacteur? Graddus interviewt Sven 'Mijndert' Scholte!

- Yooo Sven. Wat zit je haar goed!

Ja euh, thanks, maar dat zei je vorige maand ook over het kapsel van Michel. Lekker geloofwaardig, vriend!

- Hoe lang werk je al voor Power Unlimited?

Begin 2015 begonnen als stagiair, onder de naam Mijndert. Daarna blijven plakken als freelancert.

- Andere ervaring in de gamesbizz?

Nope! Behalve dan natuurlijk de nodige ‘praktijkuren’.

Sven Scholte PU

   

- Wat vind je zo leuk aan de PU?

De enorme geschiedenis van het merk (25 jaar!) maken het een eer om voor te mogen schrijven. Wat er bovendien al vanaf het begin in zit is dat PU heel persoonlijk en open is, en bijvoorbeeld niet doet alsof een review objectief kan zijn. Juist het tegenovergestelde: we benadrukken het feit dat elke redacteur zijn eigen domme mening, smaak, voorkeur, specialisaties en gekke gewoontes heeft. :)

- Welk stopwoord gebruik je teveel in teksten?

Gewoon.

- Nog hobby's naast het gamen?

Wie heeft er nou tijd voor hobby’s naast gamen? Nou vooruit, ik vind reizen best wel tof ook.

- Wat was fijner: je eerste game of je eerste keer seks?

Als je de twee qua gevoel met elkaar kunt vergelijken, dan doe je het verkeerd! Toch, wat er in mijn brein gebeurde toen ik voor het eerst een Game Boy met Tetris in mijn handen kreeg is ongeëvenaard.

- Wat speel je momenteel?

Ik zit vrij regelmatig weer tussen de sterren van No Man’s Sky. Die game is met de laatste grote update aanzienlijk beter en mooier geworden! Ik ben er alleen nog steeds niet uit of het ook daadwerkelijk leuk is... Hoe dan ook wel lekker met het verstand op 0 en een goeie podcast op de achtergrond. Daarnaast heb ik afgelopen maand Half-Life 2 helemaal doorgespit voor de nieuwste aflevering van de Oog voor Detail serial. Ook een bijzondere ervaring.

- Hoe ziet je gameroom eruit?

Niet! Ik heb geen gameroom. Omdat mijn vriendin en ik kort geleden verhuisd zijn (lees: maanden geleden, we zijn luie klussers), game en schrijf ik nu nog aan wat eigenlijk de eettafel moet worden. Binnenkort verkas ik gelukkig wel naar een fatsoenlijke gamehoek.

Sven Scholte PU

   

- Wat eet/drink je tijdens het gamen?

Ligt eraan. Doordeweeks soms wat drop en Sprite. Als ik in het weekend een avond/nacht echt fatsoenlijk de tijd neem om te gamen, dan het liefst een lekker biertje en chips. Lays Superchips naturel graag. En qua bier is Tripel Karmeliet momenteel mijn favoriet.

- Stel ik geef je 1000 euro, wat zou je daar voor gamegerelateerde stuff voor kopen?

Naast bier en chips bedoel je? Misschien een keer een nette PC. Ik mail je zo wel nog even mijn rekeningnummer, Graddus!

- Ben je meer een singleplayer of mp-gamer?

Singeplayer!!! Oké, voor af en toe een potje Rocket League of Battlefield draai ik mijn hand ook niet om, maar er gaat niets boven mezelf helemaal onderdompelen in een toffe singeplayer wereld of af en toe een verslavende city builder. Het is het gevoel dat zo’n gamewereld helemaal voor mij alleen is. Mijn savegame, mijn speeltuin, alles is van mij! Co-op hou ik dan bijvoorbeeld ook nooit lang vol, want ik ben niet zo goed in delen.

- Wat is met gamen je guilty pleasure?

Je kunt het amper gamen noemen, maar ik ben al een hele tijd verslaafd aan een puzzelspelletje op mijn mobiel, genaamd Locic Pic. Een soort sudoku met pixels (in het puzzelboekjesschap van de Ako noemen ze het geloof ik Japanse Puzzels). Geen toiletbezoek of lunchpauze gaat voorbij zonder die verrekte app!

- Heb je ooit wel eens expres een NPC doodgemaakt?

Ja hoor. Kijk, het overkomt je gewoon weleens dat er even geen vijandige personages in de buurt, precies nét wanneer je dat ene nieuwe wapen wil uitproberen in GTA. Daarnaast zijn sommige NPC’s ook gewoon irritant en vragen ze erom, al heb ik er sinds ik aan de NPC leven serial begonnen ben wel iets meer moeite mee.

- Wie is je favoriete collega en waarom?

Wouter, denk ik! Want ondanks zijn obsessie met piemols en superheldenfilms houdt hij de freelancers maar mooi in het gareel en is hij (naast Nino) degene die me aangenomen heeft.

- En wie bij de PU kun je af en toe wel schieten?

Op dit moment Graddus, omdat hij betaald krijgt voor het stellen van deze domme vragen, terwijl ik hier het meeste werk voor hem zit te doen...

Sven Scholte PU

   

- Heb je nog tips voor mensen die ook de gamejournalistiek in willen?

Go for it, maar begin er vooral aan voor je plezier en niet omdat je denkt er je fulltime baan van te kunnen maken. Als je echt geld wil verdienen met gamen kun je denk ik beter YouTuber worden. Of nee, wacht, doe dat vooral niet. Wordt alsjeblieft geen YouTuber!!

Tot slot: drie vragen waarbij je alleen één van de twee antwoorden kiest. Geen uitleg!

- Normal of inverted?
Inverted

- Honden of katten?
Beide! Alle dieren zijn awesome.

- Fysiek of digitaal?
Digitaal! Nooit zo’n verzamelaar geweest.

- Ketchup of curry?
Curry.

- Alleen nog maar games van EA spelen of elke dag Wouter's baard kammen?
Hier met die kam!

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord