De beste animegames 

De beste animegames 2016-04-17T20:48:22
Alie houdt van het maken van lijstjes. En dan bedoelen we niet boodschappenlijstjes, maar van die lijstjes die tot de nok toe gevuld zijn met toffe games. Zo stond ze dan ook te springen om jullie deze Feature 10 vol met de beste animegames ooit gemaakt voor te schotelen.

Anime en games gaan perfect samen. Het is als gamer natuurlijk altijd fijn om met personages aan de slag te gaan waarmee je een band hebt opgebouwd, maar daarnaast lenen de verhalen en setting van anime zich ook uitstekend voor wat gameplezier. Net als bij filmgames is echter elke animegame natuurlijk geen gold award waard... Desondanks was het uitkiezen van 10 van de beste animegames een makkie. Lees daarom snel verder over Dragon Ball Z, Pokémon, Naruto en meer.

De beste animegames

   

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

Naruto is de derde best verkopende mangaserie ooit, zo zijn er sinds eind vorig jaar ruim 220 miljoen exemplaren in 36 landen wereldwijd verkocht. Naast deze manga, die van 1999 tot 2014 verscheen, was Naruto vanaf 2002 ook te zien als anime. Naruto: Shippuden, de sequel van de originele serie, is vanaf 2007 te checken. Het bleef echter niet bij manga en anime, aangezien er sinds 2003 ook Naruto-games gemaakt worden. Een van de betere exemplaren is volgens velen Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4, welke niet alleen een mooie fanservice biedt, maar op zichzelf tevens gewoon een fijne fighter is. 

Naruto

   

Bleach: Dark Souls

In Bleach draait het om Ichigo Kurosaki, die de krachten van een Soul Reaper verkregen heeft, de mensheid moet beschermen tegen kwade geesten en overleden zielen moet begeleiden naar het hiernamaals. Van manga en anime tot musicals en video games; Bleach staat garant voor succes. Neem bijvoorbeeld Bleach: Dark Souls (2009), dat met een vol roster, ultimate attacks en Wi-Fi-mogelijkheden een aanrader is voor je Nintendo DS.

Bleach

   

Pokémon X en Y

Het kan echter natuurlijk ook andersom: van games naar anime. Zoals dat bijvoorbeeld gebeurede bij Pokémon. Deze mediafranchise kwam in 1999  met de release van Pokémon Red en Blue op de Game Boy naar Europa. Inmiddels zijn er naast de ruim 200 miljoen verkochte games ook films, comics, speelgoed, parades en natuurlijk anime gemaakt met de Pocket Monsters in de hoofdrol. En met de Sun en Moon-games in het vooruitzicht gaat Pokémon alweer de zevende generatie games in. Voor velen vormen X en Y echter tot dusver het hoogtepunt in de serie, en ook onze Samuel vond dat Pokémon nog nooit zo lekker had weggespeeld. Bovengetekende neigt echter ook behoorlijk naar klassiekers als Pokémon Snap of Stadium. 

Pokémon

   

Astro Boy: Omega Factor 

Astro Boy is de grondlegger van anime en manga. Dat begon voor de halfnaakte robotjongen met een menselijk brein al in de jaren ’50 van de vorige eeuw, toen zijn bedenker Osamu Tezuka, de Walt Disney van Japan, hem creëerde. Astro Boy is daarmee dus een prestigieuze naam, die gelukkig met Astro Boy: Omega Factor (2005) voor de GBA eer aan werd gedaan. In deze game gebruikt Astro Boy zijn superkrachten om het in zeven episodes op te nemen tegen zijn grootste vijanden. De 2D-game wordt door velen gezien zelfs als de beste beat-em-up-titel voor de handheld van Nintendo. 

Astro Boy

   

JoJo’s Bizarre Adventure

Misschien zijn er wel zoveel fighters gebaseerd op anime omdat het ons gamers de perfecte mogelijkheid biedt om voor eens en voor altijd te bepalen wie het sterkste personage binnen de serie is. Hoe het ook zij: JoJo’s Bizarre Adventure is een lekker, solide knokspelletje. En alhoewel deze game wel degelijk gebaseerd op (uiterst populaire) manga en anime was het feit dat de naam Capcom de hoesjes van deze game sierde voor velen waarschijnlijk al genoeg reden om deze een welverdiende kans te geven.

JoJo's Bizarre Adventure

   

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 

Bovengetekende wist vroeger niet hoe snel ze thuis moest komen om de tv aan te zetten en te genieten van Dragon Ball Z. Geheel geobsedeerd met de anime begon ik ook de originele Dragon Ball-manga te lezen, kocht ik action figures en speelde ik uiteraard diverse games. Mijn favoriet is Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3. Niet alleen vond ik het zwieren met mijn Wii-motes heerlijk, maar daarnaast bood de game met 161 personages een reusachtig roster, werd de gameplay beïnvloed door het tijdstip van de dag, en kon je in deze Wii-versie voor het eerst in de geschiedenis van de serie een online multiplayer checken. Alhoewel volgens betrouwbare bronnen Dragon Ball Xenoverse ook lang niet slecht is trouwens… 

Dragon Ball Z

   

Shin Megami Tensei: Persona 4

Van de Persona-games zijn inmiddels diverse animeseries en manga verschenen. Deze zijn lang niet allemaal onderdeel van de canon, maar Persona 4: The Animation is dat bijvoorbeeld wel. Maar goed, in principe geldt: hoe meer Persona, hoe beter! Vooral aangezien de RPG’s hoog op menig gamer hun favorietenlijstjes prijken. De games zijn zelfs zo (commercieel) succesvol, dat de naam Persona bij veel gamers een harder belletje doet rinkelen dan de serie Megami Tensei zelf. Benieuwd? Check dan vooral Shin Megami Tensei: Persona 4 eens. 

Persona

   

Sword Art Online: Hollow Fragment

Sword Art Online is verreweg de beste virtual reality MMORPG van 2022. De game laat spelers hun personages namelijk enkel en alleen met hun gedachten besturen. Hoe gaaf! In ieder geval totdat een aantal spelers ontdekt dat ze niet meer uit kunnen loggen. En wanneer een GM hen komt vertellen dat ze de game uit moeten spelen zonder dood te gaan, omdat een dood in game een dood in het echte leven betekent, barst de nachtmerrie helemaal los… Het geinige is inmiddels dat een anime over een game ook daadwerkelijk diverse games als onderdeel van de franchise mag rekenen. Zeker aangezien Sword Art Online: Hollow Fragment best wel erg aanvoelt als een MMORPG... Maar dan gelukkig wel zonder dat je echt online hoeft te gaan. 

Sword Art Online

   

One Piece: Unlimited World Red

Ook al heb je nog nooit een aflevering van One Piece gekeken dan is de kans nog aanzienlijk dat je Monkey D. "Straw Hat" Luffy al wel eens voorbij hebt zien komen (of deze Feature van onze Peter gelezen hebt). De protagonist met het elastische lichaam is namelijk een van de bekendste animepersonages ooit. Niet verwonderlijk dus dat er ook een aantal One Piece-games verschenen zijn. Een van de beteren in de franchise is One Piece: Unlimited World Red (2014). 

One Piece

   

Dynasty Warriors: Gundam Reborn

Danzkij het success van Hyrule Warriors is de Dynasty Warriors-formule inmiddels bekend bij westerse gamers. Ook de Gundam Reborn laat je het opnemen tegen massa’s vijanden die je met gemak kunt verpletteren. Deze game is echter gelukkig meer dan slechts een ander verpakkinkje van de hack and slash-serie. Neem bijvoorbeeld de omvangrijke campaign en de 120 Mobile Suits waar je mee kunt spelen. En dat is maar goed ook, aangezien Gundam niet alleen een van verkopende animefranchises ooit is, maar met een startdatum van 1979 ook een van de oudste.

Gundam

   

Zie je? Appeltje, eitje om 10 animegames op te noemen die allemaal het checken meer dan waard zijn. Kunnen jullie je in de lijst vinden? Hebben jullie andere opmerkingen en/of aanvullingen? Duik de comments in en laat het me weten.

REACTIES (44) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord