De beste en slechtste E3 momenten van Sony PlayStation 

De beste en slechtste E3 momenten van Sony PlayStation 2019-05-31T16:12:40
Sony slaat E3 2019 over! Het is het einde van een tijdperk vol hysterische hoogtepunten en hilarische dieptepunten. PeterKoelewijn loopt je door de beste E3 momenten heen van PlayStation!

“299”

Het was een prachtige dag in 1995. De geur van hotdogs, oud zweet en wanhoop vulde de lucht! Althans dat is hoe ik me de geur van E3 voorstel. De eerste E3 was begonnen en… het was vooral vergaderingen tussen zakenmannen en een heleboel corporate bullshit. Denk aan de saaiste momenten van EA’s E3 presentaties en dat dan dagenlang. Sega’s Amerikaanse hotemetoot presenteerde de Sega Saturn en onthulde de prijs van 399 dollar. Beetje duur maar dat gaf niet want Sega had Sonic en Sonic is altijd goed!

Kort daarna startte de presentatie van de Sony PlayStation en werd head of development Steve Race naar voren geroepen. Hij stapte op het podium, legde zijn kladblaadje neer en sprak de woorden die de wereld rondgingen: “299”.

Vervolgens stapte hij van het podium waarna tientallen vrouwen zich naakt voor zijn benen wierpen. Achterin de ruimte vatte de baas van Sega America spontaan vlam en stierf een pijnlijke dood. Ruiten spatten uiteen overal in het gebouw, het Sega-hoofdkantoor in Japan schudde op zijn grondvesten, Shigeru Miyamoto schrok gillend wakker uit zijn schoonheidsslaapje en het Sonic Team kreeg spontaan het idee voor Big the Cat. Sony had zijn plek op het gamepodium gevestigd en de concurrenten zouden nooit meer hetzelfde zijn!

Dit is hoe je games kunt delen op PS4

Microsoft had het hilarische idee om fysieke games te koppelen aan je Xbox-account zodat je ze niet meer naar een vriend mee kon nemen om daar te spelen op een andere account. Sony legde uit hoe het delen van games voor de PS4 zou gaan werken. Het is best simpel eigenlijk!

Final Fantasy XV wordt aangekondigd

Niemand dacht dat Final Fantasy Versus XIII nog een echte game was. Maar Sony onthulde de game opnieuw met een moddervette trailer (die nu volledig nep blijkt maar ik reken hem toch als hoogtepunt omdat daarom) waarnaar het logo uiteen spatte en tot Final Fantasy XV werd omgedoopt . Nog steeds kippenvel…

Final Fantasy VII wordt geremaked maar oh wacht toch niet lol!

Naast hoogtepunten had Sony ook veel epische dieptepunten op de E3, vooral met de PS3. De console was een krachtpatser en dat was tevens wat Sony veel games kostte omdat ervoor ontwikkelen een bitch was. Maar de grafische wapenwedloop moest gebeuren en dus ontwikkelde Square-Enix samen met Sony een techdemo van Final Fantasy VII. Het begin van de game werd geremaked op het niveau van de animatiefilm Advent Children. De reacties waren eerst overweldigend positief… omdat iedereen dacht dat de game een remake zou krijgen! Lol! Nee hoor, Square Enix had veel meer interesse om prachtige filmpjes te maken in plaats van games. Dit was tenslotte het Final Fantasy XIII tijdperk.

Final Fantasy VII wordt geremaked maar oh wacht deze keer wel lol!

Natuurlijk is er ook een hoogtepunt gekoppeld aan Final Fantasy VII want de Remake wordt eindelijk ontwikkeld! De onthulling was een moment van extase voor iedereen in de zaal. Square Enix verwacht dat de game klaar is voor de lancering van de PlayStation 6.

Shenmue III komt out of fucking nowhere!

De Shenmue III kickstarter werd onthuld tijdens dezelfde E3 presentatie. Ik laat de reacties op de Gametrailers livestream achter om een idee te geven hoe dat voelde.

Kevin Butler steelt de show… letterlijk

Kevin Butler was jarenlang het gezicht van de PlayStation 3. Dit arrogante maar hilarische typetje was zo’n publieksfavoriet dat Sony hem tijdens de E3 van 2010 letterlijk de show liet stelen. Vervolgens liet hij zien dat het oké is als je een hardcore gamer bent en motion controls durft te gebruiken. Nog steeds een meesterzet van Sony om de PlayStation Move zo te promoten.

De acteur achter Kevin Butler werd later gezien in een reclame waar hij op de Wii speelde, wat reden voor Sony was om de samenwerking meteen stop te zetten. Ik begrijp het wel. Once you play Nintendo, you never let go! Dat zei Gandhi ooit.

Valve omarmt PlayStation en brengt Portal 2 naar PS3

Gabe Newell vond lange tijd ontwikkelen voor de PlayStation 3 zo kut dat hij geen enkele game ervoor wilde ontwikkelen. De PS3-versie van de Orange Box werd daarom zelfs ge-outsourced wat een inferieure port opleverde. Maar voor Portal 2 was er genoeg geld… uhm, ik bedoel vertrouwen overgemaakt naar Valve om de game volledig geoptimaliseerd naar PS3 te brengen. Gabe Newell himself kwam het vertellen tijdens de E3 presentatie van 2010 en vertelde er meteen bij dat koppeling met je steam-account mogelijk was.

"599 US Dollars"

Er was een tweede keer dat een Sony-baas een getal zei dat de hele wereld rond zou gaan, maar deze keer hadden ze het niet gepland! De PS3 was een state of the art spelcomputer wat betekende dat er een krankzinnig hoog bedrag voor gevraagd moest worden. Kaz Hirai werd de schietbaan opgeduwd en mocht het publiek vertellen dat de PlayStation 3 maarliefst 599 US dollars zou kosten!

Na die gênante persconferentie had Bill Gates dagenlang de slappe lach, bracht Ken Kutaragi de E3 door op het toilet met explosieve diarree, had het Sony hoofdkwartier in Japan last van een rattenplaag, begon Sega aan de ontwikkeling van Sonic the Hedgehog (2006) en werd Shigeru Miyamoto gillend wakker uit zijn schoonheidsslaapje… van een orgasme.

"It’s Riiiidge Racer!"

Nou vooruit dan, nog één klassiekertje uit de Playstation 2006 presentatie.

Gran Turismo vertaler does not give a fuck

Minder een dieptepunt en meer een bizarre verschijning, de vertaler van Gran Turismo legende Kazunouri Yamauchi behoort tot de meest ongeïnteresseerde mensen op aarde. En ik heb Wouter gezien terwijl Graddus en Tjeerd het over de nieuwste FIFA hadden! Bij hem zie je dan tenminste nog een dikke ader op zijn hoofd kloppen die in morse KILL ME seint.

De vertaler verscheen voor het eerst in 2009 bij de PSP Gran Turismo en sindsdien vertaalt hij nog steeds ongeïnteresseerd alle presentaties van Yamauchi. Wat een passievolle passieloosheid!

De 100% neppe Killzone 2 trailer

Neppe gametrailers, je game is gewoon niet af als ie er geen heeft. Bij de trailers voor de eerste PlayStation 3 games maakte Sony het wel heel bont, want ze waren zo gelikt dat vrijwel niemand geloofde dat ze echt waren. Grootste overtreder was de eerste trailer voor Killzone 2, die eruitzag als een animatiefilm OMDAT HET EEN ANIMATIEFILMPJE WAS!

Sindsdien heeft Sony zijn best gedaan om vooral echte gameplay te tonen en proberen andere uitgevers het ook te vermijden. Het internet vergeet namelijk nooit iets, zoals deze Feature bewijst.

Mis je een Sony PlayStation E3 hoogtepunt of wil je nog meer cringe toevoegen met een dieptepunt of 2? Zet ze in de comments! En vergeet niet: Sony is misschien weg van de E3, de ontwikkeling van Final Fantasy VII gaat voor eeuwig door! Fijne gedachte om mee te eindigen, nietwaar?

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord