De naarste bad trips in games 

De naarste bad trips in games 2019-09-10T12:05:18
Zo nu en dan word je in games getrakteerd op de nodige portie waanzin. Je zal in eerste instantie misschien denken aan titels als Amnesia, Layers of Fear en de gestoorde P.T.-demo, maar soms trakteren ontwikkelaars je ook wel eens op een ongezonde dosis psychedelica met een hoop narigheid tot gevolg. Wimpie popt een virtueel LSD-zegeltje en neemt de naarste bad trips met je door.

Ja jongens en meisjes, ik voel 'm al. Ik voel 'm al! Tijd om als een malle de naarste momenten in gaming die gevolg zijn van drugsgebruik, te herbeleven!
    

Uncharted 3: Drake's Deception - Talbots hallucinogene injecties

Wat was hij toch een vervelend mannetje, die Talbot. De rechterhand van schurk Katherine Marlowe in Uncharted 3 gebruikt een goedje waar je flink van gaat trippen om zijn tegenstanders uit te schakelen. Door de verhaallijn heen duikt Talbot op om Nate en zijn maatjes wat hallucinaties voor te schotelen, met de nodige angst en paranoia tot gevolg.
   

Far Cry 3 - Citra's Warrior Drug

Op een bepaald punt in Far Cry 3 krijgt protagonist Jason Brody door Citra en haar matties een goedje toegediend dat hem in een machtige krijger zal veranderen. Onder invloed van deze drug krijgt Jason de opdracht om een belangrijk object te vinden, wat uiteindelijk een ceremoniële dolk blijkt te zijn. Na een skydive zonder parachute en een reis door trippy omgevingen belandt Jason in een onderwater wereld, waar hij de dolk uiteindelijk vindt. Deze trip is slechts de eerste van vele uitstapjes naar bizarre droomdimensies, die stuk voor stuk iets naars in petto hebben voor Jason.
     

Batman Arkham Asylum - Scarecrows Fear Toxin

De meest nare momenten in Batman Arkham Asylum komen tot uiting in de Scarecrow-nachtmerries. Dr. Jonathan Crane pompt zijn Fear Toxin een aantal keer in het verhaal door Batmans aderen, waarna je de Caped Crusader stealthy door een aantal nare nachtmerries moet leiden. Dat in elke nachtmerrie een gigantische Scarecrow constant naar je op zoek is, maakt het geheel niet minder onprettig.
  

Earthbound - Andersom-dag in Moonside

'Kids, don't do drugs!' is een boodschap die geen herhaling nodig heeft, maar om het toch nog even te bevestigen kijken we even naar Ness en zijn vrienden in Earthbound. Achter een café in Fourside vinden Ness en Jeff een ijlende Everdred, een dief die zij al een keer eerder hebben ontmoet. Everdred vertelt de jongetjes dat ze in het café achter de toonbank moeten kijken om een goedje genaamd Mani Mani te vinden.

Voordat je het doorhebt verandert Fourside in het trippy Moonside, waar alles letterlijk op zijn kop is gezet. Kleuren, mensen, ja en nee, noem maar op. Als totaal willekeurige objecten -waaronder een Dali-klok- je ook nog eens proberen te vermoorden, moet je zo snel mogelijk de bron van deze nare trip zien te vinden om eruit te komen. Uiteindelijk blijkt een kwaadaardig Mani Mani-standbeeld de bron van al het kwaad te zijn. Versla hem, en alles wordt weer normaal. Dat was dus meer een trippy trucje dan drugs, maar alsnog kinderen, doe geen drugs! Ze zijn slecht voor je.
  

Bioshock Infinite - Vigors

In Bioshock Infinite kom je geregeld Vigors tegen, drankjes die je allerlei speciale krachten geven. Voordat je enemies kan aanpakken met je krachten word je wel even een helemaal crazy! Zo zie je hoe het vlees van je handen brandt, bladert, borrelt en op nog veel creatievere manieren van je botten gehaald wordt. De grafische kracht van Infinite zorgt ervoor dat je misschien net iets harder zit te gruwelen dan bij de Plasmids in voorgaande Bioshock-games.
  

Assassin's Creed Unity - Arno's inwijdingstrip


Groepsdruk is vaak een dingetje bij drugsgebruik, zo ook in Assassin's Creed Unity. Hoofdpersoon Arno Dorian gaat, na het drinken van luguber drankje, door een abstracte inwijdingstrip om zijn vader Charles' plek in de Brotherhood in te nemen. Tijdens de trip moet Arno zich waardig tonen als Assassin, terwijl hij in een droomwereld geconfronteerd wordt met zijn eigen verleden. Ook moet hij zich een weg banen door een oneindige gang met wat dodelijke verassingen. Lukt het je om je door de trip heen te slaan, dan ben je officieel lid van de Assassins. Yaaaay!
    

The Witcher 2: Assassin of Kings - Visionary's drankje

In de tweede Witcher-game zit een wel heel raar momentje. Geralt drinkt een combinatie van bepaalde drankjes die hem -jawel- gigantische penis-achtige paddenstoelen en kippen laat zien! Het doet Gerald overigens niet heel veel dat hij deze gestoorde visuals voorgeschoteld krijgt; hij handelt ze eigenlijk best wel bad ass. 'Errr... Don't know that anybody needs to know about that one...'
    

Grand Theft Auto V - Michael, Franklin en Trevor trippen 'm hard

GTA V zit vol mogelijkheden om je lekker hard te laten gaan op allerlei drugs. Zo krijg je Stranger-missions van een cannabisactivist en kun je door de hele map Peyote Plants vinden, die je letterlijk als dier laten spelen. Als je dierlijke vorm sterft kom je erachter dat je gewoon keihard aan het trippen was op het plantje. Iets wat Michael vaak minder chill vindt, maar als je met Trevor speelt geniet hij juist van de hallucinaties. Uiteraard trip je 'm ook tijdens de storyline van GTA V, als Michael door zijn zoon Jimmy bedwelmd wordt.

Phew... Ik voel me alweer een beetje mellow worden, tijd om effe te gaan liggen. Heb jij nog gaming momenten op je netvlies staan die trippy as fuck zijn? Drop ze dan zeker even onder deze bad tri.. ehm, feature!

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord