De leukste artikelen van 2015 

De leukste artikelen van 2015 2015-12-27T15:24:37
De kerst is net achter de rug en dat betekent dat we officieel het jaar aan het aftellen zijn. Tussen al het vreten door, vroeg Florian de freelancers om nog 1 keer terug te blikken naar zijn of haar leukste artikel van 2015.

GraddusGraddus

Buiten mijn epische features voor het blad (o.a. de Guilty Gaming-special, Achter de schermen op de PU-redactie en Wat spelen ze in... Spanbroek?), heb ik dit jaar het meest genoten van Dr. Graddus. Man, wat kruip ik graag in de huid van die gekke psychiater met zijn bizarre tips. Hij heeft immers overal verstand van: of het nu gaat om bescherming tegen hypes of hoe je een hardcore gamer wordt. Jammer alleen dat Nino de deur dicht heeft gegooid voor zijn lieftallige assistente Svetlana, en we het nu met Dicky moeten doen...


FloorFlorian

Ik heb dit jaar weer een aantal Features geschreven die ik erg leuk vond om te maken. Zo begon het jaar al lekker met de grote Schoonmaak Feature in de PU, waarin ik in stijl liet zien hoe je het beste je PC schoon kunt houden. Verder ben ik los gegaan met alle vetste geheimen van de Mortal Kombat games en heb ik erg genoten van het maken van de Game Qoute Quiz. Als klap op de vuurpijl heb ik me rot gelachen tijdens het schrijven van de Monza Trip, oftewel de meeste nutteloze trip ooit. De trip was zeker niet zo boeiend, maar ik heb flink lol gehad toen ik de tekst naar Ed had opgestuurd. Check het in de nieuwe PU!


PKPK

Mijn favoriete Feature van het jaar is mijn meest recente. In december kun je nog net niet ‘de 10 grootste navelpluisjes van het jaar’ als lijstje op het internet vinden. Maar een lijstje van de domste uitspraken door industrielui… klopt gewoon. We papegaaien bijna dagelijks de PR-praat van ontwikkelaars en uitgevers na en meestal met een kritische kanttekening. Het is ook volledig normaal dat PR-medewerkers de waarheid in een positief daglicht zetten. Het zijn tenslotte verkopers. Maar daartussen worden er soms écht domme dingen gezegd. December en zijn oliebollen functioneren dan als perfect decor voor de afrekening. Hopelijk hebben jullie van de 2015-editie net zo kunnen smullen als ik tijdens het schrijven. Ben nu al benieuwd naar de lichting van volgend jaar!


JokkoJokko

Ik heb dit jaar erg veel plezier beleeft aan het oprakelen van oude 80's cartoons :)


AlieAlie

Het leukste artikel voor mij om te schrijven dit jaar was mijn 4 pagina dikke verslag over mijn reis door Zuid-Korea, dat jullie konden checken in de vorige editie van ons glorieuze magazine. Niet alleen kwam dat omdat ik mocht tikken over mijn geweldige week als gast van NCSOFT, maar daarnaast voelt het toch wel extra speciaal om je werk in fysieke, uitgeprinte vorm te mogen aanschouwen. Dus zoals onze Jan het zo perfect verwoordde in zijn ‘Iemand moet het doen’: “Alie hoopt dat ze nog lang de enige fanatieke MMORPG-speler van de PU blijft”.


StevenSteven

Ik had dit jaar de luxe om op twee trips te gaan, met cameraman! Mijn trip naar indiefestival Screenshake dit jaar was een hoogtepuntje op gamegebied voor mij. Ik mocht praten met Karla Zimonja (Gone Home) en William Pugh (Stanley Parable) en heb zelfs Hyper Light Drifter even gespeeld. Het was zo tof om te zien dat games niet alleen maar gedijen op schreeuwerige events waar nikszeggende boothbabes zich over de ongemakkelijkheid van de bezoekers heen proberen te zetten. Screenshake is een tof evenement waar gamemakers en gameliefhebbers met elkaar in gesprek gaan over wat games zijn en kunnen zijn, en het is jammer dat dat verfrissend is!

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord