De laatste 10 gamefeitjes waar je helemaal niets aan hebt 

De laatste 10 gamefeitjes waar je helemaal niets aan hebt 2018-10-17T14:39:51
De hele dag schotelen we je nieuws voor, we beweren wat zinnigs over games te schrijven in een magazine en dan heb je ook nog die wijsneuzen die features schrijven op de website. Vandaag maakt Karim het gelukkig allemaal iets luchtiger, want aan deze feature heb je echt helemaal niets.

Heb je de zakdoekjes al klaarliggen? Na de eerste twee edities van ‘Onzinnige Gamefeitjes’, is dit in ieder geval voorlopig de laatste uit mijn balpen. Niet getreurd, want deze wijsneus heeft het internet afgespeurd naar nog eens tien feitjes waar je helemaal geen drol aan hebt!

1. De drol van Ubisoft

Afgelopen jaar kondigde Ubisoft een nieuw logo aan en het internet ging er direct mee aan de haal. Waar de uitgever een heel romantisch marketing-verhaal ophing over waarom dit het nieuwe logo moest zijn voor het bedrijf, zag het internet er simpelweg alleen een drol in. Een dikke, vette, witte drol!

2. Bethesda is niet zo’n originele naam

Als de oprichter van Bethesda dacht dat hij met de naam superorigineel was, hoop ik dat iemand hem uit die droom heeft geholpen. Verdeeld over Afrika, Europa en Amerika zijn er namelijk 23 plaatsen die Bethesda heten. Lekker handig als je mag uitleggen waar je woont…

3. Crash is 25 kilo aangekomen?!

De producer van de eerste drie Crash Bandicoot-games, Andy Gavin, had in 2013 geen goed woord over voor de kant die Crash op was gegaan. In een interview met nota bene het officiële PlayStation Magazine zei hij, en ik quote, “Crash is net als dat hele mooie meisje van de middelbare school, die nu 25 kilo is aangekomen.” We weten helaas momenteel niet hoe het met het middelbare schoolmeisje van Andy Gavin gaat.

4. Ubisoft heeft moeilijk veel studio’s

Er zijn momenteel 32 Ubisoft-studio’s waar games worden ontwikkeld. Deze studio’s staan in de volgende landen: de Arabische Emiraten, Frankrijk, Spanje, Siberië, Duitsland, Roemenië, China, Canada, Oekraïne, Engeland, Italië, India, Japan, Filipijnen, Amerika, Maleisië, Bulgarije en Zweden. De reden waarom er geen studio in Nederland zit? Ik denk de dividendbelasting, ik voel het in al m’n vezels!

5. De eerste arcadegame van Nintendo

Veel mensen denken dat de arcadegame Donkey Kong uit 1981 de eerste arcadegame is van Nintendo. Dit is alleen niet waar… EVR Race, gemaakt door de legendarische Genyo Takeda, verscheen in 1975 al in de arcades. Wel is Donkey Kong de eerste arcadegame waarmee Nintendo daadwerkelijk een hit te pakken had, dus dat hele EVR Race kan ons gestolen worden!

6. De originele naam van Crackdown 3

Wat er allemaal met Crackdown 3 aan de hand is weet niemand, maar wat we wel weten is dat Microsoft en de meewerkende studio’s het blijkbaar ook niet helemaal eens zijn geweest over de naam van de game. Oorspronkelijk zou de game namelijk gewoon Crackdown gaan heten en als een soort reboot door het leven gaan, maar later werd het toch Crackdown 3. Is het nou een vervolg, een reboot, of een gewoon een zielig hoopje game dat allang uit had moeten komen? We merken het vanzelf, als de game nu echt echt echt uitkomt in februari 2019!

7. De ballen van de Xbox 360

Om de ballen van de Xbox 360 te laten zien, heeft Microsoft voor een Gears of War-trailer maar liefst $600.000 uit de portemonnee getrokken. Het was veel goedkoper geweest om de trailer gewoon in CGI te ontwikkelen, maar Xbox wilde per se een in-game trailer van Gears laten zien. Hebben we helemaal niets aan, maar moedig is het wel!

8. De hippe onthulling van de Xbox 360

Waar consoles normaal gesproken op de E3 of op een ander perconferentiemoment worden aangekondigd, ging Microsoft met de Xbox 360 op de hippe toer! De game werd namelijk voor het eerst uit de doeken gedaan op MTV. Lord of the Rings-acteur Elijah Wood mocht presentator komen spelen en The Killers speelden de pannen van het dak.

9. Schrijver faalt in rechtszaak tegen Ubisoft

In april 2012 had Ubisoft flinkt mot met schrijver John Beiswenger. Hij schreef het boek Link en volgens hem zouden de verhalen van de Assassin’s Creed-games te veel lijken op zijn boek. Beiswenger eiste in een rechtszaak 5,25 miljoen dollar van Ubisoft en probeerde daarmee ook de launch van Assassin’s Creed 3 tegen te houden. Op 30 mei liet hij de aanklacht toch maar vallen. Hier heeft dus werkelijk niemand, maar dan ook echt niemand, wat aan gehad. Lekker bezig Beiswenger!

10. De Xeno-franchise

Fan van Xenoblade? Mooi, want dan ga ik je hoofd even op hol laten slaan. Het begin van deze franchise komt namelijk uit de tijd van Final Fantasy 7, sterker nog: de eerste game binnen de franchise genaamd Xenogears had Final Fantasy 7 moeten zijn. Echter vond Square Enix de game te donker, waardoor het beide games apart uitbracht. Xenogears deed het niet zo lekker en Square Enix besloot daarom te stoppen met de franchise, tot woede van Tetsuya Takashi. Vervolgens is hij verantwoordelijk geweest voor de Xenosaga en Xenoblade-games bij respectievelijk Bandai Namco en Nintendo. De Xenosaga-games zijn in Europa echter exclusief uitgegeven door Sony PlayStation, waardoor je de voorloper van de Xenoblade-games niet eens kan spelen op een Nintendo console. Misschien tijd voor een collectie?

Ik hoop dat je ook aan deze 10 feitjes weer helemaal niets hebt gehad! Zo, en nu gaan we weer wijsneusjes uithangen en doen alsof we wat weten over games. Doei!

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord