De nieuwe map, zwemmen en mensen tillen in Fortnite Chapter 2

De nieuwe map, nieuwe skins en Season 1 Battle Pass in Fortnite Chapter 2! 2019-10-16T10:05:28
Zo’n 40 uur heeft helemaal niemand Fortnite kunnen spelen. Er was alleen een zwart gat dat de vorige map had opgeslokt. Daar is nu een einde aan gekomen, want Fortnite Chapter 2 is live gegaan! Naast een nieuwe map voegt deze enorme update een hoop nieuwe manieren om de game te spelen toe.

Nadat we 40 uur lang alleen maar naar een zwart gat hebben kunnen staren, is Fortnite Chapter 2 vandaag rond twaalf uur eindelijk van start gegaan. De enorme update zorgt voor een nieuwe map en een hele hoop andere veranderingen. Laten we eens een kijkje nemen naar alles wat er nieuw is in Fortnite Chapter 2!

Bekijk hier de launchtrailer van Fortnite Chapter 2, of nog makkelijker: start de game gewoon op. Dan krijg je namelijk een openings-cutscene te zien, voordat je automatisch in het eerste potje van Fortnite Chapter 2 wordt gegooid.

  

Een nieuwe map!

De nieuwe map is zeker het hoogtepunt van het nieuwe seizoen van Fortnite. We zagen de vorige map in het zwarte gat verdwijnen, dus het komt niet als een verrassing dat dit eiland er heel anders uit ziet. Hieronder kan je de map van boven bekijken, en zien we de mini map, zover we hem op dit moment in kunnen vullen. Er zijn 13 nieuwe locaties op het eiland, maar ook oude bekenden zoals Salty Springs en Retail Row zijn nog op de map te vinden. Vaak hebben zijn hier wel plekjes aan toegevoegd en ook zien ze er iets anders uit. De nieuwe locaties kan je pas zien wanneer je er bent geweest, dus als je net begint is alles nog een mysterie. Tenzij je de afbeelding hieronder bekijkt, want daar staan alle namen al in.

Fortnite Chapter 2 map

Map
  

Zwemmen, vissen en speedbootjes

Waar water voorheen altijd ondiep genoeg was om langzaam doorheen te lopen, kan je er nu een stuk meer mee. Water is dieper geworden en je kan erin zwemmen, wat ongetwijfeld voor grote tactische veranderingen gaat zorgen. Verder kan je een vishengel uithangen om makkelijk items te krijgen, variërend in zeldzaamheid. Ten slotte zitten er nu speedbootjes in de game, waarmee je op hoog tempo door de vele rivieren in de game kan varen. Als je eigenlijk helemaal geen fan bent van al dat geweld op het eiland, dan kan je nu ook gewoon rustig met je vrienden een boottochtje maken en onderweg een hengeltje uithangen. Gezellig, totdat tegenstanders je vinden of de cirkel je het leven zuur maakt.

Water  

Lekker gooien met je vijanden

Ben je meer een solo-speler of een teamspeler? Als je de map liever met een vriend betreedt, dan is er goed nieuws voor je. Er zijn namelijk meer manieren toegevoegd om de samenwerking te bevorderen. Zo is er een gigantische bazooka die verband afschiet in plaats van dodelijke kogels. Hier kan je je teamgenoten mee healen om als groep weer verder te gaan. Als je zo’n wapen niet op zak hebt maar toch een van je teamgenoten neer ziet gaan, dan hoeft hij niet per se meer langzaam naar je toe te kruipen. Voortaan kan je teamgenoten namelijk over je rug slingeren om ze naar een veiligere plek te brengen. Als je ze dan gered hebt, zijn er ook nieuwe groep-emotes zoals de high five om je actie te vieren. Het grappige aan deze nieuwe functie is dat je het ook als een wapen kan gebruiken. Vijanden kan je namelijk ook oppakken, om ze vervolgens weg te gooien!

1ste hulp
    

En verder...

  • Ben je iemand die het voorzichtig aanpakt of iemand die er vooral vol in wil gaan? Hooibergen en containers geven je nieuwe manieren om te schuilen zodat je je vijand kan verrassen, terwijl je door gastanks en vlambare tonnen je vijanden juist keihard op kan blazen.
  • Alle wapens zijn flink aangepakt en via de upgrade bench kan je ze upgraden. Deze staan op verschillende punten in de map, waaronder Craggy Cliffs.
  • Een nieuw XP-systeem is geïntroduceerd om sneller nieuwe items vrij te spelen.

Upgrade bench
   

De Fortnite Chapter 2 Season 1 Battle Pass

Met Chapter 2 slaat Fortnite op enkele gebieden een nieuwe richting in, maar niet alles is veranderd. Zo begint met Chapter 2 tevens de Season 1 Battle Pass, die een hele hoop nieuwe content toevoegt om vrij te spelen of te kopen. Dit is natuurlijk het verdienmodel van Epic Games, dus we konden wel voorspellen dat ze hier geen afstand van gingen doen! 

  • 14 nieuwe skins zijn aan de game toegevoegd, bekijk ze hieronder.
  • De Battle Pass kost 950 V-Bucks, en je kan tot wel 1500 V-Bucks verdienen alleen door de game (veel) te spelen.
  • Battle Pass-progressie heeft een update gekregen, zodat er meer manieren zijn om level up te gaan. Zo kan je XP verdienen door medailles te winnen met in-game-activiteiten zoals kisten, het vermoorden van vijanden, het voltooien van challenges en meer.
  • Nieuwe skins voor je wapens, gliders, je pickaxe en je rugtas zijn toegevoegd. Ook zitten er nieuwe emotes en laadschermen in de game.

Voor meer informatie over Fortnite Chapter 2, neem een kijkje op de website.

Vind je Fortnite vet? Kom dan naar ons event dit weekend!

Skins

Skins

Skins

Skins

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord