De bruutste summons uit Final Fantasy 

De bruutste summons uit Final Fantasy 2016-11-23T16:02:55
Hier op de redactie houden we van spektakel en overkill en niks doet die twee liefdes zo veel eer aan als de summons uit Final Fantasy. Door de jaren heen zijn er een hoop brute wezens tot hulp geschoten, en Roy maakte een lijstje met de bruutste uit de afgelopen 25 jaar.

Summons gebruiken in Final Fantasy is altijd een lust voor het oog. Elk nieuw deel zien ze er weer cooler uit en elk nieuw deel krijgen de oude bekenden weer nieuwe animaties, looks en abilities. De eerste twee Final Fantasies hadden nog geen summons, maar vanaf deel drie ging het los. Ondertussen zijn namen als Ifrit, Shiva en Bahamut net zo vastgeroest in de serie als personages met weersomstandigheden als voornaam. Het is best een heel karwei om de bruutste summons uit te zoeken, maar ik heb een goede poging gedaan!

Final Fantasy

 

Ramuh (Final Fantasy XV)

Laat ik beginnen met een oude rot in het vak. Ramuh is er al bij sinds Final Fantasy III en toen zag hij er eigenlijk al uit alsof hij snel met pensioen zou gaan. Nu zijn we twaalf delen verder en maakt hij nog steeds het leven zuur van je vijanden met behulp van een enorm hoog voltage. Hij laat werkelijk geen spaan heel van je tegenstanders en van de omgeving. Daarnaast heeft hij ook nog zo’n majestueuze baard.

 

Knights of the Round (Final Fantasy VII)

Nadat je je halve vakantie had besteed aan het fokken van een gouden Chocobo kon je eindelijk je prijs ophalen; Knights of the Round Materia. Hiermee kon je de summon Ultimate End gebruiken die dertien ridders opriep om de volledige party van de vijand aan stukken te slaan. De animatie duurt dik anderhalve minuut en was daarom een mooi moment voor een toiletbreak. Want na tien keer had je de animatie onderhand wel gezien. Het doet trouwens niet af aan de enorme bruutheid van het hele tafereel.

 

Odin/Gilgamesh (Final Fantasy VIII)

Final Fantasy VIII maakte het summon-systeem behoorlijk belangrijk met het gebruik van de junction mechanic, daarom was het zaak zo veel mogelijk summons te fiksen. Odin was een optionele summon en was an sich al erg cool door op te komen dagen wanneer hij zin had en de vijandige party doormidden te zantetsukenen. Seifer daarentegen liet zich niet zo makkelijk doormidden klieven en Odin delft het onderspit. Een paar beurten later verschijnt Gilgamesh en doet meteen stoer. Hij kiest een van zijn vier zwaarden (de vierde was van wijlen Odin) en daarmee velt hij zijn oordeel, wat meestal dodelijk is.

 

Bahamut (Altijd)

Het is simpel; draken zijn eigenlijk altijd cool en Bahamut is zo’n beetje de opperdraak in Final Fantasy. In de loop der jaren is zijn uiterlijk eigenlijk vrij weinig veranderd, maar met wat meer polygonen en pixels is hij er toch wel stevig op vooruit gegaan. Zijn Mega Flare is elke keer weer een tentoonstelling van pure vernietiging en hij ziet eruit alsof hij alles wat beweegt op een enkele trip naar de kern van de aarde wil sturen. Ik vind het geen enkel probleem om een van de coolste draken uit de game-historie eerst een paar ferme tikken te geven voordat hij mijn party gehoorzaamd. Hij is zelfs zo bruut dat hij meerdere versies kent; Neo Bahamut, Bahamut ZERO, Bahamut Fury enz.

 

Jumbo Cactuar (FFVIII)

Dit is duidelijk niet de bruutste summon uit de franchise, maar deze unit is sowieso de grappigste summon ooit. Kijk hem dan! Hij ziet eruit alsof hij geen enkel besef heeft wat er gebeurd, maar toch kan hij elke party member in een hit afmaken met zijn 10.000 needles. De Cactuars zijn toch al leuk en dan te bedenken dat die grote minkukel (minkukel ja) een soort van hun leider is. Daar komt nog bij dat de Squall’s Renzokuken Limit Break er erg tof uitziet bij Jumbo Cactuar.

 

Alexander (Final Fantasy Type-0 HD)

Soms ben je opeens uitgekeken op al die biologische wezens met magische krachten. Soms wil je gewoon een bewegend kasteel lasers zien schieten in opdracht van jou. Het mooie van de Type-0 versie van Alexander is zijn standaard laser die echt absurd is en voor het eerst gebruikt wordt om meer dan drie bad guys weg te blazen. Dit is waar summons altijd voor bedoeld zijn; mass destruction. Dit is het Terminator 2 stylo doomsday. Dit is wat je gebruikt wanneer je precies 184.307 man wil omleggen: Alexander. Ik vind het nog steeds raar dat hij Holy damage doet terwijl er niks heilig is aan een wandelend fort met de kracht van twee atoombommen.

 

Ifrit (Final Fantasy XIV)

Een oude bekende. Waarschijnlijk zelfs een van de oudste bekende in de Final Fantasy franchise aangezien hij standaard een van de eerste summons is die je in je schoot geworpen krijgt. In ieder geval nadat je hem alle hoeken van zijn vulkaan of lavagrot hebt laten zien. Ifrit is Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, hij is een frikandel speciaal en hij is Pulp Fiction. Ifrit is een classic en aan een classic hoef je niet veel te veranderen, daarom ziet hij er ook al 25 jaar hetzelfde uit.

Fina Fantasy

 

Anima Oblivion (Final Fantasy X)

Final Fantasy put zijn inspiratie normaliter uit mythen, legendes en de onuitputtelijke fantasie van een kind. Maar soms komt er een klein vleugje Lovecraftian horror bij kijken. Soms wil je dingen dood hebben zonder er een hele show van te maken. Kleine kleurrijke explosies die tegenstanders naar een ander, veel minder vrolijk, universum teleporteren doen het ook wel goed.

Het is niet altijd de beste strategie om summons te gebruiken in Final Fantasy, maar het is bijna altijd wel de lompste manier om een paar vliegende oogballen van de planeet af te jagen. De hedendaagse technologie staat ons dan ook toe om steeds meer alles ontziende summons op te roepen en dat blijft zo ongelofelijk bruut dat je niets anders wil dan al die epische monsters vinden, hoe veel chocobo’s je daarvoor ook met elkaar moet laten paren.

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord