De beste cheats ooit 

De beste cheats ooit 2016-01-25T11:01:16
Er zijn tegenwoordig niet heel veel games meer die cheat codes ondersteunen, maar dat was vroeger heel anders. Florian duikt de geschiedenisboeken en Eeuwig Leven in voor de beste game cheats ooit.

Doom

Laten we beginnen met een klassieker! In de Doom games was het verdomd gemakkelijk om een cheat code in te voeren. Voer simpelweg bijvoorbeeld IDKFA in op je toetsenbord en je krijgt alle wapens, keys en full ammo om de gedrochten van Doom mee om zeep te helpen. Er zijn geruchten dat IDKFA staat voor id software keys full ammo, maar het kan ook gewoon I don’t know fuck all betekenen. Hoe dan ook, dit bracht een hoop lol naar de game, waarin je als een malle om je heen kon schieten zonder bang te zijn dat je zonder ammo komt te zitten.

Doom


Sonic 2

Na het fantastische Sonic the Hedghehog, was deel 2 helemaal de shit! Het was een hele goede opvolger, waarin je nu ook met 2 spelers door de toevoeging van Tails door de Sonic levels kon rennen, maar de game was ook een stuk lastiger dan het eerste deel. Heel tof dan ook dat er cheats inzaten, waarmee je kon level selecten, maar ook een speciaal debug menu kon openen, waar je van alles aan kon passen. Check in het filmpje hieronder hoe dat er uit zag.


NBA Jam

Boom shakalaka! NBA Jam was niet alleen een hele toffe basketball game, maar omdat de game zich niet al te serieus nam, was het ook nog eens heel grappig. Ook de cheats waren heerlijk onzinnig, zoals het veel groter maken van de hoofden van de spelers en er voor zorgen dat je altijd in de fik stond, waardoor je mega dunks kon maken. NBA Jam stond echter vooral bekend om zijn gast characters, die je met cheats kon unlocken. Al Gore, Bill Clinton en de Beastie Boys zaten er bijvoorbeeld in!

NBA


GTA III

Deze lijst is niet complete zonder een cheat van de GTA games. In GTA III ging er voor veel gamers een wereld open en werden we in een klap allemaal verliefd op de complete vrijheid die je had in de game. Iedereen heeft met een big smile op z’n gezicht op de hoek van de straat met wat cheats complete chaos gecreëerd op straat en toen de cheat bekend werd dat je een tank kon spawnen, was het helemaal feest. Geef toe, ook jij hebt dit geprobeerd en het was verdomd leuk!

GTA


Goldeneye

Ik ben geen groot fan van first person shooters, maar ook ik heb warme gevoelens voor Goldeneye voor de Nintendo 64. Ik heb die shit samen met vrienden helemaal kapot gespeeld en ik kan me ook herinneren dat we de paintball cheat meerdere malen hebben geprobeerd. Je moest binnen 2:40 minuten het Dam level overmeesteren op de Secret Agent moeilijkheidsgraad en dat was niet bepaald gemakkelijk. Je was echter wel voor eeuwig het mannetje als je het toch voor elkaar kreeg en vervolgens met paintball ammo kon schieten!


Max Payne

Okay, Max Payne was een coole dude en ook de duistere setting was fantastisch, maar de ster van de show moet zonder twijfel de bullet time zijn! Je kon in Max Payne heel cool je tegenstanders uitschakelen door een slow-motion move in te zetten, waardoor je met een paar gerichte schoten in 1 klap meerdere badguys kon uitschakelen. Helaas kon je de bullet time niet oneindig gebruiken, maar met een cheat kon dat wel! Infinite bullet time, wat wil een gamer nog meer?

Max Payne


Medal of Honor Velociraptor

Nu zit iedereen aan de Call of Duty en Battlefield games, maar tot een aantal jaar terug was Medal of Honor ook nog een hele grote speler. In 1999 waren een hoop gamers aan het genieten van de multiplayer van Medal of Honor, maar via een cheat kon je in plaats van met een soldaat, met een heuse velociraptor spelen! Tegenwoordig is het ondenkbaar dat er zo’n soort cheat in een multiplayer shooter zit, maar in 1999 kon dat gewoon.

Medal


Tomb Raider

Niet alle cheats waren altijd even nuttig. Een cheat voor unlimited ammo of niet kunnen doodgaan snapt iedereen, maar waarom er een cheat code zou zijn om jezelf op te blazen zonder enig nut? Ik heb het antwoord nog steeds niet, maar in de originele Tomb Raider was het mogelijk! Door een rare knoppencombinatie tijdens het springen kon je Lara uit elkaar laten spatten, wat resulteerde in je dood. Je had er dus echt geen ruk aan, maar grappig was het wel. Check Lara in actie hieronder.


Konami Code

De allerbekendste cheat, die iedereen kent? Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, B, A, start natuurlijk, oftewel de Konami Code. De cheat verscheen voor het eerst in 1986 in de game Gradius voor de NES, maar in de jaren daarna zijn er verschillende games uitgekomen, waarin de cheat code een functie heeft. Deze Konami code heeft zelfs een beetje een cult status gekregen in de loop der jaren onder de gamers. Ik durf zelfs toe te geven dat ik een t-shirt heb met de Konami code er op.

Konami


Mortal Kombat

Is er dan een cheat nog bekender dan de Konami cheat? Voor mij persoonlijk wel, namelijk de Mortal Kombat bloed code! Toen de game vanuit de arcade eindelijk op de SNES en Mega Drive verscheen, waren een hoop gamers teleurgesteld dat het iconische rode bloed niet in de console versie zat. De SNES gamers moesten het doen met grijs bloed, of zweet, maar op de Mega Drive was er een code die je kon invoeren om alsnog de ongecensureerde versie thuis op de bank te spelen. A,B,A,C,A,B,B zal ik waarschijnlijk nooit van mijn leven meer vergeten en het is dan ook de cheat code die ik het vaakst in mijn leven heb ingetikt. ‘Get over here’ galmde uit de speakers als je het goed had gedaan en de tekst op het scherm werd rood. Ik krijg er nog kippenvel van!

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord