De grote Battlefield 1 Tips en Tricks feature 

De grote Battlefield 1 Tips en Tricks feature 2016-10-21T10:40:39
Eindelijk is er weer eens een triple-A first-person shooter die zich afspeelt in een oorlog die alleen Ed lijfelijk heeft meegemaakt. Om je te helpen de slag te winnen voor de Duitse Stahlhelmen of de hemelsblauwe Fransozen, hebben we Bas de keuze geven een uitgebreide feature te schrijven met tips óf een uur op een pinhelm te gaan zitten.

Juli 1914, Duitsland en Frankrijk vliegen elkaar in de haren. Neen, geen strijd zoals we op tv kennen van een Kardashian die haar zin niet krijgt. Erger, véél erger. De Eerste Wereldoorlog is een feit. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Rusland, Italië, de VS en zelfs het Ottomaanse rijk trekken ten strijde om de wereld te veroveren. In Battlefield 1 neem je deel aan een van de vele veldslagen die tussen 1914 en 1918 plaats hebben gevonden. Hierbij is het natuurlijk het leukste als je deze in je voordeel weet te beslechten. Om je te helpen direct een gevaar te vormen voor de andere uniformen, hebben we een handige guide met genoeg tips om zelfs van je gekke buurman een paraat soldaat te maken.
   

Speel als een team

Ja, daar heb je hem weer. De bekende Battlefield-tip die eigenlijk in iedere shooter wel van toepassing is. Het is zo simpel: Samen sta je sterker en al helemaal als je dit echt georganiseerd aanpakt. Wie goed samen speelt, communiceert met teamgenoten en een evenwichtig team bouwt, kan de rest van de tips al negeren omdat het anders voor de tegenpartij helemaal niet leuk meer wordt. De echte pro's spreken per squad een tactiek af, maar voor de beginner is het al voldoende om alleen met je eigen squad gezamenlijk een plan te smeden.

Battlefield 1 - Tips and Tricks

Wie graag met voertuigen speelt, is ook erg in het voordeel als zijn pantzertuig wat bescherming en afleiding krijgt van geallieerde troepen. Een volle Mark V wordt nooit zo snel verrast door een voetsoldaat met een expertise in explosieven. Het spelen als een team is echter een van de lastigste tips voor sommige gamers om uit te voeren omdat het een investering kost in de communicatie en het vertrouwen in andere gamers, iets dat soms nogal lastig blijkt te zijn voor het oer-narcisme van vele gamers.
  

Weet waar de Elite Classes te vinden zijn en wat ze doen

In Battlefield 1 maken we naast een complete setting die we eigenlijk nog nooit echt goed hebben ervaren in een game, kennis met Elite Classes. Deze speciale soldaten zijn te vinden midden op het slagveld. In totaal zijn er drie variaties, namelijk: de Tank Hunter, de Flame Trooper en de Juggernaut aka Stalen Rambo.

De Tank Hunter is een sniper on steroids en is in staat om een voertuig met een dikke laag staal te voorzien van een enkeltje richting het respawn-scherm. Infanterie is natuurlijk ook niet veilig voor deze moordenaar van afstand. Dodelijk op afstand dus, maar een gemakkelijke prooi voor de soldaat die hem weet te flanken.

Battlefield 1 - Tips and Tricks

De Flame Trooper is een gevaarlijke papi die het beste rendeert met veel vijanden om zich heen. Zoek zo snel mogelijk een groep tegenstanders op en bak ze net iets heter dan de gemiddelde zaterdagavondsnack na het stappen en de punten regenen binnen. De keerzijde is de keerz... de snelheid waarmee de Flame Trooper zich omdraait. Schiet de tank op zijn rug stuk en het feest bij je teamgenoten kan beginnen.

Juggernaut. Met zo'n coole naam moet je wel de ene na de andere kill bij je totaal optellen. De watergekoelde soort-van-minigun is ideaal om vijanden mee vol te pompen tot ze creperen als ragdolls. Denk er wel aan om goede momenten uit te zoeken om je wapen te herladen, want het gaat wel even duren voordat alle kogels geprepareerd zijn voor een volgende digitale genocide. De Juggernaut kan schade goed verwerken maar is niet zo fan van de chemische granaten bedacht door de Duitse chemici die we vandaag de dag vooral als de breinen achter veelgebruikte medicijnen kennen.

De spawn-locaties van deze speciale eenheden zijn fixed, wat inhoudt dat ze altijd op dezelfde plek verschijnen op iedere map. Concentreer je dus op deze locaties en pak snel het voordeel als het op het slagveld verschijnt.
  

Val snipers lastig met mosterdgas

Het is algemeen bekend dat de geur van mosterd niet te harden is. Wie lang op een plek ligt, ligt dus niet te wachten op een granaat vol chemische zooi die associaties oproept aan het gele goedje. Hoewel deze logica als een tang op een varken slaat, is de mosterdgasgranaat erg bruikbaar om sluipschutters uit hun schuilplaats te toveren en ze in een mano-a-mano gevecht te verslaan als ze snel naar hun klappertjes pistool grijpen.

Battlefield 1 - Tips and Tricks

Naast het lastig vallen van sluipschutters werkt de chemische granaat ook geweldig op soldaten die zich in een gebouw schuil houden. Door de beperkte ontsnappingsroutes is het eenvoudig om het vluchtende vlees op te wachten en te trakteren op wat onverwachte kogels.
  

Neem het paard

Een paard en sabel klinkt misschien niet als de ideale uitrusting in een oorlog oververtegenwoordigd door geweren. Maar wanneer je zwaard eenmaal de ene na de andere soldaat doorklieft, weet je wel beter. Het paard is echt een heel betrouwbare makker waarmee je snel van vijand naar vijand galoppeert. Dat een sabelslag een one-hit-kill is, maakt het alleen maar aantrekkelijker om je K/D een enorme boost te geven.

Voor wie een vijandig paard met ruiter treft, is het zaak om snel te bukken als het beest in de buurt komt. Eenmaal op veilige afstand is het de bedoeling om je loodjes vooral op de ruiter te richten en het paard met rust te laten. Het levert namelijk sneller meer punten op. Een gouden combi dus!
   

Markeer vijanden en objectives

R1 (PS4), RB (X1) of Q (PC) biedt je de mogelijkheid om vijanden die je waarneemt, te markeren. Hiermee geef je je teamgenoten weer waar deze vijandelijke entiteit zich bevindt en is de kans groter dat ze hem doden. Dit levert je als speler een paar extra punten op voor het doorspelen van zijn locatie, maar moedigt ook je medespelers aan om dit voor je te doen.

Het weten waar je vijand zit, is niet alleen handig als je zelf voor de aanval kiest, het voorkomt ook dat je verrast wordt. Als iedereen massaal helpt om de vijanden in beeld te brengen is je team echt zwaar in het voordeel. Deze tip is, mits structureel uitgevoerd, bijna net zo waardevol als een degelijk en goed ingespeeld team. Waarschijnlijk maakt een goed en degelijk team ook gebruik van deze mogelijkheid, want zelden is iemand doden makkelijker dan wanneer je precies weet waar deze zit.

Battlefield 1 - Tips and Tricks

Nu moet er wel gezegd worden dat oneindig op de spot-knop drukken misschien niet de meest effectieve manier is. Kies daarom vooral de vijanden uit die voor overlast zorgen, zoals een vervelende sluipschutter of een tegenstander die een groep vriendschappelijke soldaten probeert te flanken.
    

Support heeft de tijd nodig

De wapens van de Support-klasse hebben gemiddeld een veel groter magazijn dan de drie andere klasses. Dit heeft er mee te maken dat de geweren die gebruikt worden door deze ondersteunende soldaten niet zo accuraat zijn. De accuratesse wordt echter vergroot des te langer je met het wapen kogels uitpompt. Dus als je begint met het leegladen van je magazijn op je tegenstander, is de spreiding tussen de kogels veel groter dan als je al even aan het schieten bent. Hiermee is het makkelijk om een vijand vast te zetten en vervolgens door een sluipschutter af te laten maken. Heej, daar komt dat samenwerken weer eens de kop op steken!
    

Leer de voertuigen kennen als bijrijder

Een belangrijk onderdeel in de Battlefield-serie zijn de voertuigen die uitermate geschikt zijn om killstreaks zonder bonussen te creëren. Een voertuig biedt namelijk een degelijke bescherming tegen de standaard wapens van poppetjes die je het liefst zo snel mogelijk tegen de vlakte werkt. Om een tank of vliegtuig goed te leren spelen is het daarom handig om in het begin vooral als bijrijder te functioneren.

Op deze manier leer je namelijk van de fouten van anderen en weet je wat je wel en niet moet doen om veel kills te maken, maar ook om je teamgenoten in hetzelfde voertuig zo nuttig mogelijk te maken. Een tank waarin je bijrijders geen kans maken om punten te scoren is binnen de kortste keren natuurlijk leeg en mag dan solo proberen te overleven tegen al het explosieve materiaal dat de vijand ter beschikking heeft.

Battlefield 1 - Tips and Tricks

Vooral het vliegtuig vergt veel oefening. Tactieken van andere spelers jatten is daarom zeker geen luxe. In het options-menu vind je diverse mogelijkheden om de besturing aan te passen. Vaak vind je tussen de vele opties een besturing die je net iets beter ligt en daarmee veel extra kills op kan leveren omdat je net iets natuurlijker manoeuvreert door de lucht.
   

Schakel de speciale voertuigen zo snel mogelijk uit

In Battlefield 1 worden we middenin de actie ook nog eens getrakteerd op een nog vollere portie actie als ineens de Behemoth-voertuigen het strijdtoneel betreden. Een enorme trein met 6 kanonnen, een gigantisch schip of de zonverduisterende zeppelin. Deze voertuigen zijn stuk voor stuk dodelijker dan de kookkunsten van je schoonmoeder en moeten daarom zo snel mogelijk uitgeschakeld worden.

De beste manier om dit te doen is heel veel explosieven! Hoewel de zeppelin en het enorme schip ook allergisch zijn voor kogels uit je standaard geweren, is de allergie net iets groter als het gaat om granaten en raketten. De trein kan echter wel tegen gewone kogels en moet echt afgestraft worden met een lading Micheal Bay waar zelfs fans van Transformers-films U tegen zeggen.
  

Focus je op de objective

Wie vooral veel kills wil maken moet maar gewoon team deathmatch gaan spelen. Echte Battlefield-modi als Conquest en Rush vragen veel meer van de spelers en dat is voor sommign natuurlijk een beetje lastig. Het levert je veel meer op objectives te veroveren dan om meer kills te maken dan je doodgaat. Een meerwaarde voor het teamresultaat wordt altijd beter beloond dan de solist die alleen gefocust is op zijn K/D.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord