De redacteuren aan het woord: Johan Faas 

De redacteuren aan het woord: Johan Faas 2018-10-03T11:55:20
Je leest elke dag artikelen, features en serials van ze op de website en in het PU magazine. Of je ziet ze wel eens gekkigheid uithalen in op de redactie. De redacteuren zorgen dat er iedere dag spiksplinternieuwe content voor jullie gemaakt wordt. Altijd al meer willen weten over jouw favoriete PU-redacteur? Graddus interviewt Johan 'Newbie' Faas!

- Yooo Johan. Wat zit je haar goed!

Thanks! Ik geniet nog maar van mijn volle bos haar zolang het kan, die oprijlaan zit er al aan te komen en binnen de kortste keren ben ik net zo kaal als Ed.

 

- Hoe lang werk je al voor Power Unlimited?

Niet heel lang! Een maandje of twee, misschien drie?

 

- Andere ervaring in de gamesbizz?

Yes, ik heb gamedesign gestudeerd! Via die opleiding heb ik een dik jaar stage gelopen bij Force Field in Amsterdam - toen ik mijn stage daar begon was dat trouwens nog Vanguard Games, die je misschien wel kent van Halo: Spartan Assault en Spartan Strike. Na de naamsverandering zijn ze zich exclusief gaan focussen op VR games. Ik heb voornamelijk meegeholpen aan Landfall voor de Oculus Rift en Term1nal voor de GearVR. Bij Landfall heb ik een groot deel van de Single Player campaign onder handen genomen en het verhaal wat opgepoetst, voor Term1nal heb ik geholpen met prototypen en het verhaal van begin tot eind geschreven.

Johan game 

- Wat vind je zo leuk aan de PU?

Dat het allemaal ietsje losser is dan de gemiddelde media outlet! Meer dan bij andere sites en blaadjes heb ik het gevoel dat iedereen op de redactie "one of us" is. Buiten dat is het gewoon vet om nu te werken voor het bedrijf waar sinds ik mijn puberjaren al fan van ben.

 

- Welk stopwoord gebruik je teveel in teksten?

Daadwerkelijk.

 

- Nog hobby's naast het gamen?

Films (Marvel!), series (GoT! AoS! BCS! DD!) en schrijven - of is dat geen hobby meer nu ik dat professioneel doe?

 

- Wat was fijner: je eerste game of je eerste keer sex?

Niks kan natuurlijk tippen aan de uren die ik heb gespendeerd met Commander Keen om die smerige groene aliens een kopje kleiner te maken.

 

- Wat is je favo genre?

Ik ben echt een omnivoor wat games betreft, maar als ik één genre zou moeten kiezen zou dat waarschijnlijk roguelikes zijn. Binding of Isaac (650 uur op de teller volgens Steam - maar in het echt zit dit waarschijnlijk dichter bij de 800), FTL, Spelunky, Enter the Gungeon, Crypt of the NecroDancer... Alhoewel, misschien toch Metroidvania's, met die toffe Castlevania's op de DS en Hollow Knight, een van de vetste games die ik ooit heb gespeeld... Ik hou eigenlijk ook wel van een goeie RPG en een FPSje op zijn tijd... Shit, dit is onmogelijk.

 

- Hoe ziet je gameroom eruit?

Ik heb geen dedicated gameroom, maar dat komt nog wel! Voor nu moet ik het doen met een dikke game PC met een 144hz monitor en een goedkoop Ikea-kastje waar mijn TV op balanceert voor de consoles. Ik heb eigenlijk ook maar één kast voor games (en m'n PU archief), alhoewel vooral de wat oudere troep nog ergens in een doos stof staat te happen.

Johan Gameroom   

- Wat eet/drink je tijdens het gamen?

Een glas Cola Zero of water, that's it! Eten tijdens het gamen heb ik eigenlijk nooit gedaan, dat doe ik wel als ik een film of een serie kijk en ik mijn handen niet nodig heb.

 

- Stel ik geef je 1000 euro, wat zou je daar voor game-gerelateerde stuff voor kopen?

Ik koop een Switch! Dat was ik toch al van plan. Daarna ruil ik mijn PS4 Slim in voor een Pro en koop ik een PSVR met twee van die gloeiende controllers. Als er dan nog iets overblijft pre-order ik alvast Red Dead Redemption 2 of Smash Ultimate.

 

- Welke gameprestatie ben je het meest trots op?

Drie keer Bloodborne uitspelen in één nacht! Nadat ik samen met een buddy rond 10 uur 's avonds de final boss had geklopt besloot ik maar gelijk voor de platinum te gaan - hier moet je de game op z'n minst drie keer voor uitspelen. Waar we de eerste playthrough meer dan 60 uur bezig waren ben ik er voor de 2e in 4 uur en 20 minuten doorheen geramd, waarna ik nog even een laatste run deed en binnen drie uur voor de derde keer de end credits mocht aanschouwen. Ik lag uiteindelijk pas half 6 in mijn nest, maar het was het waard.

 

- Wat is met gamen je guilty pleasure?

Stomme mobile timewasters. Ik heb aardig wat uurtjes gestopt in bijvoorbeeld Hill Climb (1 én 2), alle Angry Birds games, 2048 en Hungry Cat Picross. Brein op 0 en even pielen terwijl ik naar een podcast luister.

Johan hoofd   

- Heb je ooit wel eens expres een NPC doodgemaakt?

Vaak genoeg! Wel even saven van tevoren ;)

 

- Wie is je favoriete collega en waarom?

Jij natuurlijk! Dankzij jou mag ik nu mijn avonduurtjes vullen met het tikken van features voor Power Unlimited, ik denk dat als jij mijn CV niet onder Wouter's neus had gehouden dat nooit gebeurd zou zijn.

 

- En wie bij de PU kun je af en toe wel schieten?

Niemand! Vrede op aarde!

 

- Heb je nog tips voor mensen die ook de gamejournalistiek in willen?

Geef Graddus je CV en zorg dat hij hem onder Wouter's neus gaat houden!

Tot slot: drie vragen waarbij je alleen één van de twee antwoorden kiest!

 

- Normal of inverted?
Doe maar normal, dan doe je al gek genoeg.

- Honden of katten?
Honden, maar heb niets tegen katten!

- Fysiek of digitaal?
Fysiek.

- Ketchup of curry?
Ketchup bij de tosti, curry voor een patatje speciaal.

- Alleen nog maar games van EA spelen of elke dag Wouter's baard kammen?
Titanfall en Mass Effect zijn leuk, maar daar kan ik niet van leven. Geef maar hier die kam!

 

Meer redacteuren aan het woord:

- Sven Scholte

- Michel Musters

 

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord