De beste muziek van Kingdom Hearts 

De beste muziek van Kingdom Hearts 2018-06-19T11:44:55
Als het over beste gamemuziek gaat wordt Kingdom Hearts best wel vaak genoemd. Reden voor PeterKoelewijn om alle delen eens langs te gaan voor de beste muziek. Niet heel verrassend is het weer een lange Feature geworden!

Square-Enix en Disney hebben dik veel prijzen gewonnen met de muziek voor hun producties, dus het was logisch dat Kingdom Hearts voor de PS2 een prachtige soundtrack kreeg. Sindsdien heeft hoofdcomponist Yoko Shimomura de serie alleen maar van meer prachtige muziek voorzien. Mede daardoor mocht ze zelfs de muziek van Final Fantasy XV componeren, al zullen we haar briljante pianospel toch eerst associëren met de Disney-Final Fantasy crossover. Dit is de beste muziek van Kingdom Hearts!
   

Hikari (Orchestral)

Square Enix neemt gamemuziek zeer serieus, dus kreeg ‘Hikari’ van de eerste Kingdom Hearts meteen de orkestrale behandeling. De muziek is zo mooi en tijdloos, dat hij sindsdien gebruikt is voor bijna iedere Kingdom Hearts-aankondiging, inclusief het langverwachte Kingdom Hearts III!

    

Dearly Beloved

Vaste prik voor elke Kingdom Hearts-game is een hoofdmenu met de prachtige muziek ‘Dearly Beloved’. Yoko Shimomura noemde dit nummer ooit haar absolute favoriet in een interview. Wellicht daarom dat iedere Kingdom Hearts-game een variatie op Dearly Beloved heeft.

    

Destati

Ondanks het Disney-thema kent Kingdom Hearts ook veel omineuze muziek die meer in lijn ligt met Nobuo Uematsu’s Final Fantasy-muziek. Destati is daarvan het bekendste voorbeeld.

      

Fragments of Sorrow

Een vlottere versie van Destati die speelt tijdens gevechten. Fragments of Sorrow keert ook terug in andere composities, vaak voor eindbaasgevechten.

     

Traverse Town

De centrale hub van de eerste Kingdom Hearts was Traverse Town. Voor velen de plek die ze het meest bezochten in de game, maar gelukkig word je altijd verwelkomd door deze warme jazzy muziek. Geen idee of er een officiële Disney-koffiebar bestaat maar hopelijk draaien ze er deze muziek!

      

Hollow Bastion

Hollow Bastion is een van de laatste en moeilijkste werelden van Kingdom Hearts. Shimomura heeft er gelukkig een van haar beste muziekstukken voor bewaard. Het geeft je echt het gevoel alsof je een vijandelijke basis aan het infiltreren bent… wat precies is wat je doet.

     

Scherzo di Notte

Hollow Bastion keert ook in latere delen terug, soms onder de oudere naam die door de bewoners gebruikt werd voor de Heartless de plek overnamen: Radiant Garden. De wereld heeft sindsdien veel gezichten gekend, maar Scherzo di Notte is altijd de vaste gevechtsmuziek gebleven. Maar goed ook want ernaar luisteren verveelt nooit.

    

Sora’s Sacrifice

   

Lord of the Castle (Chain of Memories)

    

Organization XIII (KH2)

Organization XIII is lachwekkend ingewikkeld en de cheapass gothic mantels vooral een teken dat de serie bijna net zo oud is als The Matrix. Dat gezegd hebben is de Organization XIII theme nog steeds een van de beste composities die Kingdom Hearts kent en hopelijk keert hij weer terug in KHIII!

    

Twilight Town Battle Theme (KH2)

Twilight Town is lang niet zo’n memorabele stad als Traverse Town maar de Battle Theme mag niet ontbreken in deze lijst.

     

The Other Promise (KH2)

The Other Promise, beter bekend als Roxas’ theme, is tevens een van de beste stukken muziek van Kingdom Hearts.

     

Home of Dragons (KH2)

Drie keer raden van welke Disneywereld deze muziek is…

     

Cavern of Remembrance (KH2)

     

Darkness of the Unknown (KH2)

Na 137 gevechten tegen Xemnas weet je dat je eindelijk bij het echte eindbaasgevecht bent gekomen, zodra deze muziek start.

     

Rage Awakened (KH2)

Briljante muziek voor een bonuseindbaas in Kingdom Hearts II: Final Mix. De muziek keert terug in Birth by Sleep omdat de eindbaas een verwijzing naar dat specifieke verhaal is.

      

Fantasia alla marcia for piano, chorus, and orchestra (KH2)

Waardige muziek om Kingdom Hearts II mee af te sluiten!

     

Xion’s theme (358/2 Days)

Kingdom Hearts 358/2 Days herhaalt vooral veel muziek van de eerdere games, maar er zijn zeker nog wat mooie originele stukken te vinden. Xion’s theme is zelfs een van mijn persoonlijke favorieten.

     

Vector to the Heavens (358/2 Days)

Het eindbaasgevecht van de game is tegen Roxas’ beste vriendin Xion en het is net zo triest als dat ‘Vector to the Heavens’ klinkt.

     

The Tumbling (KH: BBS)

Met Birth by Sleep kreeg Shimomura hulp van andere componisten Tsuyoshi Sekito and Takeharu Ishimoto. De nieuwe invloeden zijn duidelijk merkbaar in deze eindbaastheme The Tumbling. Maar het eindresultaat is zeker niet minder catchy!

     

Future Masters (KH: BBS)

    

Aqua Theme (KH: BBS)

De 3 speelbare personages van Birth by Sleep hebben elk een prachtige themesong die al een beetje hint naar wat er met hen gaat gebeuren. Spoilers: weinig goeds.

     

Ventus Theme (KH: BBS)

      

Terra Theme (KH: BBS)

      

Black Powder (KH: BBS)

      

Dismiss (KH: BBS)

      

Unbreakable Chains (KH: BBS)

       

Majestic Wings (KH 3D)

Na de zwaarmoedige composities van Birth by Sleep, keert Kingdom Hearts: Dream Drop Distance weer terug naar de meer avontuurlijke thema’s van de eerste games. Uiteraard nog wel met die wonderlijke muzikale Disneystijl.

    

Wild Blue (KH 3D)

    

La Cloche (KH 3D)

The Hunchback of the Notredame heeft een van de beste muzikale scores onder de Disney-films. Shimomura stelt niet teleur in het brengen van dezelfde grandeur naar de gelijknamige Disneywereld in Dream Drop Distance.

    

L’impeto Oscuro (KH 3D)

Eindbaasmuziek zo goed dat je er eindeloos naar kunt luisteren. En dat is precies wat je zal doen bij deze eindbaas want als je hem verslaat draait hij gewoon de tijd terug. Muhahahahaha!

En dat is de beste muziek uit alle Kingdom Hearts-games. Er was echter zoveel verschrikkelijke goede content om uit te kiezen, dat je wellicht jouw favoriet er niet tussen vindt. Zet hem in de comments want we moeten nog tot januari 2019 wachten op Kingdom Hearts III dus je hebt tijd zat!

DE BESTE GAMEMUZIEK SERIAL

Ook lezen:

De beste muziek van Final Fantasy

De beste muziek van The Legend of Zelda

De beste muziek van de Pokémon-games 

Coming soon…

De beste muziek van Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord