De redacteuren aan het woord: Florian Houtkamp 

De redacteuren aan het woord: Florian Houtkamp 2019-03-08T12:55:42
Je leest elke dag artikelen, features en serials van ze op de website en in het PU-magazine. Of je ziet ze wel eens gekkigheid uithalen in op de redactie. De redacteuren zorgen dat er iedere dag spiksplinternieuwe content voor jullie gemaakt wordt. Altijd al meer willen weten over jouw favoriete PU-redacteur? Graddus interviewt Florian 'benzinesnuiver' Houtkamp!

- Floor! Wat zit je haar goed!

Kijk, dit vind ik nou attent van je. Ik besteed er altijd erg veel tijd en aandacht aan, dus wat leuk dat je dit opmerkt!

 

- Hoe lang werk je al voor Power Unlimited?

In september 2007 ben ik begonnen met stage bij PU en een half jaar later ben ik m'n ding gaan doen voor PU.nl. In oktober 2012 schreef ik mijn eerste Reviews voor het magazine, dat waren LittleBigPlanet Karting en The Unfinished Swan.

 

- Andere ervaring in de gamesbizz?

Nee, niet echt. Hier en daar wat kleine schnabbels, en heb een tijd samen met Tjeerd iedere week 538/Slam FM gedaan en doe uiteraard de Hardwarehoek, maar dit is allemaal onderdeel van PU.

1 

- Wat vind je zo leuk aan PU?

Poeh, deze vind ik best lastig, want PU is m'n passie en hoe leg je een soort warm gevoel van binnen uit? Als ik het moet uitleggen is het denk ik de combo van de uitvergroting van het karakter van alle redacteuren en de overduidelijke knipoog in de stijl en de artikelen. Er zit ook een zwaar nostalgische liefde voor mij aan PU, want ik ben er mee opgegroeid vanaf het eerste nummer en het was als klein ventje al de ultieme droom om voor PU te kunnen werken. PU is absoluut een van de grote liefdes in mijn leven.

 

- Welk stopwoord gebruik je teveel in teksten?

Ook.

 

- Nog hobby's naast het gamen?

Hardware uiteraard en zo'n beetje alles dat wielen heeft vind ik vet, zeker als het snel gaat. Oh, en ik spendeer een hoop tijd aan crypto, die shit is fascinerend!

 

- Wat was fijner: je eerste game of je eerste keer sex?

Eeuh... mijn eerste keer sex kan ik me nog herinneren, maar mijn eerste game niet, dus sex was fijner, I guess? Aan de andere kant heeft gamen me uiteindelijk veel meer opgeleverd in mijn leven dan die eerste keer sex. Alhoewel... Sjeezus, wat een kut vraag, Graddus!

2 

- Wat is je favo game ooit?

Mijn favoriete game ooit is zonder twijfel Final Fantasy VII. Die game heeft zo'n gruwelijke indruk op me gemaakt dat de aankomende Remake voor mij persoonlijk eigenlijk alleen maar kan tegenvallen. Honderden, misschien wel duizenden uren heb ik in die game gestopt op de PS1, en dit terwijl ik in een periode zat in mijn leven (pubertijd) waarin ik niet te houden was, tegen alles en iedereen aanschopte en alles deed dat god verboden heeft. Final Fantasy VII was het enige dat me rustig hield.

 

- Hoe ziet je gameroom eruit?

Mijn 'game room' ligt een beetje verspreid over het hele huis! Ik speel soms games in de woonkamer als het games zijn die mijn vriendin leuk vindt, speel games op zolder waar ik ook alle racegames speel met stuur en pedalen, en naast m'n bed ligt de Switch.

 

- Wat eet/drink je tijdens het gamen?

Pizza en choco-chips en ja, ik moet regelmatig m'n controllers schoonmaken. Frisdrank en Red Bull om het weg te spoelen en ik importeer regelmatig allerlei smaken Mountain Dew uit de USA. Fuck, ik hou van die bende!

 

- Stel ik geef je 1000 euro, wat zou je daar voor gamegerelateerde stuff voor kopen?

Een aanbetaling voor de next-gen PlayStation en Xbox natuurlijk.

3 

- Welke gameprestatie ben je het meest trots op?

Ik heb een paar maanden heel veel SSX Tricky gespeeld online en was een tijd de snelste op de Merqury City Meltdown track en had de hoogste score op de Garibaldi track. Dit was de eerste en laatste keer dat ik echt het mannetje was online.

 

- Wat is met gamen je guilty pleasure?

Het is ontzettend chill om in VR Euro Truck Simulator te spelen. Een beetje relaxed over de snelweg tuffen met de radio aan is in VR leuker dan je denkt!

 

- Heb je ooit wel eens een nutteloze microtransactie gedaan?

Microtransacties... I hate 'em with a passion!

 

- Wie is je favoriete collega en waarom?

Ed! Ik heb in de loop der jaren van onze eindbaas veel geleerd over hoe ik artikelen moet schrijven en daarnaast lach ik me altijd helemaal de tyfus als Ed een paar biertjes/kopstootjes achter z'n kiezen heeft. Oh, en ik wil van de daken schreeuwen hoe fucking blij ik ben dat Tjeerd weer terug is en een beetje z'n ding kan doen!

4 

- En wie bij de PU kun je af en toe wel schieten?

​Ed! Hij heeft een kunstvorm gemaakt van het stalken van de redacteuren en presteert het serieus af en toe om naar artikelen te vragen nog voordat ik in het vliegtuig stap voor de trip.

 

- Heb je nog tips voor mensen die ook de gamejournalistiek in willen?

​Dit is heel cliche, maar volg je passie en ga er 100% voor. Er zijn maar weinig dingen waar ik echt keihard voor ben gegaan in mijn leven, maar PU moest en zou lukken. PU zocht een stagiair die een HBO journalistiek opleiding deed en fulltime op de redactie kon komen zitten een half jaar lang. Ik had MBO detailhandel gedaan, was al lang van school af en had een fulltime baan, want ik woonde al op mezelf. Ik paste totaal niet in het plaatje waar PU naar op zoek was, maar door mijn passie, doorzettingsvermogen en enthousiasme is het toch gelukt. PU is voor mij het ultieme voorbeeld dat als je iets echt wil, het je zal lukken.

 

Tot slot: drie vragen waarbij je alleen één van de twee antwoorden kiest, geen uitleg

- Normal of inverted? - Normal
- Honden of katten? - Katten
- Fysiek of digitaal? - Fysiek
- Ketchup of curry? - Beide!
- Alleen nog maar games van EA spelen of elke dag Wouter's baard kammen? - Baard kammen

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord