De favoriete gamesteden van de PU-redactie 

De favoriete gamesteden van de PU-redactie 2017-09-22T11:53:27
Leuk die Big Ben en Eiffeltoren, maar ze halen het niet bij de bezienswaardigheden in gamesteden. Los Santos kun je verkennen in een tank. Om nog maar niet te spreken over de zomervibe in Delfino Plaza. Helaas kun je steden in games alleen niet echt bezoeken op citytrip...

We zetten een aantal van onze PU-redacteuren aan het werk in onderstaande feature. We vroegen ze allemaal naar hun favoriete gamestad. Zo vertoeft Graddus graag in Vice City en is Sven niet weg te slaan uit Karnaca. Benieuwd waarom? Een keuze voor een favoriete stad in een game is heus niet compleet zonder onderbouwing!

Los Santos
       

TjeerdTjeerd - Los Santos

Los Santos is de stad waar alles kan en alles mag. Ik liep er al in rond toen ik nog klein en pixellig was en mijn opdrachten via telefooncellen kreeg, jaren later heb ik er mijn eigen villa én appartement met een fenomaal uitzicht over de stad.

Deze stad biedt een aaneenschakeling van memorabele momenten. Onder invloed van de pier fietsen? Been there. Straaljagers jatten? Done that. Hmm, bij nader inzien is het een wonder dat ze me er nog vrij rond laten lopen...
    

MichelMichel - Skingrad

Er was een zomer dat ik op mijn toen nog gloednieuwe Xbox 360 helemaal was verzonken in The Elder Scrolls IV: Oblivion. Het was mijn eerste kennismaking met de franchise en ik werd weggeblazen door de vrijheid en de world-building van de game. Ik ging zo op in de sfeer van het spel, dat ik mij op een gegeven moment echt als levende persoon in de spelwereld waande. Ik was vooral bezig met het sparen voor het beste huis in de game, en die staat in het stadje Skingrad. Het voelt aan als een typisch middeleeuws dorp, inclusief gezellige straatjes, een kerk en diverse wijken.

Ik heb er ontelbare uren rondgelopen en gedaan alsof ik er echt leefde. Af en toe mijn huis uitbreiden, leuke spullen zoeken om er in tentoon te stellen, 's nachts rondsluipen en mensen beroven... eigenlijk is geen een game sindsdien in de buurt gekomen van de immersie die ik toen voelde. Het meest memorabele wat ik er meemaakte, bleek ook het einde van dit avontuur voor mij: ik had mijn huis in Skingrad helemaal uitgebreid en volgestopt met spullen. Motivatie om de game uit te spelen had ik niet meer, want mijn doel had ik hiermee bereikt.

Skingrad
        

GraddusGraddus - Vice City

Wat ik zo leuk vind aan die stad? Ik denk het strand, maar het zou ook zomaar de discotheek of het vliegveld kunnen zijn. Man, alles is vet aan die stad!

Mijn meest memorabele moment beleefde ik toen ik zes sterren Wanted-level overleefde en mijn beloning een fokking tank was! Ik voelde me de koning van de stad.
    

PeterKoelewijnPeterKoelewijn – Delfino Plaza

Het vakantiethema is het leukste aan Delfino Plaza. Gamen is voor mij in eerste instantie ontspanning, vooral na een dag hard werken. In Mario Sunshine krijg je perfect dat tropische eiland gevoel wanneer je door de straten van Delfino Plaza loopt. De muziek, de dansende personages, de vele kronkelende steegjes, ik hoop dat ik het nog een keer in HD mag overdoen!

Delfino Plaza zit vol geheimen dus zoeken wordt altijd beloond. De eerste keer dat ik Yoshi vond was echt speciaal, want Sunshine is de eerste 3D-game waarin je op Yoshi mag rijden. Op die manier worden nog veel meer geheimen toegankelijk in de stad.

Delfino Plaza
          

Alie Alie - Hyrule Castle Town

Met Hyrule Castle Town bedoel ik natuurlijk wel de versie uit de jonge jaren van Link in Ocarina of Time. Die stad heeft alles: je kan er bijvoorbeeld uitstekend shoppen en het nachtleven is bruisend. Ook kun je er super simpel rijk worden als je van een spelletje of gokje houdt. O, en het wemelt er van de lieve hondjes!

Het meest memorabele dat ik in Hyrule Castle Town beleefde, was de transformatie van jonge Link naar volwassen Link in de indrukwekkende Temple of Time. Ik zat met open mond naar de tv te staren toen ik het Master Sword uit zijn voetstuk bevrijdde. 
    

SvenSven - Karnaca 

Oef, dit is een pittige! Ik ben dol alle steden van GTA en met name in Los Santos heb ik elk hoekje en gaatje onveilig gemaakt, maar toch ga ik voor een stad die een stuk minder open-world is. Ik ken namelijk geen gamestad die zo fotogeniek is als de plaats die met recht bekendstaat als ‘de Juweel van het Zuiden’: Karnaca! Dishonored 2 heeft geen photo-mode, maar ik heb nergens anders zo vaak stilgestaan om screenshots te maken.

Karnaca heeft zulke brute architectuur, zo belachelijk veel stijl in elk pietepeuterig detail en overal adembenemend strakke belichting. Het is fantastisch. Alles oogt bovendien realistisch verweerd, wat voor een bepaalde rauwe ranzigheid zorgt waar ik heel erg van ben gaan houden. Het is één grote, schilderachtige speeltuin, waar jij als bovennatuurlijke assassin in mag rondklauteren! En dan heb ik het nog niet eens over het revolutionaire level design van de Clockwork Mansion, of de tijdgoochelarij van de Stilton Manor gehad...

Karnaca
          

MarvinMarvin – Rapture

Rapture was de ideale uitvlucht voor iedereen die zijn tijd vooruit dacht te zijn. Vrij van religie, censuur, bangmakerij van de rode dreiging uit het oosten, of iets stoms als de moraal van destijds. O, en gigantische mutanten die doodenge kleine meisjes beschermen met hun leven, veel te verslavende superkrachten binnen handbereik en complete chaos om het af te maken. Beter dan Disneyland!

Wat Rapture mijn favoriete stad maakt is niet per sé die geschifte mix, meer hoe dat akelige ‘onderwaterparadijsje’ een verdomd indrukwekkend verhaal weet te vertellen. Meest memorabele moment zat in de eerste playthrough. De cutscene nadat Jack z’n eerste Plasmid verwerkt, en een Big Daddy en een Little Sister voorbij sjokken. “Look Mr. Bubbles, it’s an angel! I can see light coming from his belly.” Waar ben ik beland?!
                

EnzioEnzio - Silvermoon City

Mijn favoriete stad in een game is Silvermoon City, de hoofdstad van de Blood Elves in World of Warcraft. Wat ik zo er leuk aan vind, is dat het heel anders is dan de andere steden in WoW. De stad heeft prachtige architectuur, de omgeving met de natuur is zeer kleurrijk en overal zijn magische (zwevende) objecten te vinden. Er zijn zelfs bezems te vinden die uit zichzelf de stad schoonmaken. Als dat niet leuk genoeg is, weet ik het zelf ook niet meer.

Het meest memorabele dat ik meemaakte is samen met een groep Blood Elves Paladins op onze class mounts galopperen door de stad en genieten van het uitzicht. I miss the good old times man.

Silvermoon City
          

Zijn onze redacteuren met goede suggesties gekomen of weten jullie mooiere/leukere/toffere steden in games? Laat hen in de comments weten wat jullie favoriete gamestad is!

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord