De grootste E3 flops 

De grootste E3 flops 2013-06-08T14:18:25
E3 2013 staat op de stoep dus er hangt elektriciteit in de lucht rondom PU HQ! Om alvast in de stemming te komen, kijken we elk jaar terug naar de hoogte- en dieptepunten van de beurs der beurzen. PeterKoelewijn verzamelde de grootste E3 Flops!

10. Alle Kinect presentaties

Het is moeilijk om de slechtste Kinect E3 presentatie ooit uit te zoeken. Er hoort er absoluut eentje in deze Top 10 te staan, maar feit is dat er NOOIT een Kinect demonstratie is geweest die een meerderheid van het publiek wist te overtuigen. De video’s en gifjes die moeiteloos bewezen hoe out-of-sync de bewegingen met de gameplay waren, zijn voor letterlijk elke recente Microsoft presentatie te vinden. Vandaar dat we gewoon alle Kinect E3-presentaties op nummertje 10 zetten!

 

9. Nintendo Virtual Boy

In 1995 werd de Virtual Boy onthuld op de E3. Nintendo had toen nog nét niet de technologie om een wereldwijde livestream op te zetten via het internet, maar toen al zorgde de nieuwe console voor een golf kritiek. Verslagen van gamejourno’s toentertijd schreven al over migraineaanvallen en de consument mocht het een tijdje later zelf aan den lijve ondervinden. Het is nog steeds een van de duurste flops ooit voor Nintendo en hoort perfect in dit lijstje thuis. Hoe anders had de console uitgepakt als gamers van tevoren een livestream hadden gekregen? De Xbox One onthulling was er niks bij geweest!

E3

 

8. De hele Konami 2010 presentatie

De Konami presentatie van 2010 is een van de meest awkward presentaties in de geschiedenis van de mensheid. Om die reden hebben we hem dan ook een beetje laag gezet. Konami prees zijn games misschien waardeloos aan, de show was entertainend als een motherfucker! Maak je klaar voor zwaar Engrish, rare dansjes, creepy blikken en vechtende luchadores!

 

7. Milo and Kate

Vooruit dan, nog een Kinect presentatie. Milo and Kate staat tegenwoordig synchroon aan de luchtkastelenwerkwijze van Peter Molyneux. De game was met afstand de meest indrukwekkende techdemo voor de Kinect (toen nog Project Natal) en veel journalisten gingen ervan uit dat Molyneux de demo zou uitwerken. Achteraf naïef, want hoe de neuk kan je een game verkopen waarin je een klein jongetje opdrachten moet geven? Misschien zou het in Japan aanslaan maar Microsoft en Molyneux voelden de hete adem van de kinderbescherming en andere ethische organisaties in hun nek. Symbolisch zegt het helaas ook alles over de Kinect: een leuk idee dat in de praktijk (nog) niet werkt… dansgames uitgezonderd.

 

6. Zelda: Skyward Sword doet het niet

Je bent Nintendo, je hebt beloofd de nieuwe Zelda te tonen, je begint daar zelfs je presentatie mee, laat je publiek klaarkomen met een live orkest die de Zelda-soundtrack speelt… en dan doet de fucking demo het niet. Shigeru Miyamoto die worstelt met de Wii Motion Plus besturing van Skyward Sword, is een van de meest trieste beelden die de E3 heeft voortgebracht. Bijna niemand had nog een Wii Motion Plus in huis en de assistent z’n ‘de wifi zorgt voor verstoring’ smoes, prikten de doorgewinterde techjourno’s natuurlijk zo door.

 

5. Mr. Caffeine

Ubisoft won vorig jaar de E3 met een evenwichtige presentatie die casual games liet afwisselen door hardcore titels. Watch_Dogs z’n onthulling schurkte tegen perfectie aan en de vrouwelijke presentatrice was niet altijd irritant. Vooral niet voor journalisten die de presentatie van 2011 meemaakten. Mr. Caffeine noemde de presentator zich en dat was duidelijk te merken. Hyperactiever dan een hamster in de droogtrommel en bijna net zo ongrappig als Jamie Kennedy. Bijna…

 

4. Jamie Kennedy

De prijs van meest ongrappige E3-presentator ooit, gaat naar Jamie Kennedy. Hij is bekend van Scream, Scream 2, Scream 3 en… ja, het is zo’n acteur… anyway, hij dacht wel even snel een cheque te innen door een presentatietje voor een paar computernerds te houden. Dat ie dronken, stoned of allebei was, beschouwde hij vast als bonus. Uiteindelijk zijn de developers en het publiek grappiger dan hijzelf en wordt de presentatie toch nog soort van gered.

 

3. De hele PS3 presentatie

Was er iets dat NIET keihard faalde tijdens de PlayStation 3 presentatie? Toegegeven, Sony had met de PlayStation 2 een van de best ondersteunde en dus verkochte consoles ooit afgeleverd. Maar dat ze daardoor onuitstaanbaar arrogant werden, was zeker een onaangename verrassing. De hoge prijs, de lullige uitspraken, de prerenderd ‘gameplaytrailers’ en natuurlijk ‘giant enemy crab!!!’ Als bonus noemen we ook nog even Ridge Racer voor PSP, want Riiiiidge Racer!

 

2. Wii Music

Shigeru Miyamoto wordt door sommige gamers en developers verafgood maar ook hij heeft z’n portie stinkers afgeleverd. De slecht ingeschatte Wii Music hype ontstond nooit. Misschien heeft het iets te maken met deze belachelijke demo. Zelfs een doof iemand kan uit dit E3-filmpje concluderen dat Wii Music geen hit op feestjes en partijtjes zou worden. Dan valt die laffe Nintendo Land presentatie van vorig jaar nog mee!

 

1.De dood van de E3

Welke E3 Flop past er beter op nummer 1 dan de frikking dood van de beurs?!  Geloof het of niet, er was een tijd dat gamers en vooral developers niet blij waren met de enorme drukte en aandacht die de beurs met zich meebracht.  In 2006 werd de kritiek zo groot dat ESA, de vaste E3-organisatie, besloot de beurs grondig te veranderen. In 2007 doopten ze de Electronic Entertainment Expo om tot de E3 Business and Media Summit. LA werd ingeruild voor Santa Monica en de gehuurde ruimte was minuscuul vergeleken met de Convention Center. Ja er was meer ruimte voor de grote developers en industriemensen konden rustig dealtjes sluiten achter de schermen, maar voor bezoekers voelde het aan alsof de beurs aan de hartbewaking lag.

De opzet werd in 2008 herhaald maar de bezoekersaantallen waren plotseling gehalveerd. Zo kan er natuurlijk geen geld verdien… uh, ik bedoel zo kunnen er natuurlijk geen nieuwe games onthuld worden! De beurs is dus sinds 2009 weer in zijn oude glorie hersteld. Oké, veteranen zeggen dat het lang niet meer zo wild is als vroeger, mede doordat elke fucking seconde van de dag gefilmd wordt voor een of andere livestream. Tegelijkertijd is die professionaliteit alleen maar beter voor ons gamers. Jullie krijgen meer en sneller de nieuwste games en consoles te zien en bij PU vermaken we ons hoe dan ook wel!

Game of Thrones

De E3 wordt van 11 t/m 13 juni gehouden. Hou PU.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Morgen verschijnen de Beste E3 Momenten op de site dus stay tuned!

Tot slot nog even de dieptepunten van vorig jaar op een rij. Ze blijven hilarisch!

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord