De beste F2P collectible card games 

De beste F2P collectible card games 2017-07-25T12:29:09
De zomer is duur. Een terrasje loopt al snel in de bedragen. En die vakantie die je geboekt hebt, was niet gratis. Gelukkig hoeft gamen niet duur te zijn. Alie voegt in deze feature meer F2P games aan haar oeuvre toe. Ditmaal checkt ze free to play collectible card games.

In mijn lange historie van het schrijven over gratis games heb ik het nog nooit specifiek over free to play collectible card games gehad. Je weet wel, van die kaartspelletjes als Hearthstone, die je net als dit uiterst succesvolle voorbeeld geheel gratis kunt spelen. 

Je mag deze collectible card games (CCG) overigens ook trading card games of battle card game noemen. De termen worden allemaal gezellig door elkaar gebruikt. Het belangrijkste voor deze feature is dat de card games in kwestie allemaal F2P zijn.

In deze feature check je dus kort gezegd 10 gratis card games.

Hearthstone
    

HEX: Shards of Fate

HEX: Shards of Fate combineert klassieke elementen uit collectible card games met RPG-elementen. Om je decks te maken, kun je uit ruim 1000 kaarten kiezen. Je zet deze vervolgens in tijdens de single-player modus of allerlei potjes tegen andere spelers. Vooral de single-player en de aanwezigheid van een auction house maakt HEX: Shards of Fate net effe anders dan genregenoten.
    

The Elder Scrolls: Legends

Zoals de naam al enigszins doet vermoeden, is The Elder Scrolls: Legends gebaseerd op de wereld en lore van de Elder Scrolls-serie. De game kent drie modi, waaronder wederom een single-player avontuur. Hetgeen The Elder Scrolls: Legends echt anders maakt, is de toevoeging van twee zogenaamde lanes, die je meer strategische opties geven om je kaarten te spelen. 

The Elder Scrolls: Legends
    

Hearthstone

Deze game behoeft eigenlijk geen introductie meer. Hearthstone is voor velen het bekendste voorbeeld van een gratis collectible card game. Een groot deel van de populariteit van de game is te danken aan het feit dat het een van de gemakkelijkste games is om op te pakken. Hearthstone voldoet echter ook aan het motto van Blizzard: "easy to learn, hard to master".
    

Faeria

In het jaar dat Faeria zich in early access bevond, heeft de actieve community de game helpen vormgeven. Het resultaat is een F2P collectible card game waarin je het speelveld, dat opgebouwd is uit zeshoeken, zelf kunt vormgeven. Je kaarten hebben niet alleen een effect op de speler, maar ook op het terrein. Hiermee heeft Faeria ook behoorlijk wat elementen uit strategy games.

Faeria
     

Magic Duels

Magic: The Gathering heeft het genre collectible card games groot gemaakt. Magic Duels is de nieuwere digitale versie. Dus als je een beetje liefde voor dit type games hebt, mag je deze eigenlijk niet overslaan. Zeker aangezien deze game net als de andere op de lijst geheel gratis te checken is. Wil je Magic Duels op Android checken? Dan moet je op zoek naar Magic 2015. 
     

Shadowverse

Steam vertelt me dat Shadowverse de nummer 1 collectible card game in Japan is. Maar ook wanneer ik lees dat de game van de makers van Rage of Bahamut en Granblue Fantasy is, gaat mijnhartje nog niet sneller kloppen. Wat ik echter bijvoorbeeld wel super tof vind, zijn de op anime geïnspireerde graphics en het feit dat de game gebruik maakt van voice actors.

Shadowverse
     

Spellweaver

Spellweaver is ontworpen door een Magic: the Gathering-kampioen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de omschrijving van de game me vertelt dat Spellweaver speelt als een liefdeskind van Magic en Hearthstone. Dat klinkt als grootspraak, maar deze zevende game in mijn lijst van free to play collectible card games heeft zijn plekje oprecht verdiend. 
     

Duelyst

Het eerste dat opvalt aan Duelyst is het opvallende pixel art-uiterlijk en het feit dat het speelveld er alles behalve typisch uitziet. We hebben hier te maken met een mix van een collectible card game met een turn-based strategy game. Zodoende moet je je in Duelyst ook nog eens bezighouden met je positie op het speelveld en het managen resources, en je ogen gericht houden op de snelle actie. 

Duelyst
    

Card Hunter

Denk je aan een tabletop RPG met card battles, dan denk je aan Card Hunter. Ook deze gratis collectible card game weet twee genres op unieke wijze te combineren. In plaats van je direct te richten op het verzamelen van kaarten, verzamel je gear waarbij je ook een aantal kaarten krijgt. Bekijk de trailers op Steam maar eens. Als die je aanspreken, druk je snel op de download-knop.
    

Chronicle: RuneScape Legends

Het RuneScape in de titel van deze game wijst inderdaad op de gelijknamige MMO. In dat opzicht doet de game dus denken aan het eerder genoemde Hearthstone... maar daar houdt de vergelijking eigenlijk ook meteen weer op. In principe probeer je namelijk je personage – je Legend – te buffen, zodat deze in een gevecht met de Legend van je tegenstander als winnaar uit de bus komt.

Chronicle: RuneScape Legends    

Zit er zo op het eerste gezicht een leuke gratis card game voor jullie tussen? Houden jullie het bij Hearthstone? Of spelen jullie überhaupt geen CCG? Laat dit en nog veel meer weten in de comments.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord