E3 voorpret: De meest epische onthullingstrailers ooit 

E3 voorpret: De meest epische onthullingstrailers ooit 2016-06-13T15:02:49
E3 2016 staat op het punt te beginnen en daar gaan uiteraard weer allerlei nieuwe titels aangekondigd worden, in een poging onze portemonneetjes te plunderen. Key daarbij zijn imponerende beelden, al is dat nog geen garantie voor een goede game. Zie hier de gruwelijkste onthullingstrailers op een rij!

Aah yes, de fijne kunst van het aankondigen van je game, het is een vak apart. Wat zeg ik, het is zowat een heel filmgenre op zich. Ontwikkelaars en uitgevers hebben door de jaren heen steeds beter geleerd hoe ze een game aan de man moeten brengen en onthullingstrailers zijn daar een cruciaal onderdeel van. Een eerste indruk maak je immers maar één keer! De afgelopen tijd werden we getrakteerd op cinematografische parels als de onthulling van Battlefield 1 (originele muziekkeuze vooral... *kuch*) en op de vorige E3 werd iedereen per trailer weggeblazen door de remake van Final Fantasy VII. We staan te trappelen om te zien wat de grootste gamebeurs ter wereld dit jaar weer voor ons in petto heeft en om alvast in de stemming te komen zijn hier een aantal van de meest gruwelijke aankondigingstrailers ooit vertoond. Veel kijkplezier!
     

Dead Island 1 + 2

Ik weet het nog goed, begin 2011, zombie-fans wisten niet wat hun overkwam en heel de wereld was zwaar onder de indruk van een trailer van 3 minuten. Iedereen wist het: de Citizen Kane van de zombie-games is eindelijk hier, vanaf nu wordt het genre serieus genomen! En toen verscheen Dead Island in de winkels… Tja, hoe had men ooit kunnen vermoeden dat de game uiteindelijk in de verste verte niks te maken had met die oh zo stijlvolle korte film? De onthullingstrailer van Dead Island 2 vind ik persoonlijk beter geslaagd, want die past tenminste bij de toon van de game. Alleen die game zelf is dan weer nergens te bekennen...

    

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

Deze trailer van de E3 van 2000 behoeft weinig commentaar. Een van de meest legendarische games ooit kreeg een vervolg, dat was op zich al genoeg. Bovendien verkeerden we toen nog in een staat van zalige onwetendheid en kwam het in niemand op dat we alleen in de proloog met Solid Snake zouden kunnen spelen. Damn you, Kojima!

    

Grand Theft Auto V

Het maakt eigenlijk niet uit hoe ze het doen, zodra Rockstar een nieuwe Grand Theft Auto aankondigt, staat de wereld even stil. Als er dan ook nog een adembenemende trailer aan vast zit, dan weet je hoe laat het is. Met de voice-over van een voor ons toen nog onbekend hoofdpersonage, veelbelovende gameplaybeelden, fantastische muziek van The Small Faces en zelfs sneaky cameo’s van CJ en Niko Bellic, had Rockstar de wereld compleet in zijn greep. Leuk detail: op 1:00 in de video zien we een straaljager van het type Hydra, die bijna 1,5 jaar later bij de introductie van de Online Heists pas aan de game werd toegevoegd.

    

BioShock Infinite

Dit is een pijnlijk voorbeeld van het te vroeg aankondigen van je game. Na het iets tegenvallende tweede deel was de wereld wel toe aan een nieuwe BioShock uit de hand van de originele ontwikkelaar en in de zomer van 2010 bleek dat er zoiets in de maak was. Met deze memorabele CG-trailer, inclusief sneaky Rapture mindfuck, bliezen 2K en Irrational Games iedereen omver. Een maand later verscheen een zwaar indrukwekkende gameplaytrailer van bijna 10 minuten (toen nog met de stem van Stephen Russell), maar helaas bleek de game nog verre van af. BioShock Infinite verscheen uiteindelijk pas in 2013 en na bijna 3 jaar hypen bood de game toch net niet het gevoel van deze eerste trailers. Eeuwig zonde.

   

Cyberpunk 2077

Over vroeg aankondigen gesproken, daar heeft CD Projekt ook een handje van! Deze onthulling van hun eerste sci-fi game is inmiddels al weer ruim 3 (!) jaar oud en er is voorlopig nog geen releasedatum in zicht. Geduld is echter een schone zaak. Na The Witcher 3 hebben we het volste vertrouwen dat die knakkers uit Warschau weten wat ze doen. Eenvoud is de kracht van deze trailer: één verontrustende scène, emo liedje eronder, in slow motion steeds meer informatie in beeld brengen, een kleine twist na het onthullen van de titel, klaar!

    

Dishonored

Zoals je inmiddels doorhebt zijn oogverblindende cinematic CG-trailers een krachtig middel om indruk te maken, maar ze zijn niet per se representatief voor de gameplay. Bethesda en Arkane bewijzen echter dat je met een shiny computer-gegenereerde trailer wel degelijk kunt laten zien wat de speler in de game kan doen. Praktisch alles in deze video zat uiteindelijk ook in de game en dat trucje flikten ze opnieuw met de fantastische onthullingstrailer van Dishonored 2. Voor de preview heb ik de game al in actie mogen zien en reken maar dat je deze week op de E3 herkenbare shit zult zien in de eerste gameplaybeelden!

    

Not a Hero

VOTE BUNNYLORD!! A violent today for a better tomorrow!

    

Just Cause 3

Een stukje Hollands glorie in dit artikel! Niet vanwege de game, maar vanwege de muziek onder de eerste trailer van Just Cause 3. We horen Torre Florim van De Staat, die een allerminst onverdienstelijke cover doet van het bekende nummer van The Prodigy. Explosies zijn volgens mij niet meer zo goed muzikaal begeleid sinds deze clip van Fatboy Slim! De beelden zelf mogen er trouwens ook best zijn. Veel vuur en slow motion enzo, altijd goed.  

    

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Even een flashback naar 2004, een tijd waarin Nintendo nog boeiende dingen deed op de E3. Deze trailer is vooral leuk om de reactie vanuit de zaal, iedereen ging he-le-maal stuk bij het zien van een serieuzer ogende Link! Vervolgens maakte Myamoto’s blije hoofd het plaatje helemaal compleet. Stom genoeg heb ik deze Zelda nooit gespeeld, dus wat denken jullie, is al dit gejuich terecht geweest?

    

God of War 3

Er gaan sterke geruchten dat Sony deze week God of War 4 gaat aankondigen, dus is dit een uitstekend moment om even terug te kijken op hoe deel 3 ookalweer werd onthuld. Het was op de E3 2008 en iedereen zat met smart te wachten op die ene grote PlayStation-titel die nog ontbrak op Sony’s nieuwste console. Een beetje zoals nu dus! Wat we te zien kregen stelde niet teleur. Episch met hoofdletter E! Een trailer vanuit game-engine, om de voor die tijd super strakke graphics te demonsteren en om ons opnieuw lekker te maken voor de brute God of War-actie. Wist je meteen weer waarom je ookalweer een PlayStation 3 had gekocht.

    

Deus Ex: Human Revolution

Hier hebben we te maken met een bijzonder strakke trailer vol symboliek, waarbij Rembrandts beroemde schilderij ‘De Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp’ en vervolgens de mythe van Icarus op toepasselijke wijze tot leven komen, in een nachtmerrie van hoofdpersonage Adam Jensen. Doe daar vervolgens nog wat schepjes bionische technologie en een grimmig toekomstbeeld bovenop en je hebt een aankondiging waar je U tegen zegt!

    

Grim Fandango

Tot slot een van mijn favoriete trailers, niet geheel toevallig van een van mijn favoriete games ooit. Alles klopt aan deze video: de muziek, catchy oneliners, gevarieerd beeld met veel verschillende personages, enorme letters in beeld, allemaal trouw aan het film noir genre waar Grim Fandango zo’n fijne hommage aan is. Elke keer als ik deze trailer zie krijg ik meteen weer zin om hem te spelen.

Tot zover deze eregallerij van indrukwekkende introductievideo’s, jullie beurt! Gooi jouw favoriete onthullingstrailers in de comments en droom alvast weg bij de hoeveelheid legendarische shit die we de komende week op de E3 ongetwijfeld mogen aanschouwen.

Blijf op de hoogte van alles rondom de E3 2016 op PU.nl/E3 
E3 Journaals, verslagen, previews, nieuwtjes, persconferenties en meer!

REACTIES (31) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord