De beste aankomende F2P games in 2018 - Gratis Gamen 

De beste aankomende F2P games in 2018 - Gratis Gamen 2018-02-21T12:03:37
Alie is dol op geld besparen. Ze knipt nog net geen coupons uit, maar een gratis game slaat ze echter niet af. In deze feature zet ze daarom met alle liefde 10 van de beste aankomende F2P games op een rijtje. En het mooiste: ze zijn allemaal speelbaar in 2018.

2018 belooft weer een mooi gamejaar te worden. Sea of Thieves, A Way Out, Far Cry 5, God of War, Detroit Become Human en Anthem zijn slechts enkele van de games die ik dit jaar nog wil checken. Gamen wordt daarmee alleen wel een vrij dure hobby... Maar dat hoeft het niet te zijn! Er zijn namelijk ook heel veel gratis games om uit te proberen. Ook in 2018 komen er weer een paar potentiële toppers aan. Ik zet de beste aankomende F2P games voor je op een rijtje.

PS Alle releasedata zijn natuurlijk onder voorbehoud. Veel van de games zijn echter al wel (snel) te checken in early access, of alfa- of bèta-tests.

Ascent: Infinite Realm
   

Ascent: Infinite Realm (PC; 2018)

De meeste lezers zullen de studio Bluehole vooral kennen van PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds). De uitgever buigt zich nu echter over heel iets anders: de F2P MMORPG Ascent Infinite Real. Een enigszins wazige, nietszeggende titel, toch? De setting van deze game verklaart echter een hoop. Ascent Infinite Realm heeft een Steampunk-stijltje, met een wereld vol magie en machines. Luchtschepen beloven daarbij een grote rol te spelen. En dan blijkt Ascent Infinite Real toch niet zo gek gekozen: de titel laat zich namelijk afkorten als AIR. Er is nog niet zo heel veel bekend over de MMORPG, behalve dan dat deze vrij veel features kent, zoals housing, realm vs realm PvP en mini-games. Ook belooft het een toegankelijke game te worden: als je wilt, kun je in een uurtje of 30 de end-game content bereiken. PS Bluehole is ook de uitgever van Tera, hetgeen de potentie van AIR flink doet toenemen.
    

Soldiers: Arena (PC; Q1 2018)

Soldiers: Arena is een van de minst bekende games in deze feature met 10 gratis games. En dat is waarschijnlijk geheel onterecht. Deze multiplayer RTT-action game is namelijk van de mensen achter de Men of War-serie. Daaronder vallen onder meer de games: Men of War, Men of War: Assault Squad en Men of War: Assault Squad 2. Of misschien doen Soldiers: Heroes of World War II en Faces of War een belletje rinkelen? Ook dat zijn games van ontwikkelaar Best Way. Net als de hierboven genoemde games speelt Soldiers: Arena zich in de Tweede Wereldoorlog af. Het belooft een realistische, tactische oorlogsgame te worden, maar dan (in eerste instantie) met een nadruk op multiplayer-gevechten.

Soldiers: Arena
    

Unreal Tournament (PC; 2018)

Ik ben dol op gratis games. Ik stoor me eigenlijk amper aan de aanwezigheid van microtransacties. Waarschijnlijk omdat ik niet zo competitief ben en het dus niet erg vind dat mensen met geld met mooiere spullen rondlopen. Ik snap de frustraties/ergernissen echter wel. Want diep van binnen weet ik heus wel dat het niet eerlijk is om een voorsprong te kunnen kopen. Voor al die mensen die dit sentiment met me delen, is er Unreal Tournament. Deze free-to-play shooter wordt gedeeltelijk ontwikkeld door de comuunity en krijgt geen microtransacties. In plaats daarvan krijgt de game van Epic Games een soort marketplace waar ontwikkelaars, modders en spelers content kunnen verkopen en kopen, of gratis weg kunnen geven, natuurlijk.
   

Fortnite (PC, PS4 en Xbox One; 2018)

Fortnite is zo'n game waarvan je al bijna zou vergeten dat deze zich nog maar in early access bevindt. De game wordt zoveel gespeeld! In januari was de game bijvoorbeeld al 40 miljoen keer gedownload. Daarnaast heeft Fortnite PUBG ingehaald wat betreft het aantal spelers dat op een moment gelijktijdig online was. Zo staat de teller voor deze game van Epic Games-games op maar liefst 3,4 miljoen spelers. De officiële release van Fortnite staat gepland voor later dit jaar.

Fortnite
    

TERA (PS4 en Xbox One; 2018)

De echte MMORPG-liefhebber heeft de naam TERA (The Exiled Realm of Arborea) vast al wel eens voorbij horen komen. De game werd in 2011 uitgebracht in Zuid-Korea. Een jaar later volgden Amerika en Europa. In 2013 ging de MMORPG F2P. Sindsdien volgden twee grote expansies: Rising en Fate of Arun. De reviews van TERA zijn altijd positief geweest, en ook de meer dan 26 miljoen geregistreerde spelers lijken tevreden. Heb je de game nog niet kunnen/willen checken? Misschien trekt de aankomende release op PS4 en Xbox One je dan eindelijk over de streep.
    

Lost Ark Online (PC; 2018)

Het is opvallend hoeveel MMORPG's er gratis te checken zijn. Zijn de ontwikkelaars bang dat mensen geen maandelijkse subscriptiegelden willen afdragen? Daar valt natuurlijk wel wat voor te zeggen, aangezien een flink aantal F2P MMO's ooit wel begonnen met maandelijkse kosten. Denk maar eens aan WildStar of Star Wars: The Old Republic. En dat zelfs een buy-to-play-model op den duur niet altijd houdbaar is, daar kunnnen de mensen achter Guild Wars 2 over meepraten. Maar goed, mocht je nog ruimte op je harde schijf over hebben dan raad ik je aan Lost Ark Online toe te voegen aan je lijstje met aankomende gratis games in 2018, zeker als action RPG's je ding zijn.

Lost Ark Online
    

Gwent: The Witcher Card Game (PC, PS4 en Xbox One; 2018)

Er zijn mensen die meer tijd hebben gestopt in de mini-game Gwent dan in The Witcher 3 zelf. Het is dan ook een verrekt leuk kaartspelletje. En dat kaartspelletjes op zichzelf ook heel succesvol kunnen zijn, bewijzen Hearthstone en The Elder Scrolls: Legends wel. En aangezien 1+1 toch altijd 2 is, is het eigenlijk heel logisch dat Gwent heel goed zou kunnen functioneren als standalone game. Op dit moment bevindt Gwent: The Witcher Card Game zich nog in early access, maar de volledige release staat vooralsnog gepland in 2018. 
    

Project TL (The Lineage) (PC; 2018)

Bovengetekende mocht twee jaar geleden op persreis naar Zuid-Korea. Aldaar bezocht ze de mensen van NCSOFT. De trip stond in het teken van de MMORPG Blade & Soul, maar de ontwikkelaar was ook niet te beroerd om wat aandacht te besteden aan andere aankomende games. Een daarvan was Lineage Eternal. Deze game gaat tegenwoordig echter door het leven als Project TL (The Lineage). De MMORPG ging namelijk helemaal op de schop, zodat er op de nieuwste Unreal 4 engine gewerkt kon worden. Ook belooft deze 2.0-versie van de NCSOFT-game wat sneller en actievoller weg te spelen. Er wordt daarom gesproken over een MMOARPG. Of de game echt in 2018 uitkomt, is afwachten, maar er staat hoe dan ook in ieder geval een bèta op het programma.

Project TL
   

Total War Arena (PC; 2018)

Steeds meer series en franchises krijgen een F2P-deel. Zo komt er bijvoorbeeld een gratis Total War, genaamd Total War Arena. Deze game belooft het RTS-genre te mixen met MOBA-elementen. Deze multiplayer game kent 10v10-gevechten, waarbij elke speler drie units warriors tot zijn beschikking heeft. Deze warriors worden geleid door iconische commandanten, zoals Alexander de Grote, Julius Caesar, Leonidas I en Germanicus. Strategie, tactiek en teamwork zijn de ingrediënten voor succes. Want in tegenstelling tot wat fans van de Total War-serie vreesden, lijkt Total War Arena zijn strategische roots niet te vergeten, maar juist geschikt te maken voor kortere sessies.
   

Dauntless (PC; Q1-Q2 2018)

Monster Hunter: World gaat lekker. Het is alleen jammer dat PC-bezitters zo lang op de game moeten wachten. Deze versie staat namelijk gepland voor het laatste half jaar van 2018. Gelukkig is er Dauntless. Deze co-op action RPG belooft een soort cel-shaded-versie van Monster Hunter te worden. In Dauntless neem je het ook op tegen reusachtige monsters, verzamel je materialen en craft je wapens. En in tegenstelling tot wat je misschien zou denken, hebben we hier niet te maken met een goedkope rip-off. De mensen bij ontwikkelaar Phoenix Labs zijn namelijk allemaal oudgedienden van studio's als Riot Games, BioWare, Blizzard en Capcom.

Dauntless
    

Zit er iets voor jullie tussen? Of laten jullie deze gratis games aan je voorbij gaan? Misschien zijn er zelfs nog een aantal aankomende F2P-toppers die ik heb gemist? Laat dit en meer weten in de comments!
   

De Gratis Gamen Serial:

Woensdag 21 maart:

De beste F2P games op Steam

Woensdag 18 april:

De beste F2P games op consoles
   

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord