De meest misleidende downgrades ooit 

De meest misleidende downgrades ooit 2014-06-22T20:54:40
Graddus heeft ervaring met downgrades: vaak zit-ie in de kroeg achter een lekker wijf aan, maar neemt-ie aan het eind van de avond toch genoegen met een dik muurbloempje... De geknipte man dus om de beruchtste game downgrades eens onder de loep te nemen!

De dagen na de release van Watch Dogs ontplofte het internet. Want OMG, de game zag er niet zo mooi uit als bij z'n aankondiging op de E3 van 2012! Niet oké natuurlijk, maar zeker niet de eerste keer dat videogamemakers valse beloftes maakten. Lees en huiver...

watch dogs downgrade

 

10. Far Cry 3

We beginnen wederom met een titel van Ubisoft, en wel het volprezen Far Cry 3. Tuurlijk, de game oogt nog steeds likkebaardend lekker, maar vergelijk het eens met hoe-ie op de E3 werd gepresenteerd. En dan vooral de jungle: wat voorheen een dichtbegroeid regenwoud was,  lijkt 'in het echt' meer een groenstrook naast de vaderlandse snelweg...

 

9. Dark Souls II

Door met Dark Souls II. Een hele wrede game hoor, daar niet van, maar ook eentje die zijn torenhoge beloftes niet helemaal heeft ingelost. Met name op grafisch gebied. From Software heeft zelfs toegegeven dat het spel op console een significante downgrade kreeg, omdat de framerate anders onstabieler zou zijn dan het liefdesleven van Samuel. Oeps.

 

8. BioShock Infinite

'Verneukeratief' - da's het juiste woord met betrekking tot de BioShock Infinite-teasers en -trailers die medio 2010 op het wereldwijde web verschenen. Want hoewel er in de uiteindelijke game best het een en ander mogelijk is met je Vigor-powers en grappling hook, zag het er in de eerste beelden toch nét effe een tikkeltje spectaculairder uit...

 

7. Assassin's Creed

Ennnnn daar is de volgende game van 'meesters der misleiding' Ubisoft. Dit keer de revealvideo van de allereerste Assassin's Creed, waaay back in 2006. Check die pre-rendered stad. Check die filmische camerahoeken. Maar het ergste? Dat is toch wel dat de graphics in de verste verte niet in de buurt kwamen bij hetgeen deze trailer liet zien. Unity-apostelen: U zijt gewaerschuwd...

 

6. Killzone 2

Begrijp me niet verkeerd: Killzone 2 blijft een van de mooiste shooters van de vorige generatie. Toch beklijft het gevoel dat we zijn voorgelogen, wanneer je de beelden die op de E3 2005 werden getoond naast het uiteindelijke product legt. Lichteffecten, particles, dynamiek: de soep werd helaas een stuk minder heet gegeten dan opgediend. Al was-ie nog steeds zeer smakelijk...

 

5. Halo 2

Sure, Wouter zal wel even over zijn schurftige knarretje wrijven, maar toch staat Halo 2 echt op nummertje vijf. De real-time demo op de E3 van 2004 was namelijk flink opgepoetst. Volgens geruchten draaide het zelfs op een über-PC. Gelukkig wordt die shit met The Master Chief Collection binnenkort alsnog 'goedgemaakt', met een vanaf scratch gebouwde engine!

 

4. Red Steel

Wie kent hem nog: Red Steel, de 18+ hack 'n slasher die wel eens even perfect zou showen waartoe de Wii-bewegingscontrols allemaal in staat waren. Previews waren lyrisch, en dankzij dikke real-life / gameplaytrailers bereikte de hype een hoogtepunt. Een system-seller leek in de maak. Maar toen deed je de CD in de console en liet Red Steel een harde wind in je gezicht.

 

3. Aliens: Colonial Marines

Aliens: Colonial Marines is walgelijk. Toch leek het daar in eerste instantie absoluut niet op: dit zou eindelijk een spel worden dat een legendarische filmfranchise naar een triple-A game-ervaring zou omzetten. Totdat er tijdens de ontwikkeling aliens bij Gearbox naar binnen sneakten, die 95 procent van de programmeurs invalide maakten. Ofzo. 

 

2. Xbox Kinect

Xbox Kinect - of beter: Project Natal, zoals Microsoft's beweginssensor bij de bedrieglijke reveal in 2009 heette - leek de gamewereld een heerlijke trap onder z'n hol te geven. Dit had potentie! Dit ging een revolutie teweeg brengen! Dit was de toekomst! Echter, nu inmiddels ook Kinect 2.0 slechts een leuke gimmick blijkt, weten we wel beter. En Microsoft gelukkig ook. 

 

1. MotorStorm

Er bestaat een spreekwoord: 'Je hebt leugens, grove leugens, en je hebt de reveal-trailer van MotorStorm'. Maar echt, check de video en verbaas je over hoe Sony zijn ruige racer op de E3 van 2005 toonde! Compleet met semi-gameplaybeelden, die de uiteindelijke build vanzelfsprekend nooit hebben gehaald. Sterker nog, wedden dat dit zelfs op een PlayStation 4 niet kan?

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord