De beste games die je in een uur uit kunt spelen 

De beste games die je in een uur uit kunt spelen 2018-05-03T12:11:31
In deze Serial beschrijft Alie 10 games die je in een bepaald aantal uren uit kunt spelen. In dit eerste deel zijn het 10 games waarbij de credits binnen een uur over je beeldscherm rollen. Oftewel: de echt korte games! Ideaal voor in de trein of voor het slapen gaan.

Een poosje geleden schreef ik een feature over korte games die je in vijf uur uit kunt spelen. Aangezien we allemaal chronisch drukdrukdruk zijn, konden jullie mijn top 10 wel waarderen. Daarmee kwam ik op het idee voor deze Serial met daarin steeds 10 van de beste games die je binnen een x aantal uur uit kunt spelen.

Ik trap af met 10 games die je binnen een uur uit kunt spelen. De echt korte games dus!

The Stanley Parable
    

The Stanley Parable (PC)

Je kunt The Stanley Parable binnen 30 minuten uitspelen. Of beter gezegd: je speelt The Stanley Parable binnen 30 minuten uit als je de meest voor de hand liggende keuzes maakt. Dat is namelijk precies het ding in deze unieke game... Er zijn een stuk of 20 eindes die je kunt ontdekken door steeds een ander pad te volgen. Elk van deze playthroughs neemt echter steeds maar een half uurtje in beslag. Een ideale game om elke avond voor het slapen gaan nog effe op te pakken dus.
     

Monument Valley (Android en iOS)

In de mobiele game Monument Valley leidt je prinses Ida door doolhoven. Deze zitten vol optische ilussies, waardoor een M.C. Escher-achtige wereld ontstaat. Elk frame is een kunstwerkje op zich. Als je een beetje een puzzelaar bent, is het mogelijk om Monument Valley in een uurtje uit te spelen. En mocht je daarna toch nog niet voldaan zijn – of nog steeds op je bus aan het wachten zijn – dan kun je gewoon meteen door met Monument Valley 2. Ook die mobiele game is lekker (kort).

Monument Valley
    

Gorogoa (iOS, Nintendo Switch en PC)

Grote kans dat jullie wel eens van The Stanley Parable en Monument Valley gehoord hebben. De kans dat jullie Gorogoa kennen, is echter een stuk kleiner. Dit schitterende indie spelletje laat je steeds vier afbeeldingen stapelen, combineren en verkennen om het verband ertussen te vinden. De puzzelgame is geheel vrij van tekst of spraak, dus komt alles aan op je speurneuskwaliteiten. PS Niet om een platform voor te trekken... maar als je de kans hebt, raad ik de Switch-versie aan. Op de Nintenco console geniet je het grootst van de grafische pracht.
    

Nex Machina (PC en PS4)

Nex Machine is een actievolle top-down shooter, waarin je waves, waves en nog meer waves van robots uit de weg moet ruimen, zonder zelf geraakt te worden door de wervelwind van kogels en lasers. In de wereld van Nex Machine zijn robots ons ruimschoots voorbij gestreefd qua intelligentie. Gelukkig ben jij daar: de onbevreesde piloot die de wereld binnen een uur komt redden. Nadat je de campaign uitgespeeld hebt, kun je je lol echter nog op met verschillende moeilijkheidsgraden, een online arena en leaderboards.

Nex Machina
    

Emily is Away (PC)

Emily is Away speelt zich af aan het begin van deze eeuw. Het was het tijdperk van Windows XP en de opkomst van instant messaging-programma's. In de interactieve game ga je het gesprek (of de chat) aan met je ex-schoolgenootje Emily. Bij elke reactie krijg je verschillende keuze-opties. Weet jij aan deze friendzone-simulator te ontsnappen? Zo niet, dan probeer je het toch gewoon nog een keertje? Ook deze game kun je namelijk met gemak binnen een uur uitspelen.
    

Nidhogg (PC, PS4 en PS Vita)

Als oplettende PU-bezoeker heb je de naam Nidhogg al vaker voorbij zien komen. Zelfs indiehater Graddus vond deze game niet helemaal verschrikkelijk. Hij vergeleek de game zelfs met de originele Prince of Persia en stelde dat er nog best een stukje tactiek bij het spelen van Nidhogg komt kijken. Zijn aandachtspanne was echter niet toereikend om deze game helemaal door te spelen... Terwijl je er toch echt maar een uurtje voor nodig hebt! Gelukkig heeft bovengetekende iets meer geduld en kan ze Nidhogg van harte aanbevelen.

Nidhogg
     

Proteus (PC, PS3 en PS Vita)

Proteus kent procedureel gegenereerde werelden die je op je gemakje kunt verkennen. De nadruk ligt op “gemakje”, aangezien je geen missies, quests of doelen van deze game meekrijgt. Je kunt je simpelweg laten betoveren door de flora en faune die een eigen muzikale signatuur hebben, en tezamen de audio van de game bepalen. Hoe een game zonder doel toch een einde kan hebben? Proteus voert je door de vier jaargetijden, met als einde de winter. Dat bereik je ongeveer in een uurtje tijd.
   

Geometry Dash (Android en PC)

De 40 miljoen door spelers gemaakte levels niet meegerekend, kun je de 21 officiele levels van Geometry Dash binnen een uur doorspelen. De ritmegame/platformer kent een simpele besturing, waarmee je de verschillende voertuigen de wereld doorstuurt. Het draait allemaal om timing, want als die niet goed is, crasht je voertuig en kun je opnieuw beginnen. Een beetje afhankelijk van je ritmegevoel kun je ook de credits van Geometry Dash binnen het uur voorbij zien rollen.

Geometry Dash
    

Please, Don't Touch Anything (iOS en PC)

Net als The Stanley Parable kent ook Please, Don't Touch Anything verschillende eindes, variërend tot een nucleaire explosie. Als speler raak je opgesloten in een mysterieuze kamer, nadat je collega even naar de wc gaat. Voor je zie je een controlepaneel. Je hebt instructies gekregen om het paneel vooral met rust te laten, maar goed, zo werkt de menselijke psyche natuurlijk niet. Om verder te komen, bestudeer je de poster met instructies. Deze leert je hoe het paneel te besturen... Alhoewel dat dus niet altijd erg goed afloopt.
    

Octodad: Dadliest Catch (PC)

Als je Octodad: Dadliest Catch speelt zoals Tjeerd en ik dan kun je er dagen mee zoet zijn. De gamer met iets meer talent kan de klus echter binnen het uur klaren. Je bestuurt (samen) een octopus die als vader undercover gaat in een gezin. Om zijn dekmantel veilig te stellen, moet hij succesvol allerlei huishoudelijke taken uitvoeren. Dat valt als wiebelige, bottenloze ragdoll echter nog niet mee. Octodad weet op die manier zelfs iets alledaags als koffiezetten om te toveren tot een uitdaging.

Ocotodad
   

Wat doen jullie met een vrij uurtje? Gaan jullie een aantal van deze korte games checken? Of kennen jullie misschien nog toevoegingen? Laat dit en meer weten in de comments!
    

De Games voor elk moment Serial

Donderdag 31 mei
De beste games die je in een dag kunt uitspelen

Donderdag 28 juni
De beste games die je in een week kunt uitspelen
    

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord