De meest memorabele robots in games 

De meest memorabele robots in games 2016-09-15T15:55:00
Onze wereld is volledig geautomatiseerd, van lopende banden tot twitterende koelkasten, maar waar blijven die coole robots? Die units zitten alleen in games volgens Roy. Hij heeft met ReCore in zijn achterhoofd de tofste game-robots ooit op een rijtje gezet.

ReCore komt eraan en die game zit helemaal vol met gekke robots. In games is het de normaalste zaak van de wereld dat tenminste een van je kompanen tijdens een epische reis een metalen hart heeft, of op zijn minst een van kunststof. We hebben games al tal van keren doorkruist met een prachtig stukje A.I. aan onze zijde en of ze nu emoties hebben of niet, we dragen ze altijd mee in ons hart.

 Bender

Clank

Ten eerste kudo’s voor de naam, als je Clank zegt, dan denk je aan robots. Gamers onder ons weten natuurlijk direct over wie we het hebben, maar als je ouders de naam Clank horen, zal hun eerste gok ‘robot’ zijn. Clank is een van de weinige partners in games die zonder de main man, Ratchet in dit geval, nog steeds geprogrammeerd is om flink aars te kicken.

Clank

Clank is ondertussen alweer bijna 14, en mag dus bijna legaal drinken. Zeg nou zelf, hij is eigenlijk toch gewoon een kinderlijke versie van Bender? Anyway, in zijn ultra-mech vorm was het nog een grotere badass dan dat hij al was en nog een fun fact om hele geeky feestjes te vertellen: Clank is een vegetariër.

 

Claptrap

Borderlands’ Claptrap is de meest irritante robot in deze lijst, maar waarom vinden we hem dan toch zo leuk? Hij fungeerde voornamelijk als chief of comic relief in de eerste twee Borderlands games en als je in zo’n over de top en humoristische game die rol vervult, dan ben je best wel lekker bezig.  Hij is de robot waarmee je quest begint, hij stuurt je naar Dr. Zed en van daaruit gaat de hele bende los. Hij kan geen reet en verneukt de halve tijd je quests, maar toch, hoe kan je dit schatje nu haten?

Claptrap

In de Pre-Sequel is het een heel ander verhaal… Claptrap is niet meer, het is nu Fragtrap, het personage met de liefste skill tree ooit ‘I love you guys’ waarin hij gesmeed wordt tot een heldhaftig support character. Toch blijft hij altijd een beetje vervelend, maar met elke one liner plaveit hij de weg naar mijn hart.

 

Mega Man

Ik kan met gepaste trots zeggen dat Mega Man de eerste robot is geweest die ik onder de knoppen nam. Toegegeven, Mega Man is niet de meest flashy robot ooit, zelfs niet wanneer hij de krachten van anderen absorbeert. Dan verandert hij simpelweg van kleur en dat is niet per se een hele coole skill. Mega Man onthouden we eigenlijk zo goed vanwege zijn gebrek aan badass-heid. Ik ga het gewoon zeggen, Mega Man is super cute.

Mega Man

Uuhm, niet deze. Het tofste aan goede oude Mega Man is niet alleen zijn naam (een soort van Super Man, maar dan nóg superder) maar zijn vermogen om sterker te worden. In de eerste Mega Man games op de NES deed je dit door bazen te verslaan om zo hun krachten over te nemen. Wanneer je de games vaak genoeg gespeeld had, wist je ook precies welke kracht sterk was tegen welke baas. Replay value als een malle. En zijn Mega Buster dan? Mooi ding toch? Alleen wel klote als je rechts bent natuurlijk… Nu zit hij natuurlijk ook in Smash Bros en dat is niet meer dan terecht!

 

Wheatley

Het was Glados of Wheatley. Ik kan ze niet allebei in deze feature knallen. Nu drijf ik natuurlijk direct een wig tussen de PU.nl bezoekers, maar ik heb mijn keuze gemaakt. #TeamWheatley. Ik ben nogal fan van Britse humor en Stephen Merchant is echt de perfecte invulling van deze bijdehante bol metaal.

Zijn story arc is prachtig, van achterlijk, niks wetende robot tot maniakale wereldveroveraar, nou ja, in ieder geval de mentaliteit van een maniakale wereldveroveraar. Ach ja, er zijn maar weinig robots die God kunnen citeren en een mens van vlees en bloed nog laten giechelen.

 

Metal Sonic

Het is nooit een goed idee om als bad guy zijnde een robot te bouwen om je vuile werk op te knappen. Vroeg of laat gebeurt die SkyNet shit en dan zit jij met een robot die niet luistert en zich wellicht tegen je keert. Lekker bezig Eggman. Dit is natuurlijk precies wat er gebeurde met Metal Sonic, een van Sonic’s grootste rivalen. Wie volgt de storyline van de Sonic games eigenlijk nog?

Metal Sonic

Metal Sonic is in principe op alle vlakken superieur aan Sonic; hij is sneller, sterker, kan bliksem schieten en vliegen. Misschien is het een idee om Metal Sonic de volgende keer centraal te laten staan in een nieuwe Sonic game, per definitie zou die game dan ook superieur moeten zijn aan de laatste Sonic games…

 

Robo

De volgende robot in de lijst is degene die het meest gelaagd is en een rijk verhaal kent. Dat lijkt me meer dan logisch wanneer je een personage bent in een van de beste rpg’s ooit gemaakt. Chrono Trigger staat bekend om zijn prachtige overkoepelend verhaal, maar ook zeer zeker om de persoonlijke verhalen van de speelbare characters. Robo wordt door Lucca in het jaar 2300 AD nadat hij 300 jaar stil heeft gestaan. Hij besluit mee te reizen met de groep van Chrono om zo de mens te leren begrijpen. Een nobel streven waarvoor veel mensen tegenwoordig al niet de moeite nemen…

Chrono Trigger

Robo kan dan wel geen magie gebruiken, maar objectief gezien zijn lasers en explosieven toch wel cooler dan magie. Daarbij komt ook nog dat hij in een sidequest, die zich afspeelt in de middelweeuwen, 400 jaar op een boerderij blijft werken waar er na die tijd een heel bos staat dankzij hem. Dat is toewijding.

 

R.O.B.

We kennen R.O.B. nu allemaal als een van de personages uit Super Smash Bros, maar R.O.B. is in 1985 begonnen als NES-accessoire R.O.B. staat voor Robotic Operating Buddy en dat klinkt an sich al schattig, maar dat hielp niet echt om van de beste jongen een hit te maken. Er zijn slechts twee spellen voor uitgekomen. Nintendo heeft deze robotische mattie echter hoog zitten en plaatst hem als easter egg in verschillende games. Zo maakt hij zijn opwachting onder andere in Kirby’s Dream Land 3, de Star Fox-reeks en Pikmin 2. Ondertussen staat R.O.B. in de bovenste helft van de Super Smash Bros tier list en heeft hij zijn eigen Amiibo. Maar als we eerlijk zijn, was R.O.B. de OG van de Amiibo.

R.O.B.

 

Dog

Zo aan het eind van dit lijstje merk ik dat de meeste memorabele robots niet echt originele namen hebben, en misschien is dat ook helemaal niet belangrijk. Het gaat erom hoe ze eruitzien en wat ze voor je doen. Dog doet eigenlijk precies wat je verwacht van een robot met zo’n naam; hij beschermt diegene die hij liefheeft. Gelukkig is Gordon Freeman een van die mensen, want Dog gaat helemaal apeshit wanneer er problemen zijn. Dat gebeurt wel alleen tijden scripted events, want Dog heeft namelijk geen combat A.I. Dat is een beetje apart voor een robot, maar je kan wel apporteren met hem en dat kan geen enkele andere robot in de geschiedenis van games, denk ik, ik heb het niet opgezocht.

Half Life 2 

Weet je wat het is, robots zijn serieus de toekomst en we hebben veel aan deze behulpzame verzamelingen schroeven en veren, maar komaan wetenschap! Ze kunnen een stuk toffer! Check dat lijstje hierboven dan. Ik wil Dog, niet dit:

hondje

Laat maar, dit is eigenlijk ook wel awesome.

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord