De beste real-life locations in games 

De beste real-life locations in games 2014-06-05T02:39:00
Sinds Alie bij ons werkt, ziet ze nog eens wat van de wereld. Parijs, Los Angeles, noem maar op. Dat is nog eens wat anders dan Amsterdam... Maar het is natuurlijk nog steeds peanuts in vergelijking met de wereldreizen die we maken in onze games. Check de beste locaties!

Je hoeft geen graphicssletje te zijn om van mooie beelden te houden. En mooie beelden zijn helemaal van belang wanneer de omgevingen in een game ook in het echt bestaan. Niemand wil in een New York rondhuppelen dat bij nadere inspectie alleen uit een paar grijze rechthoeken bestaat, of op onderzoek uitgaan in het Colosseum dat alleen in de verste verte een soort van gelijkenis vertoont. Nee, we gaan liever op pad in een minutieus nagemaakt Tsjernobyl of willen liever genieten van alle must sees in Chicago. Helemaal omdat we er waarschijnlijk nooit in het eggie zullen komen…

Maar wees niet bang! Mijn naam is Alie, en ik ben jullie reisgids voor vandaag. Ik neem jullie mee op wereldreis, zonder dat jullie daarvoor het comfort van jullie veilige onderkomen hoeven te verlaten. Van Tokio naar Toscane, we gaan het allemaal meemaken. Fasten your seatbelts.

 

De Assassin’s Creed serie

Het kon bijna niet missen dat Assassin’s Creed een plekje in deze feature zou veroveren. Jeruzalem, Damascus, Venetië, Rome, Istanbul, Boston, New York en straks ook nog Parijs, geen enkele andere serie heeft ons zoveel van de wereld laten zien. Dank je, Ubisoft. Vooral Brotherhood maakte in het kader van deze feature grote indruk. Zie hier een paar historische locaties en hun in-game tegenhangers.

Assassin's Creed

Assassin's Creed

 

De GTA serie

De meeste delen in de GTA-serie spelen zich af in fictionele steden, maar zijn wel gemodelleerd naar bestaande Amerikaanse steden. Zo is Liberty City gemodelleerd naar New York, Vice City naar Miami en San Andreas naar Zuid-Californië en Los Angeles. Rockstar Games heeft voor GTA V gebruik gemaakt van Google Maps om het wegennet zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen. Daarnaast is er bijvoorbeeld gekeken naar documentaires en zijn volkstellingen gebruikt om de demografie van het gebied in kaart te brengen. Ook zijn ze er natuurlijk persoonlijk naar toe afgereisd, en met succes.

GTA

GTA

 

 

De InFamous serie

Oké, de stad mag dan minder levendig zijn geweest dan dat sommigen van ons hoopten, maar men heeft er bij Sucker Punch Productions in ieder geval wel voor gezorgd dat de boel levensecht is nagemaakt in InFamous: Second Son. De eerdere delen speelden zich natuurlijk ook al af in het hedendaagse Amerika, maar daar waren de locaties slechts een soort alternatieve versies van echte steden. Zo was Empire City een soort New York en New Marais een soort New Orleans. Maar in Second Son is Seattle, echt Seattle. Zo kun je bijvoorbeeld tegen de beroemde kauwgommuur aanlopen en ook de Space Needle is prominent aanwezig.

InFamous

InFamous

 

Watch Dogs

En nog een Ubisoft game: Watch Dogs. Wacht, spelen zowel Assassin’s Creed als Watch Dogs zich beide in bestaande locaties af? Nou ja zeg, dan moeten ze zich toch wel in hetzelfde universum afspelen! Anywho, Watch Dogs speelt zich af in een versie van Chicago, die veel meer beheerst wordt door technologie dan de real-life versie. Desondanks zijn de verschillende landmarks natuurlijk wel gewoon aanwezig. Kijk, en bespaar jezelf een vliegticket.

Watch Dogs

Watch Dogs

 

De S.T.A.L.K.E.R. serie

De S.T.A.L.K.E.R. games spelen zich af in de omgeving rondom de Tsjernobyl kernreactor (in het huidige Oekraïne) waar in 1986 de kernramp plaatsvond. Het gebied wordt ook wel ‘The Zone’ genoemd. In de fictieve tijdlijn van S.T.A.L.K.E.R. heeft er een tweede explosieve plaatsgevonden, waardoor de omgeving nog ingrijpender is veranderd. Er is echter heel veel te herkennen wanneer je de in-game beelden naast echte foto’s legt. Voor de echte avonturiers, er is ook een heuse tour te maken door het gebied…

S.T.A.L.K.E.R.

S.T.A.L.K.E.R.

 

De Fallout serie

De Fallout games zijn post-apocalyptische games, die zich in de 22e en 23e eeuw afspelen. De setting is een soort retro futuristisch en igeïnspireerd door de naoorlogse cultuur van Amerika in de jaren ’50. Fallout 3 speelt zich af in (en rondom) Washington D.C. Ook van de vervallen versie van deze omgeving zijn best leuke plaatjes te vinden, maar ik focus me voor deze feature vooral op Fallout: New Vegas. Deze standalone game speelt zich af in de Mojavewoestijn en Las Vegas, waar nog maar drie casino’s overeind staan. En lucky us, er is iemand die de moeite heeft genomen om alle in-game locaties in real life na te gaan. Kunnen wij lekker blijven zitten.

Fallout

Fallout

 

Gran Turismo serie

In Gran Turismo 5 kwam de Travel Mode echt goed uit de verf. Met de toevoeging van deze modus wilde men ons zeer gedetailleerde recreaties van de echte wereld voorschotelen. Je kunt namelijk met je auto naar een sfeervolle locatie afreizen en daar wat mooie kiekjes schieten. Een van deze locaties is San Gimignano in Toscane Italië. Meneer Abraxes nam de proef op de som, zodat wij de claim van GT op waarheid kunnen beoordelen.

Gran Turismo

Gran Turismo

 

Yakuza serie

Shinjuku Kabukicho in Tokio staat vol met bars, winkels en clubs. Het gebied biedt zowel mogelijkheden tot shoppen als entertainment… Het is namelijk tevens red-light district. Perfect voor een serie over Japanse gangsters dus. Alleen heeft het in de games een iets andere naam, namelijk Kamurocho. Geeft niet hoor Sega, we herkennen het alsnog wel.

Yakuza

Yakuza

 

Alan Wake

Alan Wake is een survival horror game, waarin we meneer Wake volgen terwijl hij het mysterie rondom de verdwijning van zijn vrouw probeert te ontrafelen en de gebeurtenissen uit zijn laatste roman, waarvan hij zich niet meer kan herinneren dat hij ‘m schreef, werkelijkheid worden. De game speelt zich af in Bright Falls en is duidelijk geïnspireerd door Twin Peaks, aangezien beiden zich afspelen in een ‘fictioneel’ plaatsje in Washington…

Alan Wake

Alan Wake

 

 

De Silent Hill serie

Kindergarten Cop is een comedy uit de nineties, waarin Arnie undercover gaat als kleuterklas leraar om een drugsdealer te pakken en onderweg zijn passie voor lesgeven ontdekt. Best wel een vermakelijk film, althans dat vond ik toen ik deze voor het eerst zag toen ik een jaartje of 10 was. Anyway, die school in Kindergarten Cop, die bestaat echt en heet de John Jacob Astor Elementary… En wordt ook gebruikt in Silent Hill! Creepy… Maar dat is nog niet alles, check de overige foto’s.

Silent Hill

Silent Hill

Silent Hill

En hiermee komen we aan het einde van onze tour. Ik hoop dat jullie genoten hebben. Fooien mogen ook digitaal gegeven worden, ik weet hoezeer jullie de buitenwereld verfoeien. Fijne dag nog!

REACTIES (47) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord