De beste roguelikes voor Nintendo Switch - Smack My Switch Up 

De beste roguelikes voor Nintendo Switch - Smack My Switch Up 2019-05-24T11:48:02
Soms wil je niet alleen je Switch upsmacken, maar ook jezelf een beetje. Speciaal voor die mensen met een ijzeren doorzettingsvermogen en een kleine hang naar SM is er de roguelike. LauraJenny draait de duimschroeven aan en deelt de beste roguelikes voor Nintendo Switch. Niet geschikt voor mensen met faalangst.

Tangledeep

Adviesprijs: 17,00 euro (nu: 11,90 euro)

Tangledeep heeft de neiging iets teveel op bekende RPG’s te lijken, maar ontwikkelaar Impact Gameworks maakt het verschil door er constant veranderende labyrinten aan toe te voegen. Geen potje is hetzelfde door die willekeurig gegenereerde labyrinten, maar ook door de honderden voorwerpen die je kunt gebruiken. Het spel biedt dungeon crawling en strategie, maar bovenal is het een trip down memory lane dankzij de retro-graphics en de net zo oldschool soundtrack.


   

Enter the Gungeon

Adviesprijs: 14,99 euro

Even rustig achterover zitten is er niet bij in Enter the Gungeon, een game waarin je de meest bizarre wapens gebruikt om een heleboel net zo vreemde eindbazen kapot te schieten. Dat zit in wel meer in games, maar in Enter the Gungeon bevind je je in een constante kogelregen in de strijd om de schat: een pistool dat het verleden om zeep helpt. Je speelt deze game alleen of in co-op en elke verdieping krijg je moeilijkere vijanden voor je kiezen, terwijl je schatten verzamelt en met winkeliers handelt.


   

Darkest Dungeon

Adviesprijs: 21,99 euro (nu: 15,39 euro)

Mocht de naam je nog niet afschrikken, dan doet de sfeer in deze game er alles aan om je te intimideren. Darkest Dungeon is een gothic turn-based RPG waarin je een team om je heen moet verzamelen dat je door labyrinten, crypten, bossen en andere coole locaties moet loodsen. Loodsen, want onderweg kom je niet alleen vijanden tegen, maar ook ziektes, stress, honger en meer problemen die het avontuur psychisch erg zwaar maken. Darkest Dungeon is duister en mysterisch, maar je krijgt er uiteindelijk wel een hele vette glimlach van op je gezicht. Het zit zo goed in elkaar.


   

Dead Cells

Adviesprijs: 24,99 euro (nu: 19,99 euro)

Dead Cells wordt vaak genoemd als beste roguelike op Switch. Deze actie-platformer noemt zichzelf 2D Souls en dat betekent dat de gameplay er helemaal op is geënt om je het leven zo te maken, dat je eigenlijk niet verder wil, ware het niet dat de rush van weer een nieuwe stap in de game kunnen zetten heerlijk is. Het toffe is dat je niet alleen keihard moet vechten, je moet ook vallen zetten, tegen muren klimmen, alles in de fik steken, goed kunnen springen en meer. Elke keer upgrade je je personage, om die upgrades allemaal weer te verliezen als je weer opnieuw moet beginnen omdat je die ene baas toch niet helemaal de baas was.


   

Crawl

Adviesprijs: 14,99 euro

Meestal speel je roguelikes alleen, maar in het Lovecraftiaanse Crawl doe je dat met anderen. Dat is een voordeel, want als jij sterft, dan kunnen de andere avonturiers (je vrienden) alsnog het einde van het level halen. Hoewel, laten we niet het belangrijkste feitje vergeten: er kan er maar 1 winnen. Kortom, je speelt het samen, maar ook tegen elkaar. Als je iemand weet om te leggen, dan kom JIJ namelijk weer tot leven, terwijl die anderen als spookjes jou weer proberen om te leggen. Een heel originele insteek, al moet je wel oppassen dat je vriendschappen het overleven.


   

The Binding of Isaac: Afterbirth+

Adviesprijs: 39,99 euro (al kun je ook kiezen voor The Binding of Isaac: Rebirth voor 14,99 euro)

De ranzige schreeuwende baby Isaac kan natuurlijk niet missen als het gaat om fantastische roguelikes. Op de Switch kun je zelfs genieten van de uitgebreide Afterbirth+-versie. In een dungeon vol lelijkerds moet Isaac zien te overleven tot hij uiteindelijk in zijn moeders baarmoeder komt en Satan kan bevechten. Dat is hilarisch, maar dat is niet waar deze game om draait: de gameplay is geweldig. Je kunt even in een steen veranderen, een leger babies om je heen verzamelen die je vijanden voor je aanvallen en zelfs tanden spugen. Het is viezig, de animatiestijl is ranzig en toch is het moeilijk om deze unieke game neer te leggen.


  

Immortal Redneck

Adviesprijs: 7,99 euro (nu: 19,99 euro)

Hoewel veel roguelikes zich in het genre RPG bevinden, is dat zeker niet altijd het geval. Immortal Redneck is een first person shooter. Helaas is de game wat kort, en dus niet zo onsterfelijk als de titel doet vermoeden, maar zeker nu hij in de aanbieding is, nemen we er genoegen mee. Dit spel heeft een geweldige Egyptische setting en is iets minder ‘rogue’ dan zijn collega’s hier in deze lijst. Het is meer een roguelite en dat betekent dat er wel permadeath is, maar dat je wel je progressie behoudt. Valt mee toch? Maak echter je borst maar nat, want de gameplay is gestoord. Je moet enorm snel zijn en goed opletten.


   

Risk of Rain

Adviesprijs: 9,99 euro

In Risk of Rain moet je schieten, maar het platformen is minstens zo belangrijk. Het meest opvallende aan Risk of Rain is echter de tand des tijds. Die komt je namelijk bijten. Het is niet vaak zo dat shooters of platformers een race tegen de klok zijn, maar in Risk of Rain is tijd heel belangrijk. Hoe langer je speelt, hoe moeilijker de vijanden worden. Je kan het alleen spelen, maar lokale en online multiplayer is ook een optie. Elke game is anders, omdat vijanden en eindbazen willekeurig aan bod komen.


   

We zijn losers, we verliezen steeds weer alles, we zijn vernederd tot op het bot. Geniet van de geweldige roguelikes die Switch al kent, en die er nog aankomen (Spelunky please?). Heb jij nog verzoekjes voor roguelikes op Nintendo's draagbare console, laat je reactie achter!

Moet jij er niet aan denken om honderden keren dood te gaan op Switch? Er zijn nog genoeg andere genres om uit te kiezen:

SMACK MY SWITCH UP! SERIAL

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord