De beste Mario vs Bowser gevechten 

De beste Mario vs Bowser gevechten 2018-01-19T12:15:45
Mario en Bowser strijden al zo'n kleine dertig jaar met regelmaat tegen elkaar, meestal om de hand van een prinsesje met een fruitnaam. Tingle heeft elke keer dat man en monster het tegen elkaar op namen geanalyseerd en brengt je hier de meest intense Marios vs Bowser gevechten!

Super Mario Bros.

Als je er nu naar kijkt dan is het natuurlijk zo simplistisch als het maar zijn kan, maar dit is waar het allemaal begon. Probeer over Bowser te springen of onder hem door te kruipen. Spring vervolgens op een hamer om de grond vrij letterlijk onder z’n voeten te laten wegzinken en dan heb je de prinses gered, mits je in het juiste kasteel bent natuurlijk. Anders heb je gewoon een domme paddenstoel waar je verder liever niet mee geassocieerd wordt.


     

Super Mario World

De allereerste keer dat Mario moet strijden tegen Bowser in zijn nu iconische Koopa Clown Car. Het meest memorabele aan dit gevecht is mogelijk het muziekje aan het begin, wat menig kind nachtmerries heeft gegeven. Ook is dit een van de meer verontrustende ontwerpen van de koning der Koopa’s. Het gevecht is wederom wat simpel, maar het is al een hele verbetering ten opzichte van de eerste game. Bowser gooit van alles naar je toe om je af te maken, waaronder rare mini Bowser bommen. Wat is het toch ook eigenlijk een narcistische zak. Zijn enorme ego is precies wat tot zijn ondergang leidt, wanneer je deze bommen rechtstreeks terug zijn voertuig in gooit. Herhaal dit een paar keer en de overwinning (en de prinses) zijn voor jou!


    

New Super Mario Bros Wii

Nintendo is goed in het omzetten van verwachtingen. Op het eerste gezicht lijkt het erop alsof Bowser deze keer niet meedoet met het ‘laten we Peach eventjes kidnappen lmao’-feestje. Toch kom je hem tegen in het allerlaatste kasteel! Vervolgens versla je hem zoals gewoonlijk (hoppakee, de lava in) zonder enige moeite… nogal anticlimactisch. Maar dan komt Kamek roet in het eten gooien als hij Bowser gigantisch maakt en Mario voor zijn leven mag rennen. Ontwijk Bowsers enorme vuurballen en vuisten, terwijl je hopeloos naar een oplossing zoekt en niet in de lava probeert te vallen. Gelukkig is de verlossing wederom gewoon een enorme knop die Bowser opnieuw naar beneden laat lazeren. Misschien moet Bowser toch maar eens nadenken over het nut van deze zelfdestructieve mechanieken in z'n kasteel.


     

Super Mario 64

Super Mario 64 is niet alleen de eerste Mario-game in 3D, het is zelfs een van de eerste 3D-games. Met een hele nieuwe dimensie heb je veel meer opties om je bazen te ontwerpen. Hoe benut je dit nu optimaal? Door Bowser bij zijn staart te grijpen en als een malle rond te draaien, natuurlijk! Dan ga je op zoek naar een mooie grote bom, die zich toevallig aan de randen van de arena bevindt. Zo spannend is deze baas tegenwoordig niet meer, maar in 1996 was dit echt bijzonder spectaculair.


    

Super Mario Odyssey

LICHTE SPOILERS: De meest recente match tussen de twee rivalen is weer een daverend spektakel. Bowser besloot subtiliteit uit het raam te gooien en gewoon direct te trouwen met Peach. Die spontaniteit waardeer ik wel, al was hij niet de eerste bad guy die dit probeerde. Dit pikt Mario natuurlijk niet en dan is het knokken geblazen. Alles in Odyssey draait natuurlijk om petjes die shit over kunnen nemen en, je raadt het al, dit is precies hoe je Bowser verslaat. Steel zijn grote hoed en mep hem helemaal in elkaar. Wanneer de eindbaas geveld is zit het er echter nog niet op. De gehele omgeving is namelijk aan het instorten! Neem je aartsrivaal over om samen met Peach te kunnen ontsnappen. Een vet einde voor een van de beste games van het afgelopen jaar!


    

Yoshi’s Island DS

Zo, dit is nogal een heftig gevecht. Al helemaal als je bedenkt dat Mario in deze game nog maar een baby is. Eerst bekogel je Bowser Jr met wat eieren en daarna doe je precies hetzelfde met Bowser. 'Nou,' denk je bij jezelf 'dat was een eitje!', maar dan begint het gevecht pas echt. Kamek moet zich er weer zo nodig mee bemoeien en maakt Bowser gigantisch, as he does. Het begint op een onmogelijke taak te lijken om nog als winnaar uit de strijd te komen, maar dan komt je redding! Andere Yoshi’s komen je vergezellen met al je andere baby-maten op hun rug en samen gaan jullie de strijd aan met de reus. Terwijl je enorme rotsen ontwijkt, gooi je, je raadt het al, eieren naar z’n kop. Een epische strijd later en Bowser ligt verslagen op de grond in zijn originele formaat. Verslagen door een baby, dat moet toch een aardige deuk in je ego vormen.


    

Mario & Luigi: Paper Jam

Mario vs Mario vs Bowser vs Paper Bowser! Oh, en Luigi doet ook gezellig mee. De Mario & Luigi RPG-reeks heeft sowieso altijd te gekke combat, dus je kunt al voorspellen dat dit ook een vet gevecht gaat worden. De grote twist van deze battle is dat de Bowsers een geheime tactiek achter de hand houden. Wanneer het allemaal simpel lijkt te gaan, combineren ze opeens hun krachten en krijg je Bowser in een papieren mech-suit van zichzelf! Dit is echt een episch ontwerp en een redelijke uitdaging, vooral voor een Mario-game. Alleen zo jammer dat de rest van de game zo matig is…


     

Mario & Luigi: Dream Team Bros

De meeste dromen zijn bedrog, maar niet voor Bowser. Nadat hij alle energie absorbeert van de Dream Stone, wordt hij groot, krachtig en kleurrijk. En waar gebruikt hij zijn intense kracht voor? Vliegende schepen oproepen, zichzelf dupliceren en een van de broers gijzelen om hem vervolgens als projectiel te gebruiken. Een beetje beperkt, bijna net zo oncreatief als alles wat Green Lantern doet in zijn live action-film. Het komt daarom ook niet als de grootste verrassing dat Bowser uiteindelijk weer het stof moet bijten.  


    

Super Mario Sunshine

In al die jaren hadden fans waarschijnlijk nooit verwacht om Bowser een keer in een bad aan te treffen. Toch is dit precies wat je aan het einde van Super Mario Sunshine mag aanschouwen. Samen met zijn kind zit hij gewoon lekker te badderen in… groen water? Het wordt ook zeker niet gewaardeerd dat je hem stoort wanneer hij zich een keer in de dertig jaar wast en hij doet er meteen alles aan om je weg te jagen. Bowser spuwt vuur jouw kant op terwijl de baby je continu bombardeert met Bullet Bills. Aan jou de taak om het bad te slopen door de juiste platformen te ground pounden. Dus… je bent eigenlijk gewoon kwalitatieve vader/zoon tijd aan het verpesten, wie is hier nu eigenlijk de slechterik?


    

Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story

Zelden, heel zelden willen Mario en Bowser weleens samenwerken om een gemeenschappelijke vijand te verslaan. Zo ook in Bowser’s Inside Story. Hier in het laatste gevecht van de game moeten ze het opnemen tegen Dark Bowser; een vage look-a-like die zijn kracht heeft gekregen van Fawful, een van de meest ondergewaardeerde vijanden in het Mario-universum. Het is aan Bowser om letterlijk de kracht uit hem te rammen in de vorm van een soort parasite. Daarna zuigt hij deze kracht op, waarna Mario & Luigi het definitief vernietigen. Wat doen de twee broers in Bowsers maag? Speel daar de game maar voor! De naam verklapt het sowieso al. Vooral het gevecht tussen Bowser en Dark Bowser is heel vet. Het is misschien wat cliché, maar omdat hij een kloon is gooit hij precies dezelfde aanvallen je kant op als die je zelf kan.

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord