De Amazon Prime-releases van mei – The Underground Railroad en De Oost 

De Amazon Prime-releases van mei – The Underground Railroad en De Oost 2021-04-30T11:16:01
Ben je weer toe aan wat nieuwe streamingcontent? Mooi, dan hebben we weer een lijstje met de aankomende Amazon Prime-releases voor je klaarstaan, met deze maand onder andere The Underground Railroad en De Oost. Wat ga jij kijken?

De Oost – 13 mei

De Oost draait om de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog van 1946 en het ingrijpen van Nederland daarbij. Een tof concept, maar wel een dat met zorg aangepakt moet worden. Gelukkig lijkt de film in ieder geval de morele dillema’s ter sprake te brengen via de jonge Johan. De trailer hint ernaar dat de soldaat steeds meer moeite krijgt met de bloederige Nederlandse praktijken. Frank Lammers speelt overigens niet in de film, dus je kunt De Oost gerust opzetten zonder steeds te moeten gniffelen.

The Underground Railroad – 14 mei

Een film om goed in de gaten te houden is The Underground Railroad van Moonlight-regisseur Barry Jenkins, gebaseerd op het gelijknamige boek van Colson Whitehead. Ergens in de Jaren 1800 vlucht het meisje Cora van haar slavenplantage en ontdekt ze ‘The Underground Railroad’, een spoornetwerk waarmee vroeger daadwerkelijk zo’n duizend slaven per jaar ontsnapten naar vrije staten en Canada. De rest van de film moet dan ook een vlucht zijn waarbij premiejager Ridgeway Cora op de hielen zit. Serieuze problemen dus, verpakt in een ogenschijnlijk spannend verhaal.

Pink: All I Know So Far – 21 mei

We weten nog niet zo goed of deze Pink-documentaire voor iedereen de moeite waard wordt, maar met The Greatest Showman-regisseur Michael Gracey aan boord willen we hem toch even aanstippen. De documentaire moet vooral uit de doeken doen hoe je in godsnaam als wereldartiest achttien landen kan bezoeken voor een tournee en ook nog moeder kunt zijn van een zoontje van vier. Naast een hoop beelden van Pinks vorige tour, zoomt de serie dus in op het persoonlijke leven van Alecia Beth Moore.

Madagascar – 27 mei

Training Day, The Great Gatsby, The Goonies: er komen in mei weer een aantal toffe licentiefilms op Amazon Prime. De kans is echter groot dat je de meesten al hebt gezien, dus lichten we een film uit die je wel honderd keer kunt kijken: Madagascar. Deze fantastische animatiefim is na Shrek veruit het beste wat Dreamworks ooit heeft geproduceerd. Wát een belachelijk grappige en absurde film is deze verzameling beesten dat hun land van afkomst verkent! Vergeet niet te buigen voor koning Julian.

Panic seizoen 1 – 28 mei

Er zijn nog geen beelden van Panic, maar Amazon belooft ons dat het een van dé releases van mei wordt. Panic is gebaseerd op het gelijknamige boek van populaire schrijver Lauren Oliver, die samen met F9-producer Jeff Kirchenbaum nauw betrokken is bij het project. De serie doet in ieder geval sterk denken aan The Hunger Games: in het dorpje Carp krijgen afgestudeerde scholieren elk jaar de kans om mee te doen aan een gevaarlijke reeks testen die ze de kans geeft om een beter leven te krijgen. Heather en Dodge hebben zo hun eigen motivaties om mee te doen en zijn dan ook de hoofdpersonen van deze verder nog mysterieuze serie.

Amazon 

Alle releases op een rij

 

 1 mei - Antebellum

 1 mei - I am Legend

 1 mei - Nasha S1

 4 mei - The Goonies

 6 mei - The Way Back

 7 mei - The Great Gatsby

 10 mei The Conjuring

 13 mei - The Blind Side

 13 mei - Karnan

 16 mei - Training Day

 19 mei -The Accountant

 22 mei - Pinocchio

 22 mei - Outbreak

 25 mei - Blade Runner

 27 mei - Madagascar

 30 mei - Ava (Aka Eve)

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord