De beste muziek van de Sonic the Hedgehog 2D games 

De beste muziek van de Sonic the Hedgehog 2D games 2018-07-18T12:16:05
Sonic the Hedgehog is tegenwoordig het pispaaltje van de game iconen, maar er was echt een tijd dat hij tot de absolute top hoorde. De 2D Sonic-games hebben fantastische gameplay en dat werd nog beter gemaakt door ijzersterke soundtracks. PeterKoelewijn verzamelt de beste muziek uit de beste 2D Sonic-games!

Er wordt vaak scheiding gemaakt tussen de 2D en 3D Sonic the Hedgehog-games. Niet alleen verschilt de gameplay enorm, ook de muziekkeuze is totaal anders. Misschien maak ik in de toekomst nog een Feature over de beste thrashy rock and roll uit de 3D Sonic-games, maar voor nu focus ik me op de meer tijdloze soundtracks van de 2D Sonics!

 

Green Hill Zone (Sonic 1)

Hoogstwaarschijnlijk het eerste deuntje waar je aan denkt als je aan 2D Sonic denkt. Het eerste level van de allereerste Sonic-game gaf je meteen het gevoel dat je iets heel speciaal speelde. De Sega Mega Drive kon bovendien veel betere muziek produceren dan de SNES, zoals je duidelijk hoort.

Spring Yard Zone (Sonic 1)

Star Light Zone (Sonic 1)

Emerald Hill Zone (Sonic 2)

Sonic 2 wordt algemeen beschouwd als een van de beste game sequels ooit. Niet alleen de muziek werd vlotter, de game legde de fundering voor het coole imago van Sonic. Sega perfectioneerde de gameplay samen met Sonics “Can do”-imago, die ze grotendeels baseerden op toenmalig presidentskandidaat Bill Clinton. En hoe langer je over dat feitje nadenkt, HOE MEER HET VERKLAART OVER SONIC!!!

Aquatic Ruin Zone (Sonic 2)

Chemical Plant Zone (Sonic 2)

Sonic Boom (Sonic CD)

Zoals de naam al aangeeft, is Sonic CD de eerste Sonic die op een schijfje verscheen. De Mega-CD, een uitbreiding op de Mega Drive, was geen succes door z’n hoge prijs en crappy line-up. Maar Sonic CD is nog steeds een hoogtepunt in de blauwe egel z’n carrière; niet in de laatste plaats omdat de CD-technologie de muziek nog veel beter maakte. Sonic Boom is tot op de dag van vandaag een bekende hit die zelfs Smash Bros. gehaald heeft!

Stardust Speedway Zone (Sonic CD)

Tidal Tempest Bad Future (Sonic CD)

Palmtree Panic Bad Future (Sonic CD)

Collision Chaos Good Future (Sonic CD)

Ice Cap Zone (Sonic 3)

Sonic 3 was weer een gek project van Sega en bestaat eigenlijk uit 2 delen. Sonic 3 kan in elkaar geklikt worden met “& Knuckles”, een tweede game waarin je met Knuckles speelt. Sonic 3 was wederom een daverend succes en toont echt de hoogtijdagen van Sega’s mascotte.

Credits (Sonic 3)

Het gerucht gaat dat Michael Jackson zelfs meegeholpen heeft met deze soundtrack! Dat is nooit bevestigd door Sega, al gaven ze wel toe dat de King of Pop interesse had toentertijd en dat er misschien zelfs een demo-CD ergens in Sega’s archieven stof ligt te verzamelen. Een belachelijk idee natuurlijk hahahahahahaha!

Hey… wacht eens even…

Ik had niet gedacht dat ik dit ooit zou zeggen maar… we moeten inbreken bij Sega’s hoofdkantoor en die demo-CD stelen!

Sky Sanctuary (& Knuckles)

Opening (Sonic Mania)

Sega heeft de egel slecht behandeld in de meest recente jaren. Maar z’n fans? Die maakten met Sonic Mania een van de beste 2D platformers uit de serie! Een gigantische liefdesbrief aan alle voorgangers, vol met nieuwe muziek en prachtige remixes van de bekende hits. Dit zijn de hoogtepunten!

Lava Reef Zone (Sonic Mania)

Flying Battery Zone (Sonic Mania)

Hi Spec Robo Go (Sonic Mania)

Vs. Metal Sonic (Sonic Mania)

Metallic Madness Zone (Sonic Mania)

En dat is de beste muziek van de 2D Sonic-games. Staat jouw favoriete track er niet tussen of mis je de prachtige muziek uit Shadow the Hedgehog of een andere klassieker? Zet het in de comments!

 

DE BESTE GAMEMUZIEK SERIAL

Ook lezen:

De beste muziek van Final Fantasy

De beste muziek van The Legend of Zelda

De beste muziek van de Pokémon-games 

De beste muziek van Kingdom Hearts

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord