De moeilijkste achievements en trophies 

De moeilijkste achievements en trophies 2016-01-16T22:18:19
Er zijn mensen die games spelen voor de lol, maar er zijn ook mensen die lol aan de kant schuiven om te presteren! Achievements en trophies zijn de beste manier om te laten zien dat je iets erg goed kan. Maar ze kunnen ook te ver gaan. Roy zet de moeilijkste achievements op een rijtje.

Vroeger speelden we met zijn allen een game uit om een prinses te redden, maar ondertussen hebben we meer motivatie nodig. En die motivatie zijn trophies en achievements. Al schieten ze soms wel erg ver door, zo ver zelfs dat ze bijna demotiverend zijn om te halen. Dit zijn de moeilijkste achievements om te halen.

 

The Bladder of Steel – Rock Band 2

De achievements/trophies in Guitar Hero en Rock Band franchises zijn doorgaans al behoorlijk lastig. Zo moet je bijvoorbeeld alle tracks op expert zo goed als foutloos spelen. Maar dat is niet vergeleken met de Bladder of Steel achievement in Rock Band 2. Hierbij moet je de Endless Setlist 2 spelen, die bijna alle tracks in de game bevat, in een zitting uitspelen. Foutloos. Zonder het spel op pauze te zetten. Onder water. Op Mars. Nou ja, die laatste twee dan niet, maar het zou net zo moeilijk zijn aangezien de setlist bijna zeven uur duurt... Het mag wel op medium difficulty en met een instrument naar keuze. Dus zorg voor volle batterijen en een lege blaas voor je begint.

 Rock Band 2

 

My Kung Fu is Stronger – Mortal Kombat

Maak je agenda maar leeg voor de komende maand, sla een paar treetjes energy drink in (Floor weet vast wel een goedkoop adresje) en ga lekker Mortal Kombat spelen op je PS3 of Xbox 360. De My Kung Fu is Stronger achievement kost namelijk nogal wat tijd. Je moet namelijk 100 gevechten winnen, 100 fatalities doen, 150 x-rays en 10.000 liter bloed vergieten. Voor alle 28 fighters. Dat valt op zich nog wel mee, maar je moet ook 24 uur met elk personage spelen. Dat is dus 672 uur. Dat haal je alleen in een maand als je niet slaapt. Veel plezier joh!

 Mortal Kombat

 

Platinum Trophy – Super Meat Boy

Super Meat Boy is genadeloos moeilijk. Alsof het al niet lastig genoeg is om die game op een normale manier uit te spelen, met al zijn geheime levels en collectibles. Maar nee, dat is een peulenschil vergeleken met de Platinum Trophy halen. Daarbij moet je alle light en dark werelden uitspelen zonder ook maar een keer te sterven. Dat zijn zeven werelden, in twee verschillende, dodelijke moeilijkheidsgraden met 20 levels per wereld. Dat zijn 280 levels zonder te sterven. Ik maak al een diepe buiging voor zij die de eerste vijf levels doorkomen zonder te sterven... De Steam achievements zeggen al genoeg over hoe lastig het is. Nog geen 1% van de mensen die het spel bezitten halen welke wereld dan ook zonder te sterven.

 

Knight’s Honor – Dark Souls

Sommige trophies en achievements zijn lastig omdat ze bizar veel tijd kosten en voor sommige heb je gewoon ontzettend veel skill nodig. Dark Souls combineert beide in zijn Knight’s Honor trophy. Het is de bedoeling om alle zeldzame wapens te bemachtigen bij een personage. Dat zijn 50 wapens in totaal. De meeste zijn te behalen in een playthrough, maar Boss Soul wapens zijn een ander verhaal. Per playthrough krijg je maar een boss soul en soms kan je daar drie verschillende wapens van maken. Daarvoor moet je dus twee keer een new game plus starten. En elke new game plus maakt Dark Souls nog een tikkeltje genadelozer. Dit soort shit moet je wat mij betreft echt even afwisselen met een uurtje Cooking Mama of een ander blij en simpel spel, want anders hou je geen nagels noch controllers over.

 Dark Souls

 

Mr. Perfect – Mega Man 10

Het is heel simpel, voor de Mr. Perfect achievement moet je Mega Man 10 uitspelen op welke moeilijkheidsgraad dan ook. Zonder geraakt te worden. nooit. Niet in een bodemloze put vallen. Niet per ongeluk op spikes springen. Geen vijand in je persoonlijke ruimte laten. Nul kogels je harnas laten penetreren. Niet geraakt worden in een Mega Man game is een beetje zoals zwemmen en niet nat worden.

Mega Man 10

 

Mile High Club – Call of Duty: Modern Warfare 4

De story missions van welke Call of Duty game dan ook staan niet echt bekend om hun hoge moeilijkheidsgraad. Dat je dus een CoD achievement in deze lijst vindt, is op zijn minst noemenswaardig, maar het is een verdiende plek. Om jezelf te kronen tot een ware CoD koning moet je het level Mile High Club halen op veteran. Dat houdt in zonder checkpoints door een extra verdieping van een dubbeldekkervliegtuig te spurten en binnen een minuut een gijzelaar te redden door middel van een headshot. Als je het iemand ziet doen, lijkt het zo makkelijk hè?

 

Legendary Hero – Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot

Om de platinum trophy te halen in MGS4 hoef je alleen maar alle andere trofeeën in de game te halen. Eitje natuurlijk. Maar om alles te kunnen halen moet je de game minstens acht keer uitspelen. Dit heeft vooral te maken met de emblems die je allemaal moet verzamelen. Voor sommige moet je bijvoorbeeld veel kills maken, veel continues gebruiken en de game pas na 35 uur uitspelen. En voor anderen mag je niemand doden, niet sterven en de game binnen vijf uur uitspelen. In totaal speel je dus ruim 80 uur MGS4 en nog snap je niks van het verhaal, dat an sich is al award-waardig.

MGS4

 

Shenanigans – Cloudberry Kingdom

Cloudberry Kingdom een fijn spelletje. Lekker platformen toch? Beetje springen op vijanden en zwevende plankjes. Je word bijna zen van deze game. Maar om de Shenanigans achievement te halen, moet je chapter 7 uitspelen. Leuk en aardig hoor, tot je bij level 319 komt. Dat level wordt ook wel de het circus der lazers, cirkelzagen en lava-level genoemd, door mij, alleen door mij. Ik heb een tijdje gezocht, maar ik kon geen beelden vinden op YouTube van mensen die het level niet haalden. Die worden waarschijnlijk toch door YouTube verwijderd vanwege racisme, misdaden tegen de mensheid, grof taalgebruik en meer van dat soort onkuisheden. Level 319 is namelijk niet te doen. Alleen de computer kan het om te laten zien dat hij superieur is aan de mensheid en dat Skynet de touwtjes in handen heeft.

 

Real Platinum God - The Binding of Isaac: Rebirth

De laatste in dit lijstje een persoonlijke noot van mij. The Binding of Isaac: Rebirth is een van mijn meest geliefde en gespeelde spellen van 2015, maar nog steeds heb ik de Real Platinum God trophy nog niet. Dat komt omdat je daarvoor alle 341 items in de game ooit gehad moet hebben, maar ik moet er nog steeds vier van unlocken. De game is volledig randomly generated, dus zelfs als ik die laatste items zou unlocken, kan het nog steeds tientallen, zo niet een honderdtal uren duren voordat het me eindelijk lukt. Maar het gaat gebeuren! Zelden heb ik me zo ergens in vastgebeten als in dit spel.

The Binding of Isaac: Rebirth

Op welke behaalde trophy of achievement ben jij het meest trots? Of ben je niet zo van het vergroten van je digitale penis? Zelf ben ik niet zo bezig met deze dingen, maar soms zit er wel een achievement in een game die me trekt en ik dan toch wil halen. Niet om te laten zien aan de wereld hoe goed ik ben, maar gewoon, omdat ik het leuk vind.

REACTIES (77) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord