De grote eSports agenda 

De grote eSports agenda 2015-11-26T13:37:34
Voetbal, het is een aardig spelletje hoor, maar het kan zich niet meten met een goede pot Smash Bros. volgens Roy althans. Daarom heeft hij een agenda gemaakt van de grotere eSports toernooien in de nabije toekomst.

Het fenomeen eSports is ondertussen al behoorlijk gevestigd in de industrie. Het groeit nog steeds en zo’n beetje elke competitieve game wordt ophoog niveau gespeeld door cyber-atleten die dingen doen in een game die de gewone sterveling nooit voor mogelijk hield. Ondertussen zijn de meeste grote toernooien en kampioenschappen al gespeeld, denk aan bijvoorbeeld Blizzcon, maar in de nabije toekomst staat er nog wel wat leuks op de planning. Ik ben van plan om deze agenda nog te updaten als er nieuwe info wordt vrijgegeven. Zo is het bijvoorbeeld nog erg stil rondom de nieuwe Call of Duty World League...

 

Shooters

Counter-Strike: Global Offensive

Major Championship: Columbus – 29 maart t/m 3 april 2016 

Halo 5

North America Regional Finales – 19 t/m 21 februari 2016 

S.K.I.L.L.

Pro League Finals – 28 november 2015

 Counter Strike

  

MOBA’s

Smite

MLG Smite NA Pro League Championship – 5 en 6 december 2015

World Championship - 7 t/m 10 januari 2016 

League of Legends

All Star – 10 t/m 13 december 2015

Dota 2

Shanghai Majors – 2 t/m 6 maart 2016

 League of Legends

   

Sport

Fifa

Evo Championships – 15 t/m 17 juli 2016

 

Fighters

Mortal Kombat X

MKX Pro League CIS Regional Finals – 19 december 2015

EVO 2016

Zo’n beetje alle fighting games die er toe doen worden hier op hoog niveau gespeeld. In 2016 gaat EVO van 15 t/m 17 juli weer los met shoryukens en wombo combo’s.

   

De rest

Hearthstone

Deze Blizzard game is zo populair dat er letterlijk elke dag wel meerdere toernooien zijn. Een toegewijde fan heeft daarom een kalender gemaakt waarin je zo’n beetje alles kunt vinden. Die kalender vind je hier. Het grootste podium voor deze card game is natuurlijk het podium van Blizzard zelf. Maar Blizzcon is net geweest en voor volgend jaar is er nog niet echt iets bekend.

Dreamhack Winter

Dreamhack Winter staat ook weer garant voor een hoop games die op dusdanig hoog level gespeeld worden, dat je niet anders kan dan er intens van genieten. De volgende games worden gespeeld op Dreamhack Winter:

  • Counter-Strike: Global Offensive
  • StarCraft II: Legacy of the Void
  • Hearthstone
  • Dota 2
  • Super Smash Bros. Melee
  • Ultra Street Fighter IV
  • Heroes of the Storm
  • League of Legends

Dreamhack Winter vindt plaats in het weekend van 26 t/m 29 november 2015.

 Dreamhack

Zoals ik al zei zijn een hoop toernooien nog niet aangekondigd voor 2016, maar zodra PU.nl er lucht van krijgt, dan gooien we dat hier bij. Zo hopen we een beetje een up to date agenda te houden!

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord