De beste koningen in games 

De beste koningen in games 2016-04-26T12:41:35
Morgen is het Koningsdag! We vieren dan allemaal de verjaardag van Nederlands meest geliefde bijstandstrekker: Koning Willem-Alexander! Peter Koelewijn maakte een lijst van de beste speelbare koningen in games. Want… dat is leuker dan slap bier zuipen en rommelmarkten afstruinen.

Voordat de vaste PU.nl-lezers de commentsectie aanvallen, Bas heeft al eerder een lijst van de beste koningen in games gemaakt. Een aantal komen ook terug in deze lijst want zo cool zijn ze nu eenmaal. Groot verschil met mijn lijst is dat ik uitsluitend SPEELBARE koningen heb gekozen. Personages zoals King K. Rool en King of the Cosmos vallen dus buiten de selectie, maar er zijn genoeg nieuwe kandidaten voor teruggekomen!

   

King Dedede – Super Smash Bros.

Soms kun je mij heel makkelijk blij maken. Bijvoorbeeld als je een dikke pinguin met een grote hamer bent. En als je dan ook nog eens koning van Dream Land bent, hoor je absoluut thuis in deze Feature. Zo is het met King Dedede, die niet alleen speelbaar is in meerdere Kirby-games maar ook meevecht in Super Smash Bros!

King Dedede

   

Conker – Conker’s Bad Fur Day

De Panther King uit Conker’s Bad Fur Day is een van de beruchtste koningen, omdat er zelden zo’n stompzinnige motivatie is bedacht voor een schurk om achter de held aan te gaan. Geheel terecht stopte Bas hem dan ook in zijn Feature. Maar Conker hoort thuis in mijn Feature omdat het verhaal vanuit zijn perspectief wordt verteld. En hij draagt een grote glimmende kroon in de openingsscène!

Conker's Bad Fur Day

   

King – Tekken

De beroemde Mexicaanse worstelaar is van de partij in elke Tekken-game to date! En hoewel hij zich nog nooit Koning van de IJzeren Vuist heeft mogen noemen, staat hij toch in deze lijst vanwege zijn naam. King is een van de meest nobele personages uit Tekken: een katholieke priester die worstelt om geld te verdienen voor het bouwen van een weeshuis. Hij draagt een luipaardmasker zodat niemand hem kan herkennen. Helaas werd King vermoord door Ogre in Tekken 3, maar een van de weeskinderen leerde al zijn worsteltechnieken en begon het masker te dragen om meer geld in te zamelen voor de weesjes. Zo blijft King terugkeren in elke Tekken!

King

   

King Vegeta – Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3

Vegeta is een arrogante eikelen daarom houden we van hem. Hij is vernoemd naar zijn vader, die sprekend op hem lijkt, uitgezonderd van een vies ringbaardje. King Vegeta is onder andere speelbaar in Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3. Voor Frieza langskwam was hij de sterkste krijger van de planeet. Hij leidde de Saiyans naar de overwinning tijdens de Saiyan-Tuffle oorlog en als blijk van dank werd de planeet naar hem vernoemd. Dus King Vegeta van planeet Vegeta met een zoon genaamd Vegeta. Het is altijd nog een betere naam dan Trunks.

King Vegeta

   

Slowking – Pokémon

Als je een van de domste Pokémon ooit een koningsversie geeft, dan heb je gevoel voor humor. Een Slowking krijg je door een Slowpoke te ruilen die een King's s Rock vasthoudt. De normale evolutie, Slowbro, is ook aardig sterk en kan bovendien evolueren naar Mega-Slowbro. Maar Slowking is de beste versie van Slowpoke, want hij is een koning en dan ben je automatisch beter dan anderen.

Slowking

    

Duke Nukem - Duke Nukem

Laat ik beginnen met Duke Nukem Forever te noemen.

Zo, dat hebben we gehad! Laten we het nu hebben over de vele games waarin Duke Nukem wel een koning is. Dan doel ik uiteraard op zijn trademark oneliner: “Hail to the King baby!” Grote gespierde machohelden nemen zichzelf tegenwoordig veel serieuzer maar The Duke is nog altijd de perfecte mix van alle jaren ’80 en ’90 actiehelden. En gezien Arnold Schwarzenegger het enige goede was in de nieuwe Terminator-film en Sylvester Stallone dit jaar nog voor een fucking Oscar is genomineerd, zie ik nog genoeg ruimte voor een comeback. Duke Nukem: The Return of the King!

Duke Nukem

   

King Daphnes – Hyrule Warriors

Koning Daphnes Nohansen Hyrule is de rechtmatige heerser van Hyrule. In The Legend of Zelda: The Wind Waker was hij al het bootje waarin je over de zee dobberde, maar in Hyrule Warriors: Legends spant hij zijn royale biceps pas echt als een speelbaar personage! Ganondorf, The Great King of Evil, is ook speelbaar, maar het enige royale aan hem in Hyrule Warriors, is z’n haardos. Daphnes ziet er daarentegen zo koninklijk uit als maar kan.

King Daphnes Hyrule

    

Eric Cartman - South Park: The Stick of Truth

Eric Cartman speelt in South Park: The Stick of Truth, The Grand Wizard King. Leider van het Xbox One leger en het koninkrijk van Kupa Keep. Hij is een van de machtigste wezens in het land van Zaron, zo zegt hijzelf. Hij was ooit slechts een hoge rang White Wizard die de naam Motortart droeg en uit het gebied Gregendath kwam. Maar na jaren de geheimen van magie te hebben bestudeerd, rees hij door de rangen heen om de leider te worden van zijn eigen koninkrijk. En als je denkt dat ik deze bullshit verzin, ik heb het gewoon vertaald van de South Park wiki!

Cartman

Cartman staat zo hoog op de lijst omdat hij de enige koning is die toegeeft dat ie scheten laat.

     

King Graham – King’s Quest

Toen ik de eerste versie van mijn Koninglijst naar Jan stuurde, nam hij bijna de trekschuit naar Spakenburg om me een tik om de oren te geven. Hoe kan ik nou King Graham vergeten! King Graham? Ja King Graham, de held van de King’s Quest serie! Hij begon ooit als een jong broekie met de naam Graham Cracker, werd ridder voor King Edward en uiteindelijk King Graham of Daventry. De oude games zijn stuk voor stuk klassiekers maar je kunt ook meteen aan de nieuwe episodische King’s Quest beginnen, waarin een hoogbejaarde Graham vertelt hoe hij in z’n jonge jaren aan de kroon is gekomen.

King's Quest

    

Bowser – Super Mario

Zoals het de moderne tijd betaamt worden adelijke titels zelden meer gebruikt. Maar Bowser ging vroeger gewoon door het leven als de ‘King of the Koopa’ of ‘The Sorcerer King’. En in Japan deden ze er nog een schepje bovenop met de titel ‘Daimaō’ wat letterlijk ‘Great Demon King’ betekent. Terugkijkend is het nu wel logischer dat Dennis Hopper hem in de liveaction film speelde als een net iets minder afstotelijke versie van Donald Trump.

Bowser

Bowser is speelbaar in verschillende Smash Bros.-games maar ook bepaalde Mario-titels, zoals Super Paper Mario voor de Wii.

    

The Lich King – Heroes of the Storm

Arthas Menethil was ooit de kroonprins van het Lordaeron. Als nobele paladin vocht hij tegen de Scourge, maar zijn haat voor de ondode gedrochten corrupte zijn ziel. Door het Lich King zwaard Frostmourne te gebruiken, verzegelde hij zijn lot en werd hij een death knight. In Warcraft III: The Frozen Throne zien we op het eind dat Arthas zijn fusie met de Lich King compleet maakt en één van de coolste schurken uit World of Warcraft wordt. Blizzards versie van Darth Vader is sinds de lancering van Heroes of the Storm ook speelbaar in vol Lich King ornaat. Eén van de bruutste speelbare koningen in games!

Lich King

Of wacht… er is nog een kandidaat.

     

Bonus: Willem van Oranje – Civilization V

Jawel, de ‘Vader des Vaderlands’ is ook speelbaar en wel in Civilization V! Of uh… eigenlijk mag hij niet meedoen want Willem van Oranje is nooit meer dan een stadhouder van Nederland geweest. Maar hij startte wel mooi de opstand tegen de Spaanse koning Filips II die uiteindelijk zou leidden tot de vorming van de onafhankelijke staat Nederland. De Tachtigjarige Oorlog woedde verschrikkelijk lang (ben even te lui om het exacte aantal jaren op te zoeken) en Willem van Oranje zag het einde niet omdat hij werd doodgeschoten door Balthasar Gerards. Maar hij liet wel mooi zien dat je niet een koning hoeft te zijn om een inspirerend personage in een game te worden!

Willem van Oranje

En dat waren de beste, coolste en meest inspirerende speelbare koningen in games! Natuurlijk hebben ze geen van allen de fantastische wc-pot-werpskills van onze koning. Als je nog een goede speelbare koning mist in deze Feature, noem die gerust in de comments. En alvast een fijne Koningsdag!

REACTIES (47) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord